Κορυφαία gaming trailers που μας πόρωσαν με τη μουσική τους!

8 + 2 φορές που μουσική και εικόνα ταίριαξαν τέλεια!
20 Απριλίου 2022 10:39
Κορυφαία gaming trailers που μας πόρωσαν με τη μουσική τους!

Χαζεύοντας τις προάλλες στο YouTube, έπεσα πάνω στο trailer του Assassin’s Creed Revelations από το 2011, το οποίο μου θύμισε μια άλλη εποχή, αφού πλέον ούτε E3 έχουμε, ούτε Ezio και θα έλεγε κανείς ούτε και Assassin’s Creed, τουλάχιστον με την παραδοσιακή του μορφή. Πρόκειται για ένα trailer που τόσα χρόνια μετά πραγματικά έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου, ξυπνώντας μια έντονη νοσταλγία όταν το παρακολούθησα ξανά.

Γιατί όμως;

Μπορεί τα trailers για πολλές εταιρίες να είναι απλά εργαλεία marketing για να προωθήσουν το νέο τους προϊόν, αλλά πολλές φορές, όταν γίνονται με μεράκι και αγάπη από τους developers μπορούν πραγματικά να ‘πορώσουν’ και να εκτινάξουν το hype της παθιασμένης κοινότητας. Αυτό ακριβώς συνέβη και με το trailer του Assassin’s Creed Revelations για έμενα προσωπικά και παρακολουθώντας το ξανά, συνειδητοποίησα πως ένας από τους λόγους που όλα δένουν είναι η μουσική του. Υπό τους ήχους του κομματιού Iron του γάλλου μουσικού Woodkid, η πρωτιά ματιά στο φινάλε της τριλογίας του Ezio είχε πάρει μια άλλη διάσταση.

Καμιά φορά οι νότες ταιριάζουν τέλεια με τα καρέ και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Με αφορμή, λοιπόν, ένα τυχαίο απογευματινό σκάλισμα στο YouTube, ας θυμηθούμε μερικά από τα καλύτερα gaming trailers με licensed μουσική που κατάφερε να τα απογειώσει.

Assassin’s Creed Revelations Ε3 2011 Trailer

Τραγούδι: Woodkid - Iron

Αν και η λίστα δεν έχει ιεραρχία, δε μπορούσα να μη ξεκινήσω με το συγκεκριμένο trailer. Από τα πρώτα του δευτερόλεπτα σε βάζει στο κλίμα, με τον Ezio αλυσοδεμένο στα κατατόπια του Altair. Φυσικά τα lyrics του κομματιού σχετίζονται με την όλη πλοκή, αφού σαν ένας ακόμη στρατιώτης, ο Ezio βρέθηκε από μικρή ηλικία μπλεγμένος σε έναν αιώνιο πόλεμο που ο ίδιος δεν επέλεξε και έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει πολύ μακριά από την Ιταλία για να ανακαλύψει την αλήθεια.


Death Stranding E3 2016 Reveal Trailer

Τραγούδι: Low Roar – I'll Keep Coming

Αν λάβουμε υπόψη όλα όσα συνέβησαν επι σκηνής στη συνέντευξη Τύπου του PlayStation για την E3 2016, πρόκειται μάλλον για μια από τις πιο θρυλικές gaming στιγμές όλων των εποχών. Έπειτα από ένα δημόσιο και καθόλου κολακευτικό πικρό διαζύγιο με την Konami, ο Hideo Kojima επέστρεψε για να λυτρωθεί, αποκαλύπτοντας το νέο του παιχνίδι.

Η επιλογή του τραγουδιού δεν ήταν καθόλου τυχαία, με τους στίχους να κρύβουν πολλά νοήματα τόσο για την πορεία του ίδιου του Kojima όσο και για το παιχνίδι του. Αυτό που έμεινε σε όλους μας από το trailer είναι η χαρακτηριστική φράση “I'll Keep Coming”. Πήγαινε στην Konami; Ίσως. Η κοινότητα πέρασε τόσες ώρες εξερευνώντας το νόημα κάθε στίχου που δεν έχει και τόσο σημασία πλέον τι πραγματικά σήμαιναν. Σημασία έχει αυτό το μοναδικό ταξίδι μυστηρίου πριν την κυκλοφορία κάθε παιχνιδιού του Kojima που στην προκειμένη ξεκίνησε με αυτό το πραγματικά μοναδικό trailer.


Gears of War Xbox 360 Trailer

Τραγούδι: Mad World - Gary Jules

Μια επιλογή που οι περισσότεροι μάλλον είχατε προβλέψει. Ένα πραγματικά μοναδικό trailer, το οποίο τόσα χρόνια μετά παραμένει αξέχαστο. Η Epic Games και ο Cliff Bleszinski μάς έδειξαν σε περίπου ένα λεπτό πόσο δράμα μπορεί να κρύβει ένα παιχνίδι που οι περισσότεροι νόμιζαν πως ήταν μόνο μπράτσα, εκρήξεις και καλά γραφικά. Για όλα αυτά φυσικά ευθύνεται το μελαγχολικό κομμάτι του Gary Jules που έντυσε τέλεια το βίντεο.


Cyberpunk 2077 E3 2018 Trailer

Τραγούδι: Hyper - Spoiler

Το trailer που σηματοδότησε την επιστροφή του Cyberpunk 2077, έπειτα από χρόνια απουσίας και το ξεκίνημα ενός «hype train» που έπιασε απίστευτες ταχύτητες…πριν πέσει σε τοίχο. Αφήνοντας στην άκρη το προβληματικό launch του τίτλου της CD Projekt, το πρώτο trailer έκανε σίγουρα τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής να κουνούν τα κεφάλια τους, με ένα πραγματικά πορωτικό κομμάτι που ταίριαζε τέλεια.


Battlefield 1 Reveal Trailer

Τραγούδι: The White Stripes - Seven Nation Army

Ίσως το trailer της λίστας με το καλύτερο μοντάζ. Οι editors της DICE χρειάζονται εύσημα, αφού συγχρόνισαν τη δράση τέλεια με κάθε ‘χτύπο’ του λατρεμένου τραγουδιού των The White Stripes. Σε συνδυασμό με τον πολύ εντυπωσιακό για την εποχή τεχνικό τομέα, το παραπάτημα του Call of Duty εκείνη τη χρονιά και το -όπως αποδείχθηκε- εξαιρετικό τελικό παιχνίδι, αυτό ήταν το trailer που έθεσε τα θεμέλια για τη μεγάλη επιτυχία του shooter της EA.


Bioshock Infinite ‘Beast of America’ Trailer

Τραγούδι:  Nico Vega - Beast

Ένα trailer που πήρε το όνομά του από το κομμάτι που το συνόδευσε και πραγματικά είναι μια ακόμη από τις περιπτώσεις που ήχος και εικόνα ταιριάζουν τέλεια. Ακριβώς στην κορύφωση της μουσικής ξεκινά η εντυπωσιακή δράση και κοιτάζοντας ξανά το βίντεο για κάποιο λόγο θέλω να ξαναπαίξω το Infinite! Μάλλον κάνει καλά τη δουλειά του!


Grand Theft Auto V Trailer #2

Τραγούδι: Skeletons - Stevie Wonder

Δε νομίζω πως η Rockstar Games μπορούσε να βρει ένα πιο ταιριαστό τραγούδι. Ακόμη και με κλειστά τα μάτια, από τα πρώτα δευτερόλεπτα του trailer το κομμάτι του Stevie Wonder σε έχει ταξιδέψει στο ηλιόλουστο, εξωτικό Los Santos.


FINAL FANTASY XV - Reclaim Your Throne Trailer

Τραγούδι: Florence + the Machine - Stand by Me

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα βίντεο της λίστας, το Reclaim Your Throne Trailer πάει σε δύο ταχύτητες. Ξεκινά με επικά πλάνα και ορχηστρική μουσική από το soundtrack του τίτλου, ετοιμάζοντας τους παίκτες για την κορύφωση του δύσκολου ταξιδιού του Noctis και, απότομα, πατά φρένο για να δώσει χώρο στην μαγευτική διασκευή του Stand by Me από τους Florence + the Machine. Έτσι, προσφέρει και μια ματιά και στις πιο ήσυχες και συναισθηματικές στιγμές του τεράστιου ταξιδιού της παρέας των τεσσάρων αγοριών.


Wolfenstein: The New Order - Announcement Trailer

Τραγούδι: Jimi Hendrix - All Along The Watchtower

H εκτέλεση του αριστουργηματικού τραγουδιού του Bob Dylan από τον Jimi Hendrix, το οποίο έχει πολλές ερμηνείες που μπορούν να συσχετιστούν, συνόδευσε την επιστροφή της θρυλικής shooter σειράς της id Software.


BONUS

Για να συμπληρωθεί η δεκάδα χρειάστηκε να κλέψω ελαφρώς, μιας και δε μου ερχόταν κάποιο άλλο gaming trailer κατά νου. Τη λίστα, λοιπόν, συμπληρώνει μια πολύ χαρακτηριστική εισαγωγή παιχνιδιού που έχει χαραχτεί στη μνήμη μου όχι μόνο για όσα συνέβαιναν στην οθόνη, αλλά και για την μουσική που τη συνόδευε, καθώς και το theme song ενός λατρεμένου παιχνιδιού, το οποίο θεωρητικά ανήκει και αυτό στην κατηγορία της licensed μουσικής.

Borderlands Opening Cinematic

Τραγούδι: Cage the Elephant - Ain't No Rest For The Wicked

Δε χρειάζονται πολλές περιγραφές. Το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν τόσο ταιριαστό και έχει αγαπηθεί τόσο από την κοινότητα του τίτλου που είναι πλέον κάτι σαν το ανεπίσημο theme song όλου του Borderlands franchise.


Max Payne 2

Τραγούδι: Poets of the Fall - Late Goodbye

Η μακροχρόνια σχέση της Remedy με τους Poets of the Fall, ένα γνωστό συγκρότημα από την ίδια χώρα, μάς έχει χαρίσει πολλά εξαιρετικά κομμάτια. Από το War του Alan Wake, μέχρι το πιο μελαγχολικό Late Goodbye του Max Payne 2. Μιας και που τα remakes των τίτλων έχουν φέρει τη σειρά στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, ευκαιρία να απολαύσετε ξανά το theme song του δεύτερου κεφαλαίου.


Περιμένουμε, φυσικά, τα σχόλιά σας! Ποιες είναι για εσάς οι στιγμές που η licensed μουσική ταίριαξε τέλεια στα gaming trailers και όχι μόνο;