LG IPS Monitor 23MP65

Η νέα προσιτή πρόταση της LG στα PC monitors
22 Σεπτεμβρίου 2014 23:50
LG IPS Monitor 23MP65

Λένε ότι τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής του ανθρώπου. Ε, στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η σχέση των monitors και των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στο στούντιο των Unboxholics έφτασε το ολοκαίνουργιο IPS Monitor της LG με κωδική ονομασία 23MP65. Πρόκειται για μία οθόνη 23 ιντσών που πρακτικά αποτελεί την νέα, απλή και προσιτή πρόταση της κορεάτικης εταιρίας στην κατηγορία των PC monitors. Η συσκευασία δεν κρύβει, ούτε εκτός, αλλά ούτε και εντός της κάποιες εκπλήξεις. Εκτός από το panel, υπάρχει η βάση και ο λαιμός στα οποία θα στηριχθεί το monitor, ένας μετασχηματιστής ρεύματος 19V, ένα VGA καλώδιο, manuals και CD για το ειδικό software. Η τοποθέτηση της οθόνης στη βάση είναι εξαιρετικά απλή, δεν απαιτεί βίδωμα ή άλλα εργαλεία, ενώ πρέπει να αναφέρω πως δίνεται μία πληθώρα επιλογών ως προς την κλίση του panel, από -5 ως 20 μοίρες.

Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής και τη σταθερότητα της οθόνης στο γραφείο, ευτυχώς τα πράγματα εμφανίζονται αισθητά βελτιωμένα με προηγούμενα παρόμοια μοντέλα της εταιρίας. Οι σχεδιαστές επιμένουν στο elegant texture του πίσω μέρους, ωστόσο συνεχίζω να μην γοητεύομαι από αυτό. Από την άλλη δεν είμαι από αυτούς που θα επιλέξουν μία οθόνη με βάση την εξωτερική της εμφάνιση, οπότε οι όποιες ατέλειες στο σχεδιασμό, εμένα προσωπικά, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Οι διαστάσεις που καταλαμβάνει στο γραφείο, μαζί με τη βάση κάνουν λόγο για 53.3cm στο πλάτος, 42.6cm στο ύψος και 18.8cm στο βάθος. Το βάρος της δεν ξεπερνάει τα 3kg. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι τα εξαιρετικά μικρά bezels στο πλαίσιο της οθόνης, κάτι που θεωρώ πλέον απαραίτητο στις οθόνες γραφείου.

Η μέγιστη ανάλυση του panel φτάνει τα 1920x1080 pixels. Το ίδιο το panel είναι τύπου LCD Active matrix-TFT με αντιθαμβωτική επίστρωση. Όσον αφορά την είσοδο συγχρονισμού, η οριζόντια συχνότητα κυμαίνεται από 30 ως 83Hz, ενώ η κατακόρυφη συχνότητα ξεκινάει από τα 56Hz και ανάλογα με τον τύπου της εισόδου φτάνει τα 61 ή 75Hz σε HDMI και D-sub αντίστοιχα. Ο χρόνος απόκρισης βρίσκεται στα 5ms, ενώ η αναλογία της αντίθεση φτάνει τα 10.000.000:1. Τέλος, δε μπορώ να παραλείψω και το γεγονός ότι η οθόνη καταναλώνει μόλις 21W κατά τη λειτουργία της, νούμερο απίστευτα χαμηλό για την κατηγορία.

Στα της συνδεσμολογίας τώρα, μαζί με την υποδοχή ρεύματος, στο πίσω μέρος βρίσκω μία υποδοχή HDMI, μία θύρα D-Sub και μία έξοδο audio jack. Η διαχείριση των ρυθμίσεων και των επιλογών γίνεται εύκολα μέσω των πλήκτρων αφής που βρίσκονται στο κάτω δεξιό μέρος του panel, ενώ μία όμορφη LED λυχνία ενημερώνει το χρήστη για την κατάσταση λειτουργίας στην οποία βρίσκεται η οθόνη. 

Όσον αφορά τις επιδόσεις της, προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος, χωρίς ωστόσο να θεωρώ πως μπορεί να συγκλονίσει. Αυτό που ξεχώρισα είναι η ομαλότητα με την οποία απεικονίζει τα παιχνίδια και τις ταινίες, χωρίς τις ενοχλητικές αύρες και σκιές που συναντάμε σε άλλα παρόμοια monitors ελέω της αργής αλλαγής των χρωμάτων. Τα χρώματα από την πλευρά τους, βασισμένα στην Lifelike τεχνολογία της LG, υπόσχονται εξαιρετικά ρεαλιστικά αποτελέσματα. Προσωπικά, θα τα ήθελα λιγάκι πιο ζωντανά.

Όπως καλύτερα θα ήθελα και τα επίπεδα μαύρου, καθώς και τις γωνίες θέασης που εμφανίζονται φτωχότερες απ’ ότι περίμενα. Γενικότερα, όμως, η θέαση, δεδομένου των αναλογιών είναι ποιοτική και ξεκούραστη. Από τις λοιπές τεχνολογίες, ξεχώρισα το Reader Mode που με το πάτημα ενός κουμπιού μειώνεται ο μπλε φωτισμός, κάτι που κάνει το διάβασμα στην οθόνη πολύ πιο ξεκούραστο, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στην νέα dimming τεχνική που πρακτικά μειώνει αποτελεσματικά το flickering.

To LG 23MP65 IPS Monitor κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα με τιμή που ξεκινάει από τα €145 και αυτό ακριβώς είναι που κάνει όλα τα παραπάνω παράπονα σχεδόν να εξατμίζονται, μιας και με αυτά τα χρήματα παίρνετε μία αξιοπρεπέστατη πρόταση που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, είτε εργάζεστε πάνω στην εν λόγω οθόνη, είτε ψυχαγωγείστε με κάποια ταινία ή κάποιο βιντεοπαιχνίδι.

Tags: