LG G2 mini

Το "μικρό αδερφάκι" του εξαιρετικού G2
15 Μαΐου 2014 22:16
LG G2 mini

Πριν λίγες ημέρες, οι Unboxholics ήταν προσκεκλημένοι της LG σε ένα ειδικό workshop που διεξήχθη στην Αθήνα, στο οποίο μας έδειξε τις νέες αφίξεις, όσον αφορά τα smartphones, καθώς και τη νέα ενδιαφέρουσα τεχνολογία ονόματι Knock Code. Εδώ θα βρείτε περισσότερα. Στα χέρια μας έχουμε το LG G2 mini, το μικρό αδερφάκι του εκπληκτικού G2 που αποτελεί ακόμη ένα από τα καλύτερα smartphones της αγοράς. Αυτό που εύκολα γίνεται αντιληπτό είναι το πόσο κοντά, αλλά ταυτόχρονα πόσο μακριά είναι από το G2. Σαφέστατα και η ποιότητα κατασκευής έχει υποστεί εκπτώσεις, πάντα σε σχέση με το μεγάλο του "αδερφό", αυτό όμως δε σημαίνει ότι στο σύνολό της απογοητεύει. Οι καμπύλες είναι κάτι που γενικά μας αρέσει στα τηλέφωνα, και νομίζουμε πως στο LG G2 mini του πηγαίνουν. Μας άρεσε πολύ στο κράτημα, αν και δε μπορούμε να πούμε ότι λατρέψαμε το texture στο πίσω μέρος. Στο μπροστά μέρος βρίσκουμε τη δευτερεύουσα κάμερα των 1.3MP, που καταγράφει βίντεο σε 720p, το ηχείο των κλήσεων που η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακούσει και καλύτερα, και τους αισθητήρες της οθόνης.

Στο κάτω μέρος υπάρχει το κεντρικό loudspeaker, το οποίο παραδόξως παράγει πολύ ικανοποιητικό ήχο, η θύρα microUSB 2.0 και το μικρόφωνο που έχει την ίδια όψη με το ηχείο. Στο πάνω μέρος υπάρχει η 3.5mm audio jack θύρα των ακουστικών, το noise cancellation μικρόφωνο και το IR Blaster που πρακτικά μετατρέπει το smartphone σε τηλεκοντρόλ τηλεόρασης. Όπως και στο G2, έτσι και εδώ η LG τοποθέτησε τα βασικά πλήκτρα στο πίσω μέρος, όπου μαζί με τα πλήκτρα, υπάρχει η βασική κάμερα των 8MP και το LED flash.

Το Knock Code είναι μία τεχνολογία που επιτρέπει στο χρήση να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο κάνοντας μερικά taps στα τέσσερα τεταρτημόρια της οθόνης, ενώ με διπλό χτύπημα όταν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη, το τηλέφωνο μπαίνει ξανά σε sleep mode.

Σε αντίθεση με τη ναυαρχίδα της LG, στο mini το πίσω καπάκι αφαιρείται για να δοθεί στο χρήστη πρόσβαση, τόσο στην μπαταρία, όσο και στα slots των SIM και microSD καρτών. Τα 2440mAh της μπαταρίας χαρίζουν με ευκολία στο G2 mini μία ολόκληρη μέρα κανονικής χρήσης. Αν πάλι υπάρχει απενεργοποιημένο το GPS και η φωτεινότητα είναι από 50% και κάτω, τότε το smartphone αντέχει μέχρι και δύο 24ωρα χωρίς φόρτιση. Οι διαστάσεις του τώρα είναι οι αναμενόμενες για συσκευή με οθόνη 4.7 ιντσών. Έτσι έχουμε 129.6mm στο ύψος, 66mm στο πλάτος και 9.8mm στο πάχος.

Το βάρος του, με την μπαταρία είναι 121g. Στο LG G2 mini "κουμάντο" κάνει ο Cortex-A7, ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής που χρονίζεται στα 1.2GHz, και αποτελεί μέρος του Snapdragon 400 chipset της Qualcomm. Το υπόλοιπο chipset καταλαμβάνεται από τον Adreno 305 που είναι υπεύθυνος για τα γραφικά. Υπάρχει 1GB στη μνήμη RAM, ενώ όσον αφορά το διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης χαρίζονται 8GB, που όμως μπορούν να γίνουν μέχρι και 40GB με κάποια microSD. Η IPS LCD οθόνη, που προστατεύεται από γυαλί Gorilla Glass 2, έχει ανάλυση 540 x 960pixels τα οποία χαρίζουν 234ppi. Η έκδοση που δοκιμάσαμε είναι η LTE με κωδική ονομασία "D620R", που σημαίνει ότι υποστηρίζει όλα τα 3G και 4G LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η LG πρόσφατα παρουσίασε την αποκλειστική της τεχνολογία Knock On, η οποία είναι εξ' αρχής είναι ενσωματωμένη στο G2 mini, ενώ έχει δοθεί στα G2 και G Flex. Πρόκειται για μία τεχνολογία που επιτρέπει στο χρήση να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο κάνοντας μερικά taps στα τέσσερα τεταρτημόρια της οθόνης, ενώ με διπλό χτύπημα όταν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη, το τηλέφωνο μπαίνει ξανά σε sleep mode. Τα χτυπήματα μπορούν να έχουν την αλληλουχία που θα θέσει ο χρήστης, οπότε πρακτικά λειτουργούν ως password. Αν και δεν το περίμενα, η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί ταχύτατα και απροβλημάτιστα και είναι εξαιρετικά χρήσιμη μιας και μη ξεχνάτε πως ο παραδοσιακός τρόπος ξεκλειδώματος, στις συσκευές της LG που το Power button βρίσκεται στο πίσω μέρος, είναι λιγάκι άβολος για πολλούς. Φυσικά, το Knock Code μπορεί να απενεργοποιηθεί και να αντικατασταθεί από τους συνηθισμένους τρόπους ξεκλειδώματος.

                                

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 720P ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

Το LG G2 mini είναι από τα λίγα mid-range smartphones που έρχονται με εγκατεστημένη την 4.4.2 έκδοση του λειτουργικού Android, πάντα υπό την... επήρεια του LG skin που γνωρίσαμε σε προηγούμενα smartphones της εταιρίας. Ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό, πλούσιο σε χαρακτηριστικά skin της LG, το οποίο τρέχει ομαλότατα στο G2 mini. Όσον αφορά την οθόνη, για να είμαστε ειλικρινείς περιμέναμε τουλάχιστον 720p στην ανάλυση. Όχι ότι και με αυτήν την ανάλυση φαίνονται έντονα τα pixels, αλλά οι πολύ απαιτητικοί και αυτοί που έχουν έρθει σε επαφή με τηλέφωνα υψηλής ανάλυσης, θα τα παρατηρήσουν και ίσως και να χαλαστούν. Στα υπόλοιπα, όμως, οθόνη τα πηγαίνει μια χαρά. Δεν είναι σαν του G2, αλλά τόσο στα χρώματα, στο λευκό και στο μαύρο, όσο και στις γωνίες θέασης, εμένα προσωπικά με κάλυψε. Τέλος, η κάμερα των 8MP παραδίδει αποδεκτά επίπεδα σε φωτογραφίες και βίντεο. Τα χρώματα τα απαθανατίζει λιγάκι πιο ζωντανά απ' ότι είναι στην πραγματικότητα, ενώ το exposure είναι πολύ καλύτερο όταν το HDR είναι ενεργοποιημένο. Ωστόσο, το HDR χρειάζεται περίπου 4-5 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την επεξεργασία, οπότε δεν είναι η τέλεια επιλογή για όλες τις περιπτώσεις.

Το LG G2 mini κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινάει από τα €250.

Σάκης Καρπάς

Tags: