Razer DeathAdder World of Tanks Edition

Ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο άρμα μάχης από τη Razer...
15 Ιουλίου 2014 08:12
Razer DeathAdder World of Tanks Edition

Στην προσπάθειά της να δώσει κάτι για όλους, η Razer κυκλοφόρησε το DeathAdder World of Tanks Edition, το οποίο έφτασε στο στούντιο των Unboxholics πριν από αρκετές ημέρες και η αλήθεια είναι ότι πέρασα καλά μαζί του. Δε χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο για να καταλάβει κάποιος πως το προϊόν είναι αφιερωμένο εξολοκλήρου στο World of Tanks, τουλάχιστον εμφανισιακά. Η μυρωδιά του τίτλου της Wargaming.net είναι αισθητή από τη συσκευασία κιόλας, αφού όλα έχουν ντυθεί στον όμορφο συνδυασμό του λευκού, του μαύρου και του πορτοκαλί.

Πρόκειται για ενσύρματο mouse που συνδέεται στο PC ή το Mac μέσω USB καλωδίου με επιχρυσωμένη άκρη. Το καλώδιο έχει μήκος 2 μέτρων, ενώ αποτελείται από υφασμάτινες ίνες. Αυτό που λάτρεψα στο DeathAdder είναι το μέγεθός του. Γενικότερα, με αυτά τα χέρια που έχω, εκτιμάω πάντοτε τα μεγάλα ποντίκια και το DeathAdder είναι για εμένα ιδανική περίπτωση. Εν τάχει έχουμε 127mm στο μήκος, 70mm στο πλάτος και 44mm στο ύψος. Παρά το μέγεθός του, το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 105 γραμμάρια. Αν και οι καμπύλες του είναι ευπρόσδεκτες και χρήσιμες, για κάποιο λόγο δε μπορώ να πω πως τρελαίνομαι για τα αυλακώματα στα δύο κεντρικά clicks.

Μου άρεσε, ωστόσο, η matte υφή του πάνω μέρους, ενώ μία σημαντική και αναγκαία κατά την άποψή μου προσθήκη στα DeathAdder είναι οι λαστιχένιες επιφάνειες στα αριστερά και δεξιά του ποντικιού, εκεί δηλαδή που ξεκουράζονται ο αντίχειρας και ο παράμεσος και μικρός δάκτυλος αντίστοιχα. Όσον αφορά το εικαστικό, θεωρώ πως είναι όμορφο και σίγουρα θα ξεχωρίζει στο γραφείο. Ειδικά για τους λάτρεις του online παιχνιδιού, θα εκτιμηθεί σίγουρα περισσότερο από εμένα.

Αυτό που αξίζει να σταθώ από το πάνω μέρος είναι η ροδέλα που παρεμπιπτόντως πιέζεται μόνο προς τα μέσα. Τη ροδέλα τη βρήκα αρκετά καλή και στιβαρή, χωρίς όμως να καταντάει κουραστική. Τα δαχτυλίδια, δεξιά και αριστερά της ροδέλας, φωτίζονται σε έναν όμορφο πορτοκαλί φωτισμό. Μιας και είμαστε στα του φωτισμού, υπάρχει και ένα καλά καμουφλαρισμένο λογότυπο του World of Tanks στην πλάτη του ποντικιού που επίσης φωτίζεται σε παρόμοιο χρώμα. Στα αριστερά του mouse υπάρχουν και δύο αρκετά μεγάλα πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα στα οποία η πρόσβαση με τον αντίχειρα, λόγω του μεγέθους τους είναι γρήγορη και εύκολη. Όλα τα clicks του ποντικιού χαρακτηρίζονται από τη Razer ως «Hyperesponce» και πρακτικά είναι μιας και προσφέρουν όντως πολύ γρήγορο feedback.

Κάτω τώρα υπάρχει ο 6400DPI 4G οπτικός αισθητήρας. Ο αισθητήρας χαρίζει 1000Hz στο Ultrapolling, μπορεί να διασχίσει 200 ίντσες το δευτερόλεπτο, ενώ υπάρχουν 50g στην επιτάχυνση. Αναμενόμενα το DeathAdder συνεργάζεται άψογα με το Razer Synapse 2.0, το οποίο μάλιστα περιέχει και μερικές πιο εξειδικευμένες επιλογές για το World of Tanks. Δοκίμασα το DeathAdder σε διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες. Εκεί που μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε είναι στα FPS, κυρίως λόγο της μεγάλης φύσης του και των εξαιρετικά γρήγορων και όμορφων ως προς την αίσθηση πλήκτρων.

Το Razer DeathAdder World of Tanks Edition κυκλοφορεί εδώ και αρκετές ημέρες στα ελληνικά καταστήματα σε τιμή που ξεκινάει από τα €73.

Tags: