DasKeyboard 4 Professional

Γερμανικό μέταλλο
25 Σεπτεμβρίου 2014 13:49
DasKeyboard 4 Professional

Όσο οι ανάγκες του gaming gear μεγαλώνουν, τόσο και η λίστα των παικτών του χώρου θα αυξάνεται. Στο στούντιο των Unboxholics έφτασε το DasKeyboard 4 Professional, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο με γερμανική ταυτότητα, της φρέσκιας στο χώρο DasKeyboard. Δημιουργημένο ακριβώς για τις ανάγκες των απαιτητικών gamers, το εν λόγω πληκτρολόγιο φημίζεται, εκτός από την ποιότητα κατασκευής, για το γεγονός ότι αυξάνει πραγματικά τις επιδόσεις των gamers στα παιχνίδια. Η συσκευασία δεν έχει κάποιες ιδιαίτερες εκπλήξεις και πέρα από το keyboard, εδώ μέσα υπάρχει ένα μικρό σημείωμα με οδηγίες, καθώς και μία μπάρα ανύψωσης του πληκτρολογίου που μάλιστα λειτουργεί και ως χάρακας. 

Περνάω στο ίδιο το DasKeyboard 4. Είναι αδύνατον να μην εντυπωσιαστεί κανείς από την ποιότητα κατασκευής. Το μεγαλύτερο μέρος του πληκτρολογίου καλύπτεται από αλουμίνιο, κάτι που αυτομάτως κάνει το προϊόν των Γερμανών ένα από τα ποιοτικότερα και στιβαρότερα της κατηγορίας του. Σχεδιαστικά έχει επιλεχθεί η πλέον απλή και καθαρή όψη. Επιπροσθέτως, το DasKeyboard 4 κουβαλάει ακόμη μία πρωτιά: είναι το λεπτότερο μηχανικό πληκτρολόγιο στον κόσμο. Φυσικά, δεν έκατσα να μετράω όλα τα μηχανικά πληκτρολόγια που υπάρχουν, αλλά για το λένε οι Γερμανοί, κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

 

Το μοναδικό που θεωρώ πως με ενόχλησε, τουλάχιστον κατά τις πρώτες ώρες χρήσης του, είναι οι λιγάκι απότομες και κοφτερές άκρες στο σημείο που ξεκινάει η παλάμη. Το πληκτρολόγιο συνδέεται με το PC ή το Mac μέσω ενός καλωδίου USB με μεγάλο πάχος και μήκος που φτάνει τα 2 μέτρα. Για να είμαι ειλικρινής, σε ένα τόσο premium πληκτρολόγιο θα ήθελα καλώδιο με υφασμάτινες ίνες ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Η διάταξη των πλήκτρων δεν εμφανίζει κάποια κραυγαλέα διαφορά σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει, πέρα του πάνω δεξιού μέρους όπου ζουν τα mediακά πλήκτρα, παρέα με την επίσης μεταλλική ροδέλα, η οποία μάλιστα έχει εξαιρετική αίσθηση κατά τη χρήση της. Εδώ, επίσης, βρίσκονται και οι εξαιρετικά μικρές, αλλά ικανότατες λυχνίες LED για τις τρεις βασικές ενδείξεις.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο USB 3.0 θύρες που λειτουργούν ως hub, ενώ στο κάτω μέρος εκτός από τις τέσσερις λαστιχένιες επιφάνειες που κρατούν σταθερό το πληκτρολόγιο στο γραφείο, υπάρχει χώρος για να τοποθετηθεί η μπάρα που σας έδειξα προηγουμένως. Όντας μεταλλική επιφάνεια, η μπάρα μπορεί να τοποθετηθεί και αφαιρεθεί πανεύκολα με τη χρήση ισχυρών μαγνητών. Μη με ρωτήσετε που χρησιμοποιείται ο χάρακας της υπόθεσης, γιατί πραγματικά δεν έχω ιδέα. Αν ξέρετε κάτι παραπάνω από εμένα, με χαρά μου να το μάθω στα σχόλια.

Το πλήκτρα του DasKeyboard 4, που παρεμπιπτόντως αντέχουν μέχρι και 50 εκατομμύρια πατήματα, συνοδεύονται από MX Brown switches, γερμανικής προέλευσης. Η εν λόγω κατηγορία μηχανικών πλήκτρων χαρίζει μία ελαφρώς πιο χαλαρή αίσθηση από άλλες κατηγορίες, αρκετά πιο αθόρυβη, αλλά με την ίδια αυστηρή επιστροφή. Γενικότερα, η αίσθηση είναι απίθανη, είτε πληκτρολογείτε, είτε παίζετε κάποιο βιντεοπαιχνίδι. Δε ξέρω αν είμαι καλύτερος στα παιχνίδια ή γρηγορότερος στη δακτυλογράφηση, αλλά δηλώνω εντυπωσιασμένος από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου με το πληκτρολόγιο της DasKeyboard.

Έχω, όμως, και τα παράπονά μου. Καταρχάς, η Professional έκδοση που έφτασε στο studio, δεν ενσωματώνει κάποιου είδους φωτισμό στα πλήκτρα. Αναμφίβολα πολλοί από εσάς δε χρειάζεστε φωτισμό, αλλά αυτοί που τα χρειαζόμαστε είμαστε επίσης πολλοί. Επιπλέον, μπορεί ο ίδιος μου να μην τα χρησιμοποιώ και πολύ, αλλά η έλλειψη macro keys σίγουρα θα αποτελέσει αγκάθι για πολλούς. Το βέβαιο είναι το πληκτρολόγιο είναι πραγματικά πολύ καλό όσον αφορά τις επιδόσεις του σε παιχνίδια και όχι μόνο.

Το DasKeyboard 4 Professional κυκλοφορεί στην ελληνικά αγορά αποκλειστικά στο progamer.gr με τιμή κοντά στα €160. Τσιμπημένη θα πείτε πολλοί από εσάς και δε διαφωνήσω σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, η DasKeyboard βασίζει την ύπαρξη των προϊόντων στην απαράμιλλή ποιότητα κατασκευής, που πραγματικά όμοιά της δε συναντάς και κάθε μέρα. Τα υπόλοιπα σχόλια, δικά σας!

Tags: