APC Mobile Power Packs

Δύο υπέροχα και πολύ χρήσιμα προϊόντα
17 Ιανουαρίου 2015 16:56
APC Mobile Power Packs

Με τα smartphones και τα tablets να έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ σε όλους τους τομείς, αλλά στην μπαταρία να συνεχίζουν να χωλαίνουν, τα power banks είναι ένα αναγκαίο για πολύ κόσμο προϊόν. Στο στούντιο των Unboxholics έφτασαν δύο power packs της APC, η οποία νομίζω πως τις λέξεις "ρεύμα" και "μπαταρία", τις ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Στα χέρια μου έχω δύο Mobile Power Packs, όπως τα λέει η εταιρία, των 5000mAh και 10.000mAh. Τα power packs έρχονται σε λευκή και μαύρη έκδοση, οπότε διαλέγετε ανάλογα με τα γούστα σας.

Για όσους ενδέχεται να μην καταλαβαίνουν τι είναι αυτά τα προϊόντα, με πολύ λόγια, να σας πω πρόκειται για φορητές μπαταρίες που μπορούν να φορτίσουν τις συσκευές σας όταν βρισκόσαστε μακριά από πρίζα τοίχου. Η έκδοση των 5.000mAh μπορεί να φορτίσει ένα smartphone περίπου 2 φορές και ένα tablet περίπου μισή φορά, ενώ η έκδοση των 10.000mAh, μπορεί να φορτίσει ένα smartphone από 3 έως 5 φορές και να χαρίσει σε ένα tablet πλήρη φόρτιση, ίσως και παραπάνω.

Τα Power Packs έρχονται σε απλές συσκευασίες την ώρα που στο εσωτερικό τους περιέχουν και ένα μικρού μήκους micro USB για να φορτίζεται τις συσκευές σας. Εμφανισιακά ακολουθούν ένα λυτό σχεδιασμό, με glossy φινίρισμα και καθαρές επιφάνειες. Το μόνο που υπάρχει εδώ πέρα είναι ένα λογότυπο της APC και LED λυχνίες ένδειξης της στάθμης της μπαταρίας του power bank. Για την ιστορία, πιέζοντας το πράσινο πλήκτρο στα δεξιά, βλέπετε ανά πάσα στιγμή τη στάθμη της μπαταρίας. Στο πάνω μέρος βρίσκω δύο θύρες USB και μία θύρα microUSB. Οι θύρες USB χρησιμοποιούνται για τη φόρτιση των συσκευών, ενώ μέσω της microUSB θύρας φορτίζεται η μπαταρία του power bank.

Η μία USB θύρα παρέχει έξοδο ρεύματος 5V και 1A, ιδανική για smartphones, ενώ η δεύτερη θύρα παρέχει έξοδο 5V και 2.4A που ενδείκνυται για τα tablets. Ωστόσο, smartphones με μπαταρία μεγαλύτερης χωριτηκότητας από 3.000mAh και με δυνατότητα fast charge, μπορούν να εκμπεταλευτούν τη θύρα των 2.4A. Μάλιστα, μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα δύο συσκευές. Βέβαια, όπως είναι αναμενόμενο, δε μπορείτε να φορτίσετε συσκευές, όσο φορτίζετε το power bank. Και μιας και το ανέφερα, το power bank των 5000mAh φορτίζει πλήρως μέσα σε τέσσερις ώρες, ενώ για τα 10.000mAh απαιτούνται περίπου 8 ώρες.

Επιπροσθέτως, για να ξεκινήσει η φόρτιση από το power bank στη συσκευή σας, θα πρέπει να πιεστεί το πλήκτρο στα δεξιά και αυτό γιατί παρέχεται προστασία. Θετικό βρήκα επίσης το γεγονός ότι όταν το smartphone ή το tablet σας φορτίσει πλήρως, το power bank απενεργοποιείται αυτόματα. Τα ωραία των προϊόντων της APC δεν τελειώνουν εδώ, μιας και παρέχεται και προστασία υπερθέρμανσης και αυτός είναι ένας κίνδυνος που διατρέχεται από αγνώστης ταυτότητας power banks.

Τα APC Mobile Power Packs κυκλοφορούν στα ελληνικά καταστήματα με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €35 για την έκδοση των 5000mAh και €55 για την έκδοση των 10.000mAh. Πρόκειται για προϊόντα που εκτός ότι θα σας λύσουν τα χέρια, ειδικά εσάς που είστε συχνά στο δρόμο, σας εγγυόνται την ασφάλεια των συσκευών σας.

Tags: