GoPro Hero 4 Black Edition

Το "μαγικό" πραγματάκι, έγινε ακόμη καλύτερο!
09 Μαΐου 2015 17:06
GoPro Hero 4 Black Edition

Η GoPro πλέον έχει γίνει συνώνυμο των action καμερών και σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν περιγράφει την κατηγορία. Αν το σκεφτείτε, όντας μία κατηγορία με ισχυρό ανταγωνισμό, δεν είναι καθόλου εύκολο κατόρθωμα. Στα χέρια μας από το eGalaxy.gr έφτασε η GoPro Hero 4 Black Edition, η ολοκαίνουργια action κάμερα, η οποία πιστέψτε με κρύβει μπόλικη μαγεία. Η Hero 4 έρχεται ακόμη μία φορά σε μία πολύ ιδιαίτερη και προσεγμένη συσκευασία, εντός της οποίας κρύβονται δεκάδες καλούδια και εξαρτήματα που για να αναφέρω όλα θα μου πάρει αρκετές παραγράφους. Το μόνο που αξίζει να αναφέρω είναι ότι για ακόμη μία φορά το πακέτο αγοράς περιλαμβάνει και το προστατευτικό κέλυφος που, φυσικά, επιτρέπει στην κάμερα να βουτάει άφοβα στο νερό.

Περνάω, όμως, στην ίδια την Hero 4. Αρχικά, να αναφέρω πως οι οπτικές διαφορές της με την Hero 3, είναι απειροελάχιστες έως μηδαμινές. Το μέγεθός της είναι αστεία μικρό, ενώ σχεδιαστικά ακολουθεί την μινιμαλιστική, με γωνίες προσέγγιση. Αυτό που λατρεύω στις GoPro είναι η softtouch επένδυση που κάνει το κράτημά της, στις περιπτώσεις που η κάμερα βρίσκεται στα χέρια, ακόμη πιο ασφαλές. Βέβαια, όντας action κάμερα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτική ακόμη και χωρίς την προστατευτική θήκη. Αυτό που συνεχίζει να μη μου αρέσει είναι το γεγονός ότι το καπάκι που προστατεύει μερικές από τις θύρες, αποσπάται πλήρως από την κάμερα, κάτι που αγχώνει κάθε φορά μήπως και χαθεί. Όχι ότι αφαιρείται εύκολα, αλλά θα ήθελα κάτι να το κρατάει εκεί κοντά στο άνοιγμα.

Εμφανισιακά, λοιπόν, δεν υπάρχουν διαφορές. Εκεί που η Hero 4 δικαιολογεί την κυκλοφορία της είναι σε αυτά που κρύβονται στο εσωτερικό της. Το μαγικό πραγματάκι που χωράει στην παλάμι του ενός χεριού μπορεί και καταγράφει εξαιρετικής ποιότητας 4K βίντεο έως και 30 fps και μάλιστα με ultra wide γωνία, 2.7K ανάλυση στα 60 fps, 1440p sta 80 fps, 1080p στα 120 fps παρακαλώ, και 720p στα 240 fps, για slow motion λήψεις χωρίς προηγούμενο. Ένα από τα selling point της κάμερας είναι το SuperView, μία τεχνολογία της GoPro που επιτρέπει την απαθανάτιση στιγμών σε βίντεο σε αισθητά μεγαλύτερη γωνία θέασης απ' ότι συνηθίζεται.

Στα των φωτογραφιών, έχουμε φακό των 12MP, που σε συνδυασμό με το τεράστιο exposure έως και 30 δευτερολέπτων, η λήψη νυχτερινών φωτογραφιών είναι σκέτη απόλαυση. Επιπροσθέτως αυτή τη φορά έχουμε ταχύτατο capture το οποίο μπορεί και απαθανατίζει 30 καρέ μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Τέλος, αξίζει πιστεύω να αναφερθεί πως έχει βελτιωθεί αρκετά η ευκολία με την οποία χειρίζεσαι το μενού των ρυθμίσεων, ενώ φοβερό χαρακτηριστικό είναι το Wi-Fi control που μπορείς να χειριστείς την κάμερα μέσω του smartphone, δίνοντας μάλιστα και τη δυνατότητα live preview στην οθόνη του τηλεφώνου. Εμείς την πήραμε μαζί μας σε διάφορες δραστηριότητές μας, εδώ στην Αριδαία της Αλμωπίας και μερικά από τα πλάνα που ετοιμάσαμε μπορείτε να τα απολαύσετε στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο.

Η GoPro Hero 4 κυκλοφορεί στο διαδικτυακό κατάστημα του eGalaxy.gr στην τιμή των €529. Βέβαια, υπάρχει η λιγάκι πιο απλή Silver Edition της Hero 4 στα €418, ενώ για κάτι ακόμη πιο απλό, εσείς η μη απαιτητικοί, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στην απλή GoPro Hero η οποία κοστίζει μόλις €139. Στα της Black Edition, δεν υπάρχουν και πολλά ακόμη να πω. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία των action cameras.

Tags: