LG 24GM77 Gaming Monitor

144Hz και 1ms για αστραπιαίο gaming!
01 Νοεμβρίου 2014 13:31
LG 24GM77 Gaming Monitor

Η βόλτα στη μεγάλη γκάμα monitor της LG συνεχίζεται. Στο στούντιο των Unboxholics έφτασε το LG 24GM77 Gaming Monitor, μία οθόνη που από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνετε πως απευθύνεται κυρίως στους gamers. Δε θα σταθώ πολύ στη συσκευασία, ωστόσο πρέπει να αναφέρω πως εντός της, εκτός φυσικά από το monitor θα βρείτε manuals, CD με το software και μερικά καλώδια. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει το καλώδιο ρεύματος, ένα DVI-D, ένα VGA και ένα USB 3.0.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω είναι να τοποθετήσω την οθόνη στη βάση της. Η διαδικασία είναι απλή και δε χρειάζεται κατσαβίδι, μιας και υπάρχει χειρόβιδα στο κάτω μέρος. Η όλη κατασκευή είναι εξαιρετικά στιβαρή και σε αυτό βοηθάει φυσικά το βάρος το οποίο φτάνει σχεδόν τα 5.5 κιλά. Σχεδιαστικά, η LG προτίμησε ένα λιγάκι πιο χοντροκομμένο ύφος, με πολλές γωνίες και αισθητά μεγάλο πάχος. Κατ’ εμέ, το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει με τις κόκκινες λεπτομέρειες στα πλαϊνά του monitor, οι οποίες χαρίζουν σαφέστατα ένα πιο gaming χαρακτήρα στο σύνολο. Θετικά αντιμετώπισα τις glossy λεπτομέρειες στο περίγραμμα και στο πίσω μέρος, όmως δε μπορώ να πω είμαι καλυμμένος από την ποιότητα των πλαστικών τα οποία έχω την εντύπωση πως θα μπορούσαν να είναι λιγάκι πιο προσεγμένα.

Μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι δίνονται και αρκετές επιλογές στη θέαση. Στο πίσω μέρος υπάρχει μία ασφάλεια η οποία αν αφαιρεθεί, επιτρέπει στην οθόνη, να υψωθεί τόσο ώστε να περιστραφεί κατά 90 μοίρες, χαρίζοντας ένα σαφέστατα πλουσιότερο ρεπερτόριο ως προς τη χρήση του. Και όλα αυτά με σταθερότητα, χωρίς τα ενοχλητικά κουνήματα με το παραμικρό.

Τώρα, όσον αφορά τον έλεγχο του χρήστη. Στο κάτω μέρος υπάρχουν κανονικά πλήκτρα και ένας μοχλός τεσσάρων κατευθύνσεων ο οποίος θα κάνει σίγουρα πιο εύκολη την περιήγηση στα μενού των ρυθμίσεων. Στο αριστερό μέρος της οθόνης, υπάρχουν μία έξοδος audio jack για ακουστικά και δύο USB 3.0 θύρες για απευθείας αναπαραγωγή οπτικοακουστικού υλικού. Στο κάτω μέρος τώρα, βρίσκω μία Display Port, μία θύρα DVI-D και μία θύρα VGA (ή D-Sub αν προτιμάτε), δύο εισόδους HDMI, την υποδοχή του ρεύματος και μία ακόμη θύρα USB 3.0.

Περνάω στην οθόνη.  Εδώ υπάρχει ένα TN panel με διαγώνιο 24 ιντσών αντιθαμβωτικής επιφάνειας. Η μέγιστη ανάλυση του monitor φτάνει τα 1920x1080 pixels, έχουμε 5.000.000:1 δυναμικής αντίθεσης και 1ms στην απόκριση. Πρέπει όμως να σημειώσω πως το 1ms είναι εφικτό μόνο όταν η Motion 240 τεχνολογία είναι ενεργοποιημένη. Για την ιστορία, πρόκειται για μία τεχνολογία η οποία δημιουργεί ένα εφέ παρόμοιο με το να εναλλάσσεται ένα καρέ έως και 240 φορές, χαρίζοντας έτσι ελαχιστοποιημένο motion blur. Το selling point του εν λόγω monitor είναι τα 144Hz της συχνότητας κατά το ρυθμό ανανέωσης, κάτι που χαρίζει μία εξαιρετική ομαλότητα στην κίνηση και εξαλείφει τα είδωλα που δημιουργούνται στις γρήγορες σκηνές.

Επιπροσθέτως, βρήκα εξαιρετικό το DAS Mode ή αλλιώς Dynamic Action Sync που πρακτικά μειώνει αισθητά το input lag, πράγμα που θα εκτιμηθεί δεόντως από τους gamers που παίζουν online ανταγωνιστικά παιχνίδια. Τέλος, αναφορά πρέπει να γίνει και στην Black Stabilizer τεχνολογία, η οποία όταν είναι ενεργοποιημένη η οθόνη αντιλαμβάνεται τα σκοτεινά σημεία ενός βιντεοπαιχνιδιού και αυτόματα ανεβάζει τη φωτεινότητα ώστε να βελτιωθεί η ορατότητα. Εννοείται, πως ευπρόσδεκτα και χρήσιμα βρήκα τα διάφορα game modes τα οποία προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις ανάλογα με το είδος παιχνιδιού που παίζεται.

Όσον αφορά τη εμπειρία μου με το monitor, καταρχάς λάτρεψα το πόσο ομαλά απεικόνιζε τα πάντα. Οι χαμηλοί χρόνοι στην απόκριση, το υψηλό refresh rate και οι διάφορες σχετικές τεχνολογίες που ανέφερα προηγουμένως, παραδίδουν μία πραγματικά ομαλή και “γλυκιά” -ου λέμε εμείς οι Έλληνες- κίνηση. Εκεί που θα ήθελα λίγα πράγματα παραπάνω είναι στα χρώματα, στα επίπεδα μαύρου και στις γωνίες θέασης. Όχι ότι απογοητεύουν, αλλά δεν σοκάρουν κιόλας. Βέβαια, δίνονται τόσες πολλές επιλογές σε modes και ρυθμίσεις που το monitor έρχεται εύκολα στα μέτρα και στα γούστα του εκάστοτε χρήστη. Σε γενικές γραμμές, όμως, πρόκειται για premium θέαση που οι ακόμη και πολύ απαιτητικοί gamers θα την ευχαριστηθούν.

To LG 24GM77 Gaming Monitor πωλείται ήδη στα ελληνικά καταστήματα με τιμή που ξεκινάει από τα €370 περίπου. Προσωπικά, θα το πρότεινα μόνο στους gamers και αυτό γιατί καλύπτει και με το παραπάνω αυτού του είδους τις ανάγκες.

Tags: