Roccat Syva In-Ear Headset

Εντυπωσιάζει η Roccat!
27 Σεπτεμβρίου 2014 14:06
Roccat Syva In-Ear Headset

Είδαμε ποντίκια, είδαμε πληκτρολόγια, έφτασε όμως και η ώρα να δούμε και κάτι που αφορά στον ήχο από την Roccat. Στα γραφεία μας έφτασε το Roccat Syva In-Ear Headset, ένα ζευγάρι ακουστικών που μπορεί να ανταπεξέλθει στα πάντα. Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει, τουλάχιστον τα δικά μου μάτια, είναι το καλώδιο μήκους 1.2 μέτρων, το οποίο είναι πλακέ -χρήσιμο για τέτοιου είδους ακουστικά- και έρχεται σε ένα εξαιρετικά όμορφο μπλε και μαύρο συνδυασμό. Τα ακουστικά συνδέονται με τις συσκευές αναπαραγωγής μέσω audio jack καλωδίου με άκρη 3.5mm.

Επιπροσθέτως, τα Syva λειτουργούν και ως hand-free για smartphones, αφού εκτός από μικρόφωνο, έχουν και πλήκτρο που δέχεται και τερματίζει κλήσεις. Και τα δύο βρίσκονται στον controller που υπάρχει στο καλώδιο, λίγο πριν το αριστερό ηχείο. Η ποιότητα του omni-directional μικροφώνου, είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιητική, μην περιμένετε ωστόσο συγκλονιστικά αποτελέσματα. Το δοκίμασα, τόσο σε κλήσεις, όσο και σε επικοινωνία στο PS4 και η απέναντι άκρη με άκουγε μια χαρά. Το δεύτερο πράγμα που μου άρεσε στα Syva είναι ο σχεδιασμός τους. Γενικότερα, αυτό το απότομο, με γωνίες ύφος της Roccat είναι ιδιαίτερα γοητευτικό για τα δικά μου, πάντα, γούστα.

Τα Syva αποτελούνται εξολοκλήρου από πλαστικό και αυτό βοηθάει πολύ στο να διατηρήσουν ένα πολύ χαμηλό βάρος. Προσωπικά, δοκιμάζοντάς τα σε διάφορες δραστηριότητες, ένιωθα φοβερά άνετα και είμαι από αυτούς που τα in-ear ακουστικά γενικότερα, θέλω να "κάθονται" καλά στα αφτιά μου, διαφορετικά ενοχλούμαι εύκολα. Τα Syva αποτελούνται από δύο μαγνήτες νεοδυμίου 10mm και έχουν απόκριση συχνότητας 20 έως 20.000Hz, με την αντίσταση να φτάνει τα 32Ω. Πως τα πηγαίνουν στον ήχο;

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως ότι κι αν δοκίμασα να ακούσω, τα Syva ανταπεξήλθαν στο ύψος των περιστάσεων. Οι μηχανικοί έχουν πετύχει μία τέλεια ισορροπία που τα ακουστικά μπορούν και παράγουν, αφενός πολύ δυνατό ήχο, αφετέρου δεν μπουκώνουν ώστε να κουράσουν. Και αυτό πραγματικά είναι κατόρθωμα για εμένα. Δηλαδή άκουσα το ίδιο καλά, τόσο metal μουσική, όσο και πολύ πιο "μπασάτη", όπως είναι αυτή των Prodigy. Και επειδή ξέρω ότι για πολλούς το μπάσο είναι σημαντικό, σας διαβεβαιώνω πως τα Syva θα σας καλύψουν και με το παραπάνω σε αυτόν τον τομέα.

Τα Roccat Syva κυκλοφορούν στα ελληνικά καταστήματα με επίσημη τιμή λιανικής τα €29.90. Και επειδή μου αρέσει η ειλικρίνεια, πριν κοιτάξω την τιμή τους για να την αναφέρω στο σημερινό review, περίμενα ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό, πράγμα που με εξέπληξε πολύ θετικά. Πιστεύω ακράδαντα ότι σε αυτήν την τιμή, δύσκολα θα βρείτε κάτι καλύτερο, μιας και τα Syva είναι μία all-in-one λύση, είτε για τους gamers, είτε για τους μουσικόφιλους.

Tags: