SteelSeries Siberia V3 Gaming Headset

Ο διάδοχος των αγαπημένων Siberia V2 είναι εδώ!
11 Ιουνίου 2015 13:54
SteelSeries Siberia V3 Gaming Headset

Τα Siberia V2 ήταν κατά γενική ομολογία ένα πραγματικά πολύ καλό ζευγάρι ακουστικών, το οποίο μάλιστα σημείωσε και μεγάλη εμπορική επιτυχία. Κάτι τέτοιο θέλει να κάνει η SteelSeries και με τον διάδοχο, τα Siberia V3, ένα σετ ακουστικών που απευθύνονται κυρίως στους gamers και επειδή στα χέρια μου έφτασε η έκδοση με το απλό audio jack και όχι η USB έκδοση -γνωστή και ως Prism- τα V3 απευθύνονται προς όλους, ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Μέσα στο πακέτο αγοράς, εκτός από τα ακουστικά, υπάρχει ένας μαύρος φάκελος με το manual και μερικά αυτοκόλλητα με το logo της SteelSeries, καθώς και ένα καλώδιο 2 μέτρων που λειτουργεί, αφενός ως προέκταση, αλλά και ως αντάπτορας από απλό audio jack, σε διαχωριστή ήχου και μικροφώνου, για τις περιπτώσεις σύνδεσης με το PC.

Στα ακουστικά τώρα. Σε γενικές γραμμές, εμφανισιακά δεν υπάρχουν σοβαρές διαφορές, με τη φιλοσοφία του σχεδιασμού να παραμένει στο ίδιο ύφος με τα V2. Πλαστικό είναι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος, ενώ υπάρχουν και οι γνωστές glossy λεπτομέρειες από εδώ και από εκεί. Δε θα έλεγα πως τα ακουστικά ξεχειλίζουν από ποιότητα κατασκευής, αλλά δε μπορώ να πως πως δεν είναι και ανθεκτικά. Επίσης, εντυπωσιακή είναι η ευελιξία τους. Όσο και να τα κακομεταχειριστείς, επιστρέφουν ανέπαφα στην αρχική τους θέση. Σε αυτό που κατά την άποψή μου τα V3 δεν έχουν αντίπαλο είναι όταν φορεθούν στο κεφάλι. Σε αυτόν τον τομέα είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε gaming headset. Είναι απίστευτα, σχεδόν εθιστικά, άνετα στη χρήση, πρώτον γιατί είναι πανάλαφρα και δεύτερον γιατί έρχονται και αγκαλιάζουν τέλεια στο κεφάλι. Σε αυτό βοηθάει η αυτόματα προσαρμόσιμη ντίζα του headband που έχω λατρέψει από τον προκάτοχό τους. Βέβαια, η έλλειψη προσαρμοστικότητας σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άτομα που δε θα φέρουν ποτέ τα V3 στα μέτρα τους αν και νομίζω πως αυτά τα άτομα είναι πολύ λίγα εκεί έξω.

 

Τα ακουστικά συνδέονται με τη συσκευή αναπαραγωγής μέσω απλού audio jack 3.5mm μάκρους 1.2 μέτρων. Στο αριστερό ηχείο κρύβεται το μικρόφωνο το οποίο μπορεί να επεκταθεί όταν απαιτείται. Ο βραχίωνας είναι εύκαμπτος, ίσως λιγάκι περισσότερο απ΄ ότι έπρεπε. Το μικρόφωνο τώρα, είναι τυπικών επιδόσεων και κοντά σε αυτό του V2, ωστόσο το βρήκα βελτιωμένο στη μείωση του περιβάλλοντα ήχου, πέραν της φωνής. Συνεχίζει, όμως, να είναι χαμηλής έντασης, οπότε ένα χειροκίνητο gain από το software στο PC είναι και πάλι απαιτούμενο. Κάπου εκεί κοντά στο μικρόφωνο υπάρχει και ένα διακόπτης για τη σίγαση, ο οποίος αν και δουλεύει μια χαρά δείχνει λιγάκι φθηνός στη χρήση.

Και περνάω τώρα στα του ήχου. Καταρχάς η SteelSeries αναφέρει πως έχει γίνει σοφότερη τοποθέτηση των θαλάμων που φιλοξενούν τους ίδιους μεγάλους drivers των 50mm, με αποτέλεσμα να τους κάνουν να αποδίδουν καλύτερα απ' ότι στο παρελθόν. Στην καλύτερη απόδοση βοηθάνε και οι ολοκαίνουργοι αφροί μνήμης που προσαρμόζονται σωστότερα γύρω από το αυτί, προσφέροντας πολύ καλύτερη απομόνωση του ήχου σε σχέση με τα V2, τα οποία είχαν θέμα σε αυτόν τον τομέα. Ο ήχος τους, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές και στο παρελθόν, είναι από τους αγαπημένους μου.

Το μπάσο μου έλειπε ορισμένες φορές, αλλά η καθαρότητα του ήχου σε υψηλές και μεσαίες συχνότητες είναι, για τα δικά μου γούστα, σημαντικότερη προτεραιότητα. Τα V3 έχουν ακόμη πιο ξεκούραστο και γλυκό ήχο, ο οποίος είναι ιδανικός γι' αυτούς που θέλουν να ακούν τα πάντα, χωρίς όμως να κουφαίνονται. Μην περιμένετε να συγκλονιστείτε, μιας και την έκρηξη άλλων ακουστικών σε μπάσο και ένταση, δεν την έχουν. Γενικότερα η SteelSeries επενδύει περισσότερο στην πιστότητα του ήχου και όχι στην υπερβολή του. Προσωπικά τα απολαμβάνω σε πιο ήρεμα genres παιχνιδιών, όπως πχ, σε adventure και RPGs, αλλά αγαπάω πολύ περισσότερο τις επιδόσεις τους σε μουσική και δει σε συγκεκριμένες κατηγορίες μουσικής. Οι Pink Floyd ή Deep Purple για παράδειγμα ακούγονται τέλεια μέσα από αυτά τα ηχεία.

 

Τα SteelSeries Siberia V3 κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €99. Κατ' εμέ αποτελούν μία από τις καλύτερες προτάσεις στα gaming headsets του συγκεκριμένου εύρους τιμής. Μπορεί να είναι αρκετά πιο πλαστικά απ' ότι θα περίμενε κανείς για ακουστικά των 100 ευρώ, μπορεί να τους λείπει το extreme μπάσο, είναι όμως εκπληκτικά άνετα και παράγουν έναν πεντακάθαρο, ξεκούραστο και ισορροπημένο ήχο σε παιχνίδια, ταινίες και μουσική. Προσωπικά τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

Tags: