Xiaomi Redmi 4 Pro review - H Xiaomi στην Ελλάδα

Επιτέλους, έχουμε ελληνική εκπροσώπηση για τον κινεζικό κολοσσό
10 Μαρτίου 2017 11:01
Xiaomi Redmi 4 Pro review - H Xiaomi στην Ελλάδα

Παρόλο που τα τηλέφωνα της Xiaomi είναι πλέον ευρέως διαδεδομένα στους Έλληνες, παραδόξως δεν είχαμε επίσημη ελληνική εκπροσώπηση για τα προϊόντα του Κινεζικού κολοσσού. Αυτό έως σήμερα, μια και η Info Quest Technologies φέρνει πλέον τα smartphones της Xiaomi στη χώρα μας πράγμα που σημαίνει πως πλέον προσφέρεται δύο χρόνια εγγύηση, άμεσο service και πλήρης υποστήριξη ελληνικής γλώσσας στα μενού.

Για την ώρα πάμε να δούμε το Xiaomi Redmi 4 Pro, ένα Android smartphone που θεωρώ πως καλύπτει τις ανάγκες της πλειοψηφίας και σε budget προσιτό για την ταλαιπωρημένη ελληνική τσέπη. Το Redmi 4 Pro κατασκευαστικά ακολουθεί την premium γραμμή των τελευταίων συσκευών της Xiaomi. Μεταλλικό σώμα καλύπτει όλο το πίσω μέρος και diamond cut άκρες στολίζουν όμορφα το περίγραμμα. Στα χέρια μου έχω την Gold έκδοση, η οποία είναι όμορφη αλλά προσωπικά θα προτιμούσα την ασημί. Βέβαια γούστα είναι αυτά.

Το μοναδικό ηχείο της συσκευής έχει πολύ τυπικές επιδόσεις και θα το ήθελα σίγουρα με καλύτερο μπάσο. Για αυτούς που θέλουν δύο αριθμούς τηλεφώνων υπάρχει ένα δεύτερο slot, που μπορεί εναλλακτικά να δεχθεί microSD κάρτα για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος στη συσκευή φτάνει τα 32GB. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η πολύ γρήγορη και αξιόπιστη χρήση του δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος, κάτι που η Xiaomi έχει βελτιώσει ραγδαία στις τελευταίες συσκευές της.

Η 5 ιντσών οθόνη βοηθά τη συσκευή να κρατήσει ένα πολύ φυσιολογικό μέγεθος, οπότε και απευθύνεται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Το panel τώρα είναι τύπου IPS με Full HD ανάλυση και στα των επιδόσεών του το βρήκα μια χαρά. Τα χρώματα είναι όμορφα, η ευκρίνεια εξαιρετική, η φωτεινότητα επίσης ικανοποιητική, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι γωνίες θέασης οι οποίες είναι πολύ πλούσιες. Προφανώς και δεν αγγίζει επιδόσεις ναυαρχίδων, ακόμη και τις ίδιας της εταιρίας όπως είναι το Mi 5s που σας έδειξα πρόσφατα, αλλά δύσκολα να απογοητεύσει το μέσο χρήστη. Η φυσιολογικών διαστάσεων οθόνη με το βασικό πλέον 1080p, σε συνδυασμό με την τεράστια μπαταρία των 4.100mAh χαρίζουν άνετα μιάμιση, με δύο ημέρες χρήσης. Βέβαια η μεγάλη μπαταρία έχει ως αποτέλεσμα και το κινητό να μην είναι από τα πιο λεπτά που κυκλοφορούν, αφού το πάχος του φτάνει τα 8.9mm. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ προτιμώ τη μεγαλύτερη μπαταρία από τη λεπτότερη συσκευή.

Στην καρδιά του Redmi 4 Pro χτυπά ο Snapdragon 625 των 8 πυρήνων και είναι χρονισμένος στα 2GHz. Σε συνδυασμό με τη RAM των 3GB προσφέρει επιδόσεις που δε θα εμποδίσουν το χρήστη να κάνει το οτιδήποτε με το τηλέφωνό του, είτε αυτό είναι multitasking, είτε είναι βαριές εφαρμογές, είτε είναι gaming. Σε όλα αυτά βέβαια βοηθάει πολύ και το MIUI 8 της εταιρίας, το οποίο βασίζεται στο Android 6.0 Marshmallow. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι το πόσο πιο πλούσιο σε επιλογές είναι το αναβαθμισμένο λειτουργικό, το οποίο πλέον δίνει απόλυτο έλεγχο της συσκευής στο χρήστη και είναι ένας ακόμη λόγος που αγαπάμε το Android. Όπως προανέφερα, η ελληνική γλώσσα είναι παρούσα σε όλο το μενού.

Τώρα όσον αφορά τις κάμερες, μπροστά έχουμε μια 5MP selfie camera και πίσω υπάρχει μία 13MP κεντρική κάμερα με f/2.2. Οι επιδόσεις και των δύο καμερών, δεδομένων των αναλογιών, είναι πολύ βασικές. Δε θα ρίξουν σαγόνια στα video και στις φωτογραφίες αλλά θα σταθούν επάξια στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό όμως που μου αρέσει πολύ είναι το λογισμικό αυτών των καμερών που είναι και πρακτικά το λογισμικό που χρησιμοποιεί η Xiaomi σε όλα της τα τηλέφωνα πλέον, το οποίο βρίθει από ρυθμίσεις και εφέ.

Το Redmi 4 Pro κυκλοφορεί επίσημα στα ελληνικά καταστήματα με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €219, μια τιμή την οποία τη βρίσκω τίμια για αυτά που προσφέρει η συσκευή. Η Info Quest μάς διέθεσε και το Redmi Note 4, του οποίου την αναλυτική παρουσίαση των Unboxholics θα βρείτε δείτε εδώ. Πρόκειται για ένα ελαφρώς μεγαλύτερο τηλέφωνο με ισχυρότερο επεξεργαστή. Αυτό, λοιπόν, θα το χαρίσουμε σε εσάς σφραγισμένο. Για να το κερδίσετε τα βήματα που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε ένα σχόλιο στο πεδίο των σχολίων στο βίντεο του YouTube, να κάνετε share το video στο Facebook με hashtag #UH_XIAOMI και φυσικά να είστε subscribers στο κανάλι των Unboxholics. Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 20 Μαρτίου, με τον νικητή να ανακοινώνεται στο παρόν άρθρο και φυσικά στα social media των Unboxholics. Καλή επιτυχία σε όλους!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Η νικήτρια του του διαγωνισμού που κερδίζει το Xiaomi Redmi Note 4 είναι η Artemis Koukouraki (Faceboook username). Η νικήτρια θα πρέπει να απαντήσει εντός των επόμενων 48 ωρών στο μήνυμα που της έχει ήδη αποσταλλεί, τόσο στο Facebook, όσο και στο YouTube account της. Ευχαριστούμε για την τεράστια συμμετοχή σας. Μείνετε συντονισμένοι για τον επόμενο διαγωνισμό!