5+1 facts που ίσως δε γνωρίζατε για το Cobra Kai

Σας παρουσιάζουμε μερικές ιστορίες πίσω από την πολυαγαπημένη σειρά
13 Σεπτεμβρίου 2022 10:29
5+1 facts που ίσως δε γνωρίζατε για το Cobra Kai

Είναι αρκετά δύσκολο να μην πορωθείς με όσα συμβαίνουν στο Cobra Kai. Από τη 1η μέχρι και τη 4η σεζόν, η σειρά έχει μία ανοδική πορεία και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Τα εύσημα ανήκουν αποκλειστικά στους τρεις showrunners, Josh Heald, Jon Hurwitz και Hayden Schlossberg, οι οποίοι προσέγγισαν την κληρονομιά του Karate Kid, αλλά και του Mr. Miyagi, με απόλυτο σεβασμό και καλλιτεχνική φροντίδα, κάνοντας το Cobra Kai μία αξιοπρεπέστατη συνέχεια των ταινιών.

Με αφορμή την επιστροφή της σειράς και την πρεμιέρα της 5ης σεζόν στο Netflix, σας παρουσιάζουμε μερικά ενδιαφέροντα facts.


Στη σειρά υπάρχουν αδημοσίευτα πλάνα από το Karate Kid του ‘84

Το πρώτο επεισόδιο του Cobra Kai ξεκινά με flashback από τα τελευταία λεπτά του All-Valley Karate Tournament. Η σκηνή μοιάζει διαφορετική από εκείνη που είχαμε δει εμείς στην ταινία του 1984. Ο σκηνοθέτης της ταινίας John G. Avildsen πέρασε ώρες πίσω από τις κάμερες και τα μόνιτορ γυρίζοντας τη συγκεκριμένη σκηνή του αγώνα, αλλά κι άλλες σκηνές της ταινίας από διαφορετικές γωνίες, με αποτέλεσμα πολλά από τα πλάνα που τράβηξε να μην έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Οι showrunners της σειράς κατάφεραν και βρήκαν τα αδημοσίευτα πλάνα και τα πρόσθεσαν με έναν απόλυτα οργανικό τρόπο σε διάφορες στιγμές μέσα στα επεισόδια.

Έχουν χρησιμοποιηθεί μουσικά θέματα του Bill Conti από την πρώτη ταινία

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τις συνθέσεις του Bill Conti. Γνωστός για τις motivational μελωδίες του, η μουσική του συνοδεύει άψογα τις σκηνές που διαδραματίζονται στην πρώτη ταινία, ενισχύοντας έτσι τις πιο συναισθηματικές στιγμές της. Οι δημιουργοί της σειράς χρησιμοποιούν πολύ έξυπνα μερικές από αυτές τις γνώριμες στα αυτιά μας μελωδίες κάνοντας τον παράγοντα νοσταλγία να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα.   

Ο William Zabka έσπασε ένα από τα δάχτυλα του ποδιού του στα γυρίσματα

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο Cobra Kai είναι οι εξαιρετικές σκηνές μάχης μεταξύ των αντίπαλων dojo. Αυτό δείχνει αν μη τι άλλο την αφοσίωση που υπάρχει από τους ηθοποιούς στο συγκεκριμένο κομμάτι της σειράς. Βέβαια, μέσα από την σκληρή προπόνηση προκύπτουν και οι σοβαροί τραυματισμοί. Έτσι, ο William Zabka, σε μία από τις πρόβες με τους άλλους ηθοποιούς, ένιωσε ένα από τα δάχτυλα του ποδιού του να σπάει. Σύμφωνα με τον ίδιο έκατσε για λίγο στο πλάι και συνέχισε τα γυρίσματα.

Αρκετοί από τους ηθοποιούς της σειράς είναι και επαγγελματίες χορευτές

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι σκηνές μάχης που αναφέραμε πιο πάνω είναι από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στην σειρά. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλοι από το βασικό καστ συμμετέχουν σε τέτοιες σκηνές, οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με τις πολεμικές τέχνες. Ένα από τα σημαντικά κριτήρια των υπευθύνων του casting ήταν να βρουν ηθοποιούς με προϋπηρεσία στον επαγγελματικό χορό. Η απόφαση αυτή απέδωσε καρπούς χαρίζοντάς μας αξιόλογες χορογραφίες μάχης.

Ο William Zabka και ο Ralph Macchio είναι φίλοι στην πραγματική ζωή

Η χημεία των Zabka και Macchio, είναι κάτι παραπάνω από φανερή σε κάθε σκηνή που μοιράζονται την οθόνη. Άλλωστε, αυτοί οι δυο είναι η καρδιά του σόου. Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματική ζωή έχουν έρθει αρκετά κοντά αναπτύσσοντας μία ουσιαστική φιλία. Αν και πάντα είχαν καλές σχέσεις, ο θάνατος του γλυκύτατου Pat Morita το 2005, στάθηκε αφορμή ώστε να δημιουργηθεί ένας δυνατός δεσμός ανάμεσα τους.

Υπάρχει video game βασισμένο στην σειρά

Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues. Αυτός είναι ο τίτλος του παιχνιδιού που είναι βασισμένο στη σειρά που στριμάρει στο Netflix. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για το Nintendo Switch, το PlayStation 4 και το Xbox One στις 27 Οκτωβρίου 2020, ενώ για Microsoft Windows στις 5 Ιανουαρίου 2021. Οι Ralph Macchio, William Zabka, Jacob Bertrand και Gianni DeCenzo επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους ως Daniel LaRusso, Johnny Lawrence, Eli "Hawk" Moskowitz και Demetri Alexopoulos αντίστοιχα, ενώ οι υπόλοιποι χαρακτήρες ερμηνεύονται από διαφορετικούς ηθοποιούς.