Razer Chroma Series

Στη ντισκοτέκ, την παλιά ντισκοτέκ!
06 Δεκεμβρίου 2014 17:13
Razer Chroma Series

Ένα από τα παράπονα που είχαν πολλοί κάτοχοι Razer προϊόντων, είναι το γεγονός ότι δεν τους επιτρεπόταν να αλλάξουν χρωματισμό στο φωτισμό που στόλιζε τα περιφερειακά. Όχι πια. Στο στούντιο των Unboxholics έφτασε η Chroma σειρά gaming περιφερειακών της Razer. Συγκεκριμένα, στα χέρια μας έχουμε τα Blackwidow 2014 Edition, Deathadder και Kraken 7.1. Τι σημαίνει Chroma; Πολύ απλά ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει και να συνδυάσει τα χρώματα των φωτισμένων μερών των περιφερειακών μέσα από μία γκάμα 16.8 εκατομμυρίων χρωμάτων. Εκτός από αυτήν την ιδιαιτερότητα, λοιπόν, δεν υπάρχουν διαφορές από τα μη Chroma περιφερειακά της εταιρίας, γι’ αυτό και το σημερινό επεισόδιο θα εστιάσει στον πρωταγωνιστή, δηλαδή στο φωτισμό.

Θα ξεκινήσω με το Blackwidow Chroma. Μέσω του Razer Synapse, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το χρώμα, την ένταση, την ταχύτητα των εφέ, καθώς και το ύφος του φωτισμού. Από στατικό και breathing φωτισμό μέχρι το spectrum cycling και το reactive, οι επιλογές που δίνονται είναι πολλές. Προσωπική αγαπημένη είναι το reactive, που o φωτισμός είναι αρχικά απενεργοποιημένος, αλλά με το πάτημα κάποιου κουμπιού ενεργοποιείται για λίγα δευτερόλεπτα τοπικά, δημιουργώντας ένα πανέμορφο εφέ. Για την ιστορία, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει μέχρι και το χρόνο που θα μένει αναμμένο το πλήκτρο.

Περνάω στο Deathadder. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Δύο τα φωτιζόμενα μέρη του mouse. Το δαχτυλίδι στη ροδέλα και το λογότυπο στην πλάτη. Εκτός από το γεγονός ότι κάθε μέρος μπορεί να δεχτεί διαφορετικό φωτισμό, εδώ έχουμε τρία εφέ. Στατικό, breathing και spectrum cycling.

Για το τέλος άφησα τα Kraken 7.1 Chroma που  έχουν ένα και μοναδικό φωτιζόμενο μέρος, το λογότυπο της Razer στα δύο ηχεία. Όπως και στην περίπτωση του Deathadder, έχουμε τρία είδη φωτισμού, στατικό, breathing και spectrum cycling και, φυσικά, εκατομμύρια επιλογές χρωμάτων.

Η Razer Chroma σειρά περιλαμβάνει και το Naga Epic Gaming Mouse, το οποίο δυστυχώς δεν είχαμε στη διάθεσή μας για παρουσίαση. Η σειρά κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στα ελληνικά καταστήματα με τιμή ελαφρώς υψηλότερη από τις απλές, μη Chroma εκδόσεις. Είναι μία ξεκάθαρα αισθητικού χαρακτήρα αναβάθμιση, οπότε πριν προβείτε σε αγορά θα πρέπει να γνωρίζετε πως εκτός από το φωτισμό δε θα δείτε κάποια άλλη διαφορά. Πράξτε κατά βούληση.

Tags: