Roccat Kone Pure

Μία ακόμη "τίμια" πρόταση από τη Roccat
09 Ιουλίου 2014 01:39
Roccat Kone Pure

Έφτασε η ώρα να δούμε και ένα προϊόν από τη μεγάλη γκάμα gaming ποντικιών της Roccat, η οποία έχει αυτή τη στιγμή, όχι πέντε, ούτε δέκα, αλλά δεκατέσσερεις προτάσεις σε αυτήν την κατηγορία. Στο studio των Unboxholics έφτασε το Roccat Kone Pure, ένα μεσαίας κατηγορίας gaming mouse που δε σας κρύβω πως το αγάπησα από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε επαφή μαζί του. Το Kone Pure έρχεται σε μία πολύ ιδιαίτερη συσκευασία, με το μπροστά της μέρος να ανοίγει και να δίνει μία μικρή γεύση για το προϊόν. Εντός του πακέτου, πέρα από το ποντίκι, υπάρχει και ένα manual.

Καταρχάς το ποντίκι είναι ενσύρματο και συνδέεται με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω USB καλωδίου υφασμάτινων ινών, μήκους 1.8 μέτρων. Σχεδιαστικά το ποντίκι της Roccat ακολουθεί τη γνώριμη οδό, της οποία εγώ προσωπικά είμαι fan. Το Kone Pure καλύπτεται από βελούδινης υφής texture που σε συνδυασμό με πολλές καμπύλες προσφέρουν μία εξαιρετική αίσθηση στα χέρια. Το μοναδικό μου παράπονο, το οποίο είναι εντελώς υποκειμενικό, είναι το γεγονός ότι στα δικά μου χέρια είναι λιγάκι μικρό. Ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσω, όπως το έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, πως τα δικά μου χέρια δεν είναι και ο μέσος όρος.

Αυτό που συγχύζει λιγάκι εκ πρώτης όψεως είναι το «κόψιμο» στο μπροστά μέρος. Αρχικά, όταν το έβλεπα μέσα στη συσκευασία του, νόμιζα πως είναι ποντίκι για αριστερόχειρες. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει φυσικά και νομίζω πως το σκεπτικό πίσω από αυτήν την επιλογή είναι σωστό. Ο μεσαίος δάκτυλος είναι μεγαλύτερος από τον δείκτη. Σκεφτείτε το, δεν είναι καθόλου παράξενη μία τέτοια κίνηση.

Το πολύ ενδιαφέρον σκηνικό κρύβεται στο κάτω μέρος, εκεί όπου ζει ο PRO-AIM R3 αισθητήρας των 8200DPI, που μπορεί να χωριστεί σε 41 διαβαθμίσεις.

Στο μπροστά μέρος συναντώ τη ροδέλα η οποία είναι αρκετά στιβαρή και ακριβής στο scroll up και down, καθώς και δύο πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Παρεμπιπτόντως η ροδέλα πιέζεται προς τα μέσα και προς τα δεξιά, δημιουργώντας έτσι δύο επιπλέον κλικ. Μένω στο πάνω μέρος και στην πλάτη του ποντικιού για να βρω το φωτιζόμενο logo της roccat που μάλιστα μπορεί να πάρει εκατομμύρια χρωματισμούς. Στα αριστερά υπάρχουν δύο ακόμη πλήρως προγραμματιζόμενα thumb buttons.

Το πολύ ενδιαφέρον σκηνικό κρύβεται στο κάτω μέρος, εκεί όπου ζει ο PRO-AIM R3 αισθητήρας των 8200DPI, που μπορεί να χωριστεί σε 41 διαβαθμίσεις. Ο αισθητήρας «τρέχει» υπό την αιγίδα ενός Turbo Core V2 επεξεργαστή των 32-bit. Και μιας και είμαστε στα νούμερα, πρέπει να αναφέρω πως το Kone Pure έχει ενσωματωμένα 576KB on-board μνήμης ώστε να αποθηκεύει μία μεγάλη ποσότητα μακροεντολών και ρυθμίσεων, υπάρχουν 1000Hz στο polling rate, 1ms στην απόκριση και 30g στην επιτάχυνση. Γενικότερα, έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά γρήγορο ποντίκι, που με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί άνετα να ικανοποιήσει τους απαιτητικούς. Προσωπικά το απόλαυσα κυρίως στα first-person shooters.

Γενικότερα, τα Roccat Talk είναι μία υπόθεση με πολύ "ψωμί" και κάτι μου λέει ότι θα δούμε όμορφα πράγματα από την εταιρία στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, πρέπει να αναφερθώ στο Roccat Talk ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που υποστηρίζεται από τα περισσότερα πρόσφατα προϊόντα της Roccat. Με λίγα λόγια, η εν λόγω λειτουργία επιτρέπει την επικοινωνία δύο ή και περισσοτέρων Roccat συσκευών, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της όλης εμπειρίας. Για να το κάνω πιο κατανοητό, σκεφτείτε ότι μπορείτε να πιέσετε ένα shortcut πλήκτρο στο Roccat πληκτρολόγιό σας, το οποίο θα αλλάζει προσωρινά τα DPI του ποντικιού. Δηλαδή σκεφτείτε να παίζεται ένα FPS και όταν στοχεύετε με κάποιο sniper όπλο, να πιέζετε το πλήκτρο που έχετε επιλέξει στο πληκτρολόγιο και αυτό να λειτουργεί ως toggle που θα αυξάνει την ακρίβεια της στόχευσης. Γενικότερα, τα Roccat Talk είναι μία υπόθεση με πολύ "ψωμί" και κάτι μου λέει ότι θα δούμε όμορφα πράγματα από την εταιρία στο άμεσο μέλλον.

Το Roccat Kone Pure κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα με επίσημη τιμή λιανικής τα €75. Προσωπικά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το ποντίκι της Roccat, που το μόνο που με ενοχλεί σε αυτό είναι το κάπως μικρό μέγεθός του, για τα δικά μου χέρια τουλάχιστον. Εσάς πως σας φαίνεται; Πείτε με στα σχόλια την άποψή σας!

Tags: