SteelSeries Flux In-Ear Pro

Τα "ιδιαίτερα" ακουστικά της SteelSeries
29 Οκτωβρίου 2014 13:48
SteelSeries Flux In-Ear Pro

Αν και έχω δοκιμάσει αρκετά ακουστικά της SteelSeries στο παρελθόν, δεν έτυχε ποτέ να πιάσω στα χέρια μου κάποια in-ear πρόταση της εταιρίας. Στα γραφεία των Unboxholics, λοιπόν, έφτασαν τα SteelSeries Flux In-ear Pro, ένα ζευγάρι ακουστικών που για συγκεκριμένους λόγους ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα. Όσον αφορά τη συσκευασία τους, δε βλέπω κάτι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό, οπότε περνάω απευθείας στο εσωτερικό. Εδώ μέσα υπάρχουν μερικές σημειώσεις και manuals, ένα αυτοκόλλητο με το logo της εταιρίας, τρία διαφορετικού μεγέθους ανταλλακτικά σιλικόνης μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι ανταλλακτικών μνήμης που παίρνουν το σχήμα του εσωτερικού του αφτιού σας, υπάρχει επίσης ένα καλώδιο που κάνει συμβατά τα Flux με το PC –θα σας δείξω σε λιγάκι πως- και φυσικά τα ίδια ακουστικά, τα οποία μάλιστα έρχονται σε μία πολύ όμορφη πάνινη θήκη με φερμουάρ.

Πριν περάσω στα ίδια τα ακουστικά, ας ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Τα Flux συνδέονται σε όλες τις συσκευές αναπαραγωγής που υποστηρίζουν audio jack 3.5mm, μέσω ενός ποιοτικού πλακέ καλωδίου που τα βοηθάει στο να μην μπερδεύονται. Εν ολίγοις, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε MP3 players, smartphones, tablets, παιχνιδομηχανές και PC. Όσοι ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνό τους, για το οποίο θα αναφερθώ παρακάτω, θα πρέπει να τα συνδέσετε με το προαναφερθέν καλώδιο. Απλά αποσυνδέεται το τμήμα στην άκρη του αρχικού καλωδίου και συνδέετε το εν λόγω καλώδιο.

Σκαρφαλώνω λιγάκι πιο πάνω στο καλώδιο για να σας μιλήσω για το slider που συμμαζεύει  τα ακουστικά ώστε να εφαρμόζουν καλύτερα κατά τη χρήση. Συνεχίζω για να συναντήσω το μικρόφωνο, το οποίο συνυπάρχει μαζί με το πλήκτρο που κάνει pause όταν ακούτε μουσική, δέχεται και τερματίζει κλήσεις κατά τις hands free λειτουργίες κ.ο.κ. Το μικρόφωνο, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει. Στις δοκιμές μας, τόσο στις κλήσεις, όσο καις στις συνομιλίες σε game chat, η απέναντι πλευρά με άκουγε πεντακάθαρα, δυνατά και με σχετικά καλό μπάσο.

Και περνάω στα Flux. Το πρώτο που παρατηρείται είναι το παράξενο σχήμα τους. Τα ακουστικά είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είτε ερχόμενα από το πάνω μέρος του αφτιού, είτε από το κάτω μέρος αφτιού. Στην πρώτη περίπτωση, αρχικά δυσκολεύτηκα να τα συνηθίσω, ωστόσο όταν μπήκα στο νόημα, διαπίστωσα το πόσο χρήσιμο είναι το εν λόγω χαρακτηριστικό, μιας και είδα πως, αφενός βοηθάει στην καλύτερη εφαρμογή και αφετέρου δεν τα αφήνει να φύγουν εύκολα από το αφτί. Το γεγονός μάλιστα ότι τα ακουστικά είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, πράγμα που τα κάνει ακόμη πιο ελαφριά, βοηθάει ακόμη περισσότερο να θεωρούνται άνετα, βολικά και ξεκούραστα κατά τη χρήση. Να μη ξεχάσω να αναφέρω πως δίνεται και ένα ζευγάρι οδηγών που τοποθετούνται στο καλώδιο για την σταθερότερη χρήση τους.

Αυτό που νομίζω κλέβει την παράσταση στα Flux In-Ear Pro είναι οι Balanced Armature Drivers. Για να μη σας μπερδέψω με τεχνικούς όρους και λεπτομέρειες, θα σας πω το εξής: όλα τα ακουστικά έχουν δυναμικούς drivers, κοινώς ηχεία, που μετακινούν τον αέρα για να παράγουν τον ήχο. Οι balanced amarture drivers, πρακτικά δε χρειάζονται εξωτερικό αέρα για να λειτουργήσουν που σημαίνει ότι μπορούν να αποδώσουν πολύ πιο σταθερή απόκριση συχνότητας, σε πολύ μικρότερο μέγεθος. Γι’ αυτό και αν παρατηρήσετε τα Flux, ενώ έχουν επιδόσεις αρκετά μεγαλύτερων in-ear ακουστικών, το μέγεθός τους είναι αισθητά πιο μικρό. Αυτού του είδους οι drivers βοηθούν επίσης και αυτούς που χρησιμοποιούν equalizers στον ήχο τους, μιας και η σταθερότητα που προσφέρουν διαβεβαιώνει πως οι αλλαγές που γίνονται στις ρυθμίσεις, θα είναι ακριβείς. Όσον αφορά τα νούμερα, έχουμε απόκριση συχνότητας από 15 έως 20.000Ηz, ευαισθησία 105Db στο 1Khz και αντίσταση 25 Ohm.

Στα του ήχου τώρα. Μπορώ να πω με ευκολία πως αυτό που άκουσα στα Flux, είναι εκπληκτικό. Τα ακουστικά παράγουν όντως κρυστάλλινο, πολύ δυνατό ήχο και πολύ καλά επίπεδα μπάσου. Θα έλεγα πως παίρνουν άριστα στις ψηλές και μεσαίες συχνότητες, αλλά θα ήθελα λιγάκι περισσότερα πράγματα στις χαμηλές, ωστόσο για όσους κουράζονται από τα πολύ έντονα μπάσα άλλων ακουστικών, εδώ κάτι τέτοιο θα το εκτιμήσουν. Δίχως καμία αμφιβολία, τα Flux είναι από τις καλύτερες in-ear προτάσεις που θα βρείτε εκεί έξω, που το θεωρώ πολύ δύσκολο να σας απογοητεύσουν, είτε είστε απλός, είτε πιο απαιτητικός χρήστης.

Βέβαια, όλα αυτά έχουν και το τίμημά τους μιας και για να αποκτήσετε τα Flux In-Ear Pro της SteelSeries θα χρειαστείτε περίπου €130, τιμή την οποία εγώ προσωπικά, αν και δηλώνω ενθουσιασμένος από την ποιότητά τους, τη θεωρώ υψηλή.

Tags: