Πρόγευμα

Η νέα μικρού μήκους ταινία των Unboxholics
23 Δεκεμβρίου 2018 20:26
Πρόγευμα

Το “Πρόγευμα” είναι μια μικρού μήκους ταινία που φτιάχτηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και με διαφορετικούς στόχους και προσέγγιση από τα υπόλοιπα βίντεο του καναλιού. Ξεκίνησε περισσότερο σαν ένα μικρό, προσωπικό σκαλοπάτι, παρά ως ένας προγραμματισμένος προορισμός. Με λίγα λόγια, γεννήθηκε ως ένα τεχνικό πείραμα. Το περασμένο καλοκαίρι, εκεί που καθόμασταν ένα βράδυ στο μπαλκόνι του, ο Σάκης μου περιέγραψε μια σκηνή που γυρόφερνε τελευταία στο μυαλό του. Μου κέντρισε απευθείας το ενδιαφέρον για την ζωντάνια  της, τόσο αισθητικά όσο και νοηματικά. Νιώθαμε και οι δυο ότι με λίγη δουλειά μπορούσε να αναπτυχθεί σε ολόκληρη ιστοριούλα. Είχαμε αποφασίσει πως μετά το Lurking Near, θέλαμε μια τελείως διαφορετική πρόκληση για να δουλέψουμε και φαινόταν πως η ιδέα αυτή ταίριαζε απόλυτα στο προφίλ του project που αναζητούσαμε. Οπότε, κάπως έτσι γεννήθηκε το “Πρόγευμα”.

Στο μυαλό μας αναπτύχθηκε, χοντρικά, ως το “αντί – Lurking Near”, με πρώτο και κυριότερο στόχο, όπως είπα, να πειραματιστούμε στην διαδικασία. Αντί για σκοτεινά χρώματα λοιπόν, φυσικό φως, εξωτερικούς χώρους και μηδενικό διάλογο, πλάσαμε - έχοντας ως αρχικό ερέθισμα τη σκηνή του Σάκη - μια ιστορία με φωτεινά χρώματα, στημένο φωτισμό, κλειστούς χώρους και φυσικά, διάλογο. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να έρθουμε σε άμεση τριβή με το στήσιμο, το γύρισμα  και το μοντάρισμα διαλόγων τόσο για το τεχνικό σκέλος όσο και για την καθοδήγηση των ηθοποιών. Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Φωτεινή Λεβογιάννη για την εμπιστοσύνη και την υπομονή της απέναντι στην απειρία μας. Χωρίς αυτήν μπορεί να μην τα καταφέρναμε.

Πέρα από όλα αυτά όμως, που στην τελική ελάχιστα σας ενδιαφέρουν, το “Πρόγευμα” είναι μια ταινία διαφορετική από όλα όσα έχουμε κάνει τόσο σε ύφος, όσο και περιεχόμενο. Απαιτεί την πλήρη προσοχή σας, την οποία ελπίζουμε να ανταμείψει με ένα μικρό αλλά πλούσιο συναισθηματικό ταξίδι.

Καλή θέαση!