Razer Kraken USB

Το "ξαδερφάκι" των Kraken 7.1 για το PC και το PS4
07 Οκτωβρίου 2014 10:49
Razer Kraken USB

Με τα Kraken να αποτελούν ένα από τα δυνατότερά της brand, η Razer συνεχίζει να δίνει διαφορετικές προτάσεις για τους gamers. Το παρακάνει; Ίσως. Το σίγουρο είναι ότι αν κάποιος θέλει να αγοράσει Razer, έχει πολλές επιλογές ακόμη και για την ίδια κατηγορία προϊόντος. Η εταιρία μας διέθεσε τα Razer Kraken USB, ένα headset που απευθύνεται κυρίως για χρήση με το PC ή το Mac, καθώς και με το PlayStation 4. Εύλογα θα αναρωτιέστε ποιες είναι οι διαφορές με τα Kraken 7.1. Καταρχάς, εκ πρώτης όψεως δεν υπάρχουν τρανταχτές διαφορές.

Τόσο το σχήμα, όσο και το μέγεθος είναι το κλασσικό που έχουμε συνηθίσει στην σειρά Kraken. Υπάρχουν, όμως, σημεία που στα Kraken USB, τα βλέπουμε πρώτη φορά. Πρώτον, δεν υπάρχει δυνατότητα διπλώματος των ακουστικών. Εμένα δε με ενοχλεί, αλλά όσοι μεταφέρουν τα ακουστικά τους σε τσάντες ή βαλίτσες θα πρέπει να το γνωρίζουν.

Επιπλέον, το μικρόφωνο δεν κρύβεται στο αριστερό ηχείο, όπως στα 7.1, αλλά απεναντίας μπορεί να διπλώσει προς τα πάνω, την ώρα που λείπει η LED λυχνία στην άκρη του για την ένδειξη σίγασης. Ας μείνω λιγάκι στο omni-directional μικρόφωνο. Πρόκειται για υποδεέστερη έκδοση του μικροφώνου των 7.1, μιας και δεν είναι ψηφιακά ενισχυμένο. Του λείπουν δύο βασικά κατά την άποψή μου. Η αυτόματη μείωση των περιβαλλοντικών ήχων και η ομαλοποίηση της φωνής, που στα 7.1 φέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Στο σύνολό του ως μικρόφωνο, όμως, δεν είναι κακό και νομίζω πως στα βασικά ανταπεξέρχεται και με το παραπάνω.

Εκεί που θέλω να σταθώ, πριν περάσω στα του ήχου, είναι στο γεγονός ότι τα βρήκα αρκετά πιο άνετα στη χρήση τους σε σχέση με τα 7.1. Ενδεχομένως να οφείλεται στα σχεδόν 100 λιγότερα γραμμάρια του βάρους τους. Επίσης, μπορεί να μην έχουν το, πολλές φορές, χρήσιμο καλώδιο υφασμάτινων ινών, αλλά έχουν εκείνο το κλασικό πράσινο των Electra, που εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Τώρα, όσον αφορά τον ήχο τους, οι 32mm μαγνήτες νεοδυμίου σε σχέση με του 40mm των 7.1, δε χαρίζουν την ένταση και την…έκρηξη των τελευταίων, αλλά σίγουρα είναι υπέρ-αρκετοί για να παράγουν ένα δυνατό, καθαρό και πολύ «μπασάτο» ήχο, ιδανικό για gaming και όχι μόνο.

Για την ιστορία και τα Kraken USB χαρακτηρίζονται από τη Virtual Surround Sound τεχνολογία, που σημαίνει ότι ο πολυκάναλος ήχος είναι εικονικός και όχι πραγματικός, αλλά όπως και στα 7.1, η αίσθηση είναι το ίδιο καλή. Γενικά, ο ήχος τους δε απέχει πολύ μακριά από αυτόν των 7.1 και σε γενικές γραμμές θα ικανοποιήσουν και τους απαιτητικούς.

Όλες οι εκπτώσεις που έγιναν από την Razer σε σχέση με τα 7.1, έχουν έναν και μοναδικό αντίκτυπο: την τιμή. Τα Kraken USB κοστίζουν €59.90, δηλαδή σχεδόν μισή τιμή σε σχέση με τα Kraken 7.1. Νομίζω πως γενικά είναι ένα πολύ καλό «deal» από την Razer. Αν πάλι θέλετε το κάτι παραπάνω, τόσο στον ήχο, όσο και στο μικρόφωνο, εννοείται πως πρέπει να κοιτάξετε και προς τα Kraken 7.1, με την ανάλογη αύξηση στο ποσό που θα επενδύσετε.

Tags: