LG Music Flow H3 Review

Ακούστε την ασύρματα
13 Νοεμβρίου 2015 16:15
LG Music Flow H3 Review

Μια τάση που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, ειδικότερα στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και σιγά-σιγά υιοθετείται και από εμάς, είναι η ασύρματη μετάδοση μουσικής από φορητή συσκευή σε ηχοσυστήματα. Στο στούντιο των Unboxholics έφτασε το Music Flow H3 της LG, ένα ασύρματο ηχείο που επιτρέπει τη μετάδοση της μουσικής από φορητή συσκευή, όπως τα τηλέφωνα, τα tablets κλπ. Στο τέλος του άρθρου δίνονται οδηγίες για πως μπορείτε να κερδίσετε το εν λόγω προϊόν. Η συσκευασία δεν κρύβει εκπλήξεις. Εκτός από το ηχείο, υπάρχει μια κάρτα εγγύησης ενός έτους, ένα εγχειρίδιο οδηγιών και ένα τυπικό καλώδιο της τροφοδοσίας. Για την ιστορία, το Flow H3 καταναλώνει 15W εν ώρα λειτουργίας και 0.5W σε κατάσταση αναμονής.

Ο σχεδιασμός του ηχείου ακολουθεί minimal ύφος, με flat επιφάνειες γκρίζας απόχρωσης, ενώ όσον αφορά τα υλικά, η ποιότητα είναι πολύ υψηλή. Σε διαστάσεις δε θα το έλεγα μικρό, μιας και το Flow H3 καταλαμβάνει 125mm στο πλάτος, 175mm στο ύψος και 115mm στο μήκος, με το βάρος του να αγγίζει τα 2.3kg. Στο μπροστά μέρος υπάρχουν δύο ενδείξεις LED για τις λειτουργίες που θα εξηγήσω σε πολύ λίγο, ενώ πίσω βρίσκουμε τη θύρα της τροφοδοσίας, μία Ethernet υποδοχή και δύο πλήκτρα για τις ασύρματες λειτουργίες. Παρόλο που το συγκεκριμένο προϊόν αφορά αποκλειστικά ασύρματη χρήση, θεωρώ έλλειψη από πλευράς LG τη μη ύπαρξη μιας απλής audio jack θύρας για ενσύρματη λειτουργία. Στο πάνω μέρος υπάρχει ένα κυκλικό control panel το οποίο περιλαμβάνει ένα φυσικό πλήκτρο, που ανάλογα με το είδος του πατήματος, αναλαμβάνει ρόλο Power button ή την έναρξη της διαδικασίας ζεύξης με συσκευή, καθώς και ένα touch pad για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Στα του touch δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Στη δεξιά πλευρά υπάρχει μια ένδειξη που υποδεικνύει στο χρήστη τη θέση του NFC.

VIDEO REVIEW

 

Όπως προανέφερα το Flow H3 απευθύνεται αποκλειστικά σε ασύρματη χρήση. Ευτυχώς δίνονται αρκετοί τρόποι σύνδεσης και συγκεκριμένα μπορείτε να συνδέσετε το ηχείο μέσω Bluetooth τέταρτης γενιάς, μέσω NFC, απλά πλησιάζοντας τη συσκευή στο σημείο επαφής που σας έδειξα προηγουμένως και μέσω Wi-Fi. Μάλιστα μέσω της εφαρμογής Music Flow Player της LG μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μουσική οποιασδήποτε συσκευής βρίσκεται στο Wi-Fi δίκτυο. Το γνωστό Smart  Hi-Fi. Επιπροσθέτως, ευχάριστο είναι το γεγονός ότι ενσωματώνεται στο ηχείο υποστήριξη για δημοφιλείς streaming εφαρμογές, όπως είναι το Spotify, το Tunein, το Google Cast και άλλα. Να αναφέρω επίσης ότι το Flow H3 υποστηρίζει αυτόματη αναπαραγωγή με το που ανιχνευθεί η συνδεδεμένη συσκευή, ενώ μπορεί να συνεργαστεί και με άλλα ηχεία της σειράς Flow για δημιουργία stereo ή surround συστήματος. Γενικότερα στα της ασύρματης λειτουργίας και ανέσεων, το ηχείο δεν απογοητεύει.

Περνάω όμως στην ουσία. Δηλαδή στην απόδοσή του. Το Flow H3 χαρίζει αναπαράγει καθαρό ήχο με πολύ καλές επιδόσεις στις υψηλές και μεσαίες συχνότητες, αλλά με μία μικρή αδυναμία στις χαμηλές συχνότητες. Όχι ότι το μπάσο δεν καλύπτει τις ανάγκες, αλλά για να είμαι ειλικρινής το ήθελα λιγάκι πιο γεμάτο, αναλογικά με το μέγεθος του ηχείου. Η ένταση δε με απογοήτευσε. Απεναντίας, χωρίς να κουφαίνει, προσφέρει πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Μάλιστα ακόμα και στο 100% της έντασής του, ο ήχος παραμένει καθαρός χωρίς παραμόρφωση. Για να έχετε και μια εικόνα από νούμερα, η ισχύς του ηχείου φτάνει τα 30W.

Το LG Music Flow H3 πωλείται στα ελληνικά καταστήματα έναντι €119.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! - Κερδίστε ένα LG Music Flow H3

Οι Unboxholics σε συνεργασία με την LG σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε το εν λόγω ηχείο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αφήσετε ένα σχόλιο στο πεδίο των σχολίων του παρόντος άρθρου. Ο νικητής θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Καλή επιτυχία σε όλους!

Ο νικητής του διαγωνισμού που κερδίζει ένα LG Music Flow H3 είναι ο χρήστης με username "Miyakakee", ο οποίος οφείλει να αποστείλει pm στον διαχειριστή του site ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της αποστολής του δώρου.

Ευχαριστούμε θερμά για την τεράστια συμμετοχή σας!