Tα ρεκόρ Guinness των βιντεοπαιχνιδιών

Μερικά από τα τρελά επιτεύγματα των gamers
10 Ιουλίου 2015 11:53
Tα ρεκόρ Guinness των βιντεοπαιχνιδιών

Όλοι γνωρίζουμε τα Guinness World Records. Εκείνα τα τρελά ρεκόρ που γίνονται ανά τον κόσμο από ανθρώπους, και όχι μόνο, που είτε προέρχονται από κάποιο φυσικό ταλέντο τους, είτε απλά προσπαθώντας να αποκτήσουν κάποια δημοσιότητα για διαφόρους σκοπούς, κυρίως οικονομικούς θα έλεγα. Στα Guinness World Records δε συμπεριλαμβάνονται ή παίρνουν μέρος μόνο άνθρωποι, αλλά και μηχανήματα, στατιστικά και άλλα πολλά. Ένα από αυτά είναι και η αγαπημένη μας ασχολία, τα video games, που έχουν αφήσει και αυτά το στίγμα τους στον τομέα των ρεκόρ. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά, μιας και υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια.

Ξεκινάμε με τον 27χρονο Ισπανό Rodrigo Martin Santos ο οποίος έχει στην κατοχή του την μεγαλύτερη συλλογή από αντικείμενα βασισμένα στο Tomb Raider. Συγκεκριμένα, ο Rodrigo διαθέτει πάνω από 2383 αντικείμενα με θέμα την Larta Croft. Τα πιο πολύτιμα αντικείμενα που διαθέτει είναι η αρχική φορεσιά του μοντέλου Rhona Mitra από το Tomb Raider 2 και ένα άγαλμα της Lara εκ των οποίων μόνο 50 έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο.

Ο Αυστριακός Martin Fornleitner έπαιξε το Minecraft για 24 ώρες και 10 λεπτά στο κινητό του κερδίζοντας το ρεκόρ για το μεγαλύτερο Videogame Μαραθώνα στο Minecraft. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 19χρονος πέτυχε το ρεκόρ σε γυάλινο δοχείο στη Βιέννη πίσω το 2011, κάτω από το άγρυπνο μάτι του κοινού και ισχυρίστηκε πως η κούραση ήταν η μεγαλύτερη μάχη του κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του για το ρεκόρ. Ο Martin προτείνει πως χρειάζεται πολλή εξάσκηση αν κάποιος ποτέ ενδιαφερθεί να καταρρίψει το ρεκόρ του. Επίσης, μια καλή playlist μουσικής για να σας κρατήσει το ενδιαφέρον αλλά και ξύπνιους.

Ο Patrick Hadler, 19 ετών από το Ανόβερο της Γερμανίας, ο οποίος στο Fifa World Cup 2014, μπήκε στο βιβλίο με την επίτευξη του ρεκόρ για το υψηλότερο περιθώριο νίκης ενάντια στον υπολογιστή με 321-0 σκορ! Ο Patrick πιστεύει η δέσμευση, η εστίαση και ένα έμπειρο μάτι ήταν τα μυστικά της επιτυχίας του και θέλει να αισθάνεται τόσο καλά όσο και η πραγματική ομάδα της Γερμανίας.

Η Hecaterina Kinumi Inglesias (γνωστή και ως Kinumi Cati), είναι ειδικός στην επιστήμη και φαντασία στον τομέα των παιχνιδιών, και είναι κάτοχος δύο ρεκόρ, ένα για το μεγαλύτερο Videogame Μαραθώνιο για το Final Fantasy (38 ώρες 6 λεπτά στις 28 Ιουλίου 2013) και ένα για τον μεγαλύτερο Videogame Μαραθώνα για World of Warcraft (29 ώρες 31 λεπτά στις 30 η Μαρτίου 2014). Βέβαια σχετικά με το WoW, σίγουρα θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα ανεπίσημα ρεκόρ. Η έμπνευση της Hecaterina πίσω από τα επιτεύγματα της ήρθε από την επιθυμία να αναγνωριστεί ως μια «καλή gamer» και να αποκτήσει περισσότερο κοινό στο κανάλι της στο Youtube, όπου μοιράζεται και videos που τραγουδάει.

Ο Michael Thomasson αναγνωρίζεται ως ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης συλλογής βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο. Ο 43χρόνος, ο οποίος διδάσκει ιστορία και σχεδιασμό των βιντεοπαιχνιδιών στο Canisius College στο Buffalo των Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχει 10.607 παιχνίδια στη συλλογή του. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εκπληκτικό από το γεγονός ότι Michael έπρεπε να ξανασυγκεντρώσει την συλλογή του από το μηδέν, δύο φορές! Ο Thomasson άρχισε τη συλλογή στην ηλικία των 12, όταν απόκτησε το «Cosmic Avengers» για το Colecovision. Πούλησε όλη τη συλλογή του το 1989 προκειμένου να αγοράσει ένα Sega Genesis. Στη συνέχεια την ξαναχτίστηκε μόνο για να την πουλήσει εκ νέου το 1998 για να πληρώσει το γάμο του. Ξεκίνησε τη συλλογή και πάλι λίγο μετά το γάμο του, κατά μέσο όρο με την αγορά δύο παιχνιδιών ανά ημέρα, με έναν προϋπολογισμό περίπου $ 3.000 ανά έτος. Η συλλογή αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι είναι αξίας περίπου 700.000 δολάρια.

Μια άλλη αμερικανή, η 37χρονη Carrie Swidecki, μπηκε στο βιβλίο για ένα απίστευτο κατόρθωμα φυσικής αντοχής. Η δάσκαλος από το Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια, έπαιξε το δημοφιλές παιχνίδι χορού "Just Dance 4» για 49 ώρες, 3 λεπτά, 22 δευτερόλεπτα κερδίζοντας έτσι το ρεκόρ για το μακρύτερο Μαραθώνιο σε ένα παιχνίδι χορού. Η Carrie η οποία θεωρεί τον εαυτό της έναν πρεσβευτή του «exergaming», δηλαδή της άσκησης μέσω των video games (exercise και gaming) λέει: «Δεν θέλω ποτέ να ξυπνήσω από αυτό το όνειρο! 13 χρόνια πριν ήμουν 96 κιλά, και στη συνέχεια ανακάλυψα πόσο εύκολο ήταν να ασκηθείς με τη χρήση των βιντεοπαιχνιδιών. Έχασα 34 κιλά, κατέβηκα 10 μεγέθη, και έκανα 5 παγκόσμια ρεκόρ. Έχω γίνει ένας συνήγορος για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στα σχολεία!"

O 24χρονος Βρετανός Steven Kish από το Hove του East Sussex, αναγνωρίζεται για τις υψηλές βαθμολογίες του σε δύο Θρυλικά βιντεοπαιχνίδια: Το μεγαλύτερο ρεκόρ Pac-Man στον κόσμο (με 5.555.552 πόντους) και στο Angry Birds (με 37510 πόντους στο επίπεδο 1-1 του «Poached Eggs»).

Επίσης, εκτός από ανθρώπινα επιτεύγματα έχουμε και διάφορα στατιστικά στοιχεία τα οποία έχουν καταχωρηθεί σαν ρεκόρ Guinness. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

Best-selling Όγδοη Γενιά Κονσολών - PS4

Τα περισσότερα "Game of the Year" Βραβεία - The Last of Us

Το πρώτο Mobile παιχνίδι που έφτασε στο 1 δισεκατομμύριο downloads - Angry Birds

Γρηγορότερο αυτοκίνητο σε ένα Videogame - Gran Turismo 6 - Η Red Bull X2011 μπορεί να ταξιδεύει με 622 χλμ/ώρα (386 mph).

Μακροβιότερη Αθλητική Videogame Σειρά – Το Madden NFL. Υπήρξαν 30 παιχνίδια Madden σε 26 χρόνια.

Πιο Δαπανηρό Pac-Man Game - «Google Doodle». Το Google Doodle με θέμα το Pac-Man παίχτηκε για 500 εκατομμύρια ώρες συνολικά, αποσπώντας χιλιάδες υπαλλήλους γραφείου ανά τον κόσμο, κάτι που κόστισε στις επιχειρήσεις περίπου £85.000.000 σε χαμένη παραγωγικότητα!

Σίγουρα υπάρχουν αμέτρητα ρεκόρ που δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε όλα. Μια βόλτα στο διαδίκτυο ή την αγορά του βιβλίου Guinness με θέμα τα video games σίγουρα θα σας προσφέρουν πολλές περισσότερες πληροφορίες. Εσείς συνεχίστε να παίζεται βιντεοπαιχνίδια και ίσως κάποια μέρα γραφτεί και το δικό σας/μας όνομα στο βιβλίο των Record Guinness.

Tags: