Οι απογοητεύσεις της E3 2015

Η γκρίνια χωράει παντού. Ακόμη και στη φετινή E3!
19 Ιουνίου 2015 13:03
Οι απογοητεύσεις της E3 2015

Προφανώς και η λέξη “απογοήτευση” σε αυτήν την, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένη και με ουσία E3, δεν έχει σημαντική θέση Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι όλα όσα είδαμε ήταν τέλεια ή ότι δε θα θέλαμε να δούμε κάποια επιπλέον παιχνίδια ή έστω ανακοινώσεις. Παρακάτω, θα βρείτε μερικά από αυτά που μας απογοήτευσαν ως Unboxholics.

Nintendo

Μπορεί η χρονική συγκυρία να μην ήταν υπέρ της, αφού είναι φανερό πως η ιαπωνική εταιρεία βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να μην απογοητευτείς από την παρουσία της στη φετινή έκθεση. Πέρα από την απουσία ουσιαστικών νέων ανακοινώσεων για το Wii U που φάνηκε σαν το επίσημο κηδειόχαρτο της κονσόλας, 2.5 μόλις χρόνια μετά την κυκλοφορία της, ακόμα και στο 3DS που είχε μπόλικο υλικό, ο τρόπος χρήσης αγαπημένων franchises, κρίνεται με μια πρώτη ματιά, αμφιλεγόμενος. Το νέο Metroid Prime ξεσήκωσε μια μικρή θύελλα αντιδράσεων, ενώ και το νέο co-op Ζelda, δε συνοδεύτηκε από το γνωστό ενθουσιασμό κάθε τίτλου της σειράς. Εν ολίγοις, μηδενικές εκπλήξεις και απογοητευτικό νέο περιεχόμενο που ούτε τα ήδη γνωστά Starfox, Yoshi και Mario Maker, μπορούσαν να σώσουν.

Call of Duty: Black Ops III

Αναπολώντας το παρελθόν, θα πρέπει να γυρίσουμε πάρα πολύ πίσω ώστε να θυμηθούμε μία E3, η οποία δεν συνοδευόταν από την παρουσίαση πλάνων από έναν νέο Call of Duty τίτλο. Αυτό συνεχίζει να κάνει για ακόμα μία χρονιά η Activision με το Call of Duty: Black Ops III. Βέβαια, η φετινή παρουσία του franchise στην Ε3 ήταν αδιάφορη για πολλούς, ενώ αυτά που μπορεί να δώσει πλέον η σειρά στη βιομηχανία πέρα από την αγνή επίδειξη δύναμης του τεχνικού τομέα, έχουν κορεστεί και είναι δύσκολο να αλλάξουν, κυρίως λόγω μεγάλου ρίσκου που θα πρέπει να πάρει η Activision. Το κοινό της σειράς έχει γίνει πλέον πολύ συγκεκριμένο λόγω των ετήσιων κυκλοφοριών του αλλά και της εισχώρησής του στην eSports σκηνή και αυτά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρον μίας μεγάλης μάζας ανθρώπων.

PC Gaming Show

Άλλη μια από τις απογοητεύσεις της φετινής E3 ήταν το PC Gaming Show, το οποίο διοργανώθηκε από το PC Gamer σε συνεργασία με την AMD. Παρόλο που απαρτίζονταν από ορισμένους ενδιαφέροντες τίτλους, ενώ παράλληλα και μερικές καλές ανακοινώσεις, όπως η άφιξη των Killer Instinct και Gears of War: Ultimate Edition στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εν τέλει αυτό που έμεινε ήταν μια πικρή γεύση. Η κακή οργάνωση με τα χαλασμένα μικρόφωνα και τον κακό φωτισμό, η εξουθενωτική του διάρκεια, οι παρουσιάσεις παιχνιδιών χωρίς νέες ή ουσιώδεις πληροφορίες και η παρέλαση early access παιχνιδιών, είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία που έκαναν το show απογοητευτικό.

Project Morpheus

Η εποχή της εικονικής πραγματικότητας μπορεί να βρίσκεται ακόμα μακριά από τον χαρακτηρισμό μίας εμπορικής αγοράς αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η απουσία οποιασδήποτε νέας πληροφορίας για το Project Morpheus ήταν αποδεκτή, ιδιαίτερα όταν ο ανταγωνισμός παρουσίασε για ακόμα μία φορά τις δικές του προτάσεις για τον χώρο της εικονικής πραγματικότητας. Όλες οι εταιρίες της συγκεκριμένης βιομηχανίας προσπαθούν να βρουν την εφαρμογή που θα καταφέρει να κάνει την εικονική πραγματικότητα μία πραγματικά εμπορική αγορά και η ιαπωνική εταιρία φαίνεται ότι δε βιάζεται. Προφανώς και θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κι ας αργήσει. Από την άλλη, το να βλέπαμε τη συσκευή, να ακούγαμε έστω για κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας ή το κόστος απόκτησης, δε θα ήταν καθόλου, μα καθόλου κακή ιδέα, ειδικότερα τη στιγμή που οι ανταγωνιστές είναι πανέτοιμοι να μπουν κανονικά στην αγορά.

Η σύντομη εμφάνιση του Mass Effect: Andromeda

Εδώ και καιρό μέλη της ομάδας ανάπτυξης του Mass Effect: Andromeda (μέχρι πρότινος Mass Effect 4) μιλούσαν για τον τίτλο τους, είτε μέσω των λογαριασμών στο Twitter, είτε μέσω του YouTube, ενώ γενικά η E3 αναφέρονταν ως το μέρος που θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το επόμενο Mass Effect. Έχουμε δει concept arts από πέρυσι, έχουμε δει behind the scenes και γενικά έχουμε ακούσει πολλά για το παιχνίδι. Τελικά, στη συνέντευξη Τύπου της EA είδαμε ένα cinematic trailer από τον τίτλο της BioWare, συνολικής διάρκειας ενός μόνο λεπτού. Αν και τα πλάνα που παρουσιάστηκαν, σε καμία περίπτωση, δεν απογοήτευσαν, η τόσο σύντομη εμφάνιση του τίτλου στην έκθεση ήταν αυτή που απογοήτευσε, δημιουργώντας σε όλους την επιθυμία για κάτι περισσότερο.

Απουσια συγκεκριμένων παιχνιδιών/ εταιριών

Ναι είδαμε έναν τεράστιο αριθμό τίτλων. Σπουδαίων και σημαντικών τίτλων. Αλλά είμαστε παθολογικοί γκρινιάριδες οπότε θα γκρινιάξουμε λίγο και γι’ αυτούς που δεν είδαμε. Που ήσουν Gran Turismo την ώρα που το Forza εντυπωσίαζε; Που έχεις χαθεί Quantic Dream μετά από εκείνα τα εντυπωσιακά tech demos; Που είναι ο Kratos και η Santa Monica; Και επειδή σαν πολλά μαζεύτηκαν για τη Sony ας γκρινιάξουμε και για άλλους. Που χάθηκες βρε Capcom; Ένα Resident Evil 7 σε κάποια μορφή, το περιμέναμε. Καλά για την Konami έχουμε πλέον χαμηλές προσδοκίες οπότε δεν λέμε τίποτα. Και για να μην ξεφύγουν και τα Indies, που πήγαν τα “The Witness”, “Rime”, “Inside”; Ένα βίντεο, μια ημερομηνία κυκλοφορίας, κάτι βρε παιδί μου. Λυπηθείτε μας και 'μας τους γκρινιάρηδες λίγο.

Υπάρχουν πράγματα που σας απογοήτευσαν στη φετινή E3; Αν ναι, ποια είναι αυτά; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

Σάκης Καρπάς - Πρίτσκας Γιώργος - Τσορβάς Δημήτρης - Θέμης Μπολτσής

Tags: