Οι εκπλήξεις της E3 2015!

Όσα μας έκαναν να "σκάσουμε" χαμόγελα
18 Ιουνίου 2015 11:42
Οι εκπλήξεις της E3 2015!

Η φετινή E3 σε γενικές γραμμές κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα και μάλλον καταγράφεται στα...πρακτικά των διοργανωτών ως μία από τις επιτυχημένες στην ιστορία της, μιας και ως βάση είχε σημαντικά, όμορφα και με ουσία παιχνίδια. Υπήρχαν, όμως, και μερικές εκπλήξεις που ήρθαν από το πουθενά. Ανακοινώσεις που, είτε δεν τις περιμέναμε καθόλου, είτε δεν περιμέναμε να γίνουν τόσο σύντομα. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές που ως Unboxholics μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Στα σχόλια περιμένουμε και τις δικές απόψεις, οι οποίες θα συμπληρώσουν ακόμη καλύτερα το παρακάτω κείμενο. Προσοχή: Θα ακολουθήσει άρθρο με τα "καλύτερα" της E3.

The Last Guardian

Θα το πω χωρίς ντροπή: εγώ συγκινήθηκα. Στην τελική, πόσες πιθανότητες υπήρχαν για ένα παιχνίδι που ξεκίνησε την ανάπτυξή του το 2007 για μια κονσόλα περασμένης πλέον γενιάς, που παρουσιάστηκε επίσημα στην E3 του 2009 και από τότε εξαφανίστηκε από προσώπου γης, όχι μόνο να επανέλθει αλλά να προκαλεί τον ίδιο ενθουσιασμό και σήμερα; Φυσιολογικά, ελάχιστες. Το The Last Guardian όμως, μόνο ένα “φυσιολογικό” παιχνίδι δεν είναι. Το ταλαιπωρημένο τέκνο του Ueda φαίνεται πως επιβίωσε από την κόλαση και βρίσκει επιτέλους τη δική του “Ιθάκη” στο PS4, ανακουφίζοντας τους πολυάριθμους οπαδούς του. Το πιο εκπληκτικό απ΄ όλα, το επτάλεπτο demo που παρουσιάστηκε φαίνεται απόλυτα πιστό στο αρχικό όραμα. Πολλοί το ήθελαν, λίγοι το πίστευαν αλλά όλα αυτά είναι πλέον ασήμαντα. Το The Last Guardian είναι εδώ!

Shenmue 3 

Ειλικρινά, αν υπήρχε έστω και ένας που να περίμενε αυτή την ανακοίνωση, μάλλον θα πρέπει να το κοιτάξει άμεσα σε έναν γιατρό. Ή να παίξει τζόκερ. Με δεμένα μάτια. Αν στο The Last Guardian μιλάμε για μια πανηγυρική “επιβίωση”, εδώ έχουμε μια κυριολεκτική “ανάσταση νεκρών”. Η υπερφιλόδοξη και πρωτοπόρα σειρά του Dreamcast είχε εδραιωθεί πλέον στο μυαλό κάθε gamer ως ένα ανολοκλήρωτο αριστούργημα. Μας ενοχλούσε αλλά το είχαμε αποδεχτεί. Η πτώση της Sega και η “εξαφάνιση” του Suzuki από την επικαιρότητα δεν άφηναν ούτε ένα μικρό “παραθυράκι” για να τρυπώσει η ελπίδα. Και όμως. Μια ανακοίνωση, 8 ώρες και 2 εκατομμύρια μετά, το Shenmue 3 είναι γεγονός. Και με τις “πλάτες” της Sony που εγγυάται πως ο τίτλος θα διατηρήσει την φιλοδοξία της σειράς. Γράφω αυτές τις γραμμές και νομίζω ακόμα δεν το έχω πιστέψει... 

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Fallout 4

Δίχως καμία αμφιβολία το Fallout 4 ήταν μία από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων ημερών. Η μεγαλύτερη, ωστόσο, έκπληξη ήταν η ημερομηνία κυκλοφορίας, η οποία έχει οριστεί για τις 10 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Όντας ένα τεράστιο σε περιεχόμενο παιχνίδι και το γεγονός ότι ανακοινώθηκε από το πουθενά πριν από λίγες ημέρες, κανένας δεν πίστευε ότι θα κάνει το ντεμπούτο του σε λίγους μήνες. Κι όμως, η ανάπτυξη του Fallout 4 είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο -μέχρι και η συλλεκτική έκδοση φανερώθηκε- και είναι έτοιμο να μας βουτήξει στον μετά-αποκαλυψιακό του κόσμο.

Final Fantasy VII Remake

Με τη σειρά Final Fantasy να βρίσκεται σε κορεσμό τα τελευταία χρόνια, ευχάριστο αποτελεί το γεγονός της επαναδημιουργίας ενός αγαπημένου κεφαλαίου της σειράς, το Final Fantasy 7. Ύστερα από έντονες πιέσεις του κοινού και με τις φήμες να έχουν ξεκινήσει από τον καιρό του PlayStation 3, μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που μας επιφύλασσε η φετινή Ε3 ήταν η ανακοίνωση για το Remake του "θρύλου των JRPs", η οποία κατάφερε και συγκίνησε ένα κοινό από τα παλιά. Επιπροσθέτως, με το Remake του τίτλου, θα δώσει σε πόλλους την ευκαιρία να απολαύσουν το διαμάντι της Square Enix.

Dark Souls III

Αν και οι φήμες οργίαζαν, δεδομένου ότι το πιο πρόσφατο -και μεγάλο- πόνημα της FromSoftware, το Bloodborne, κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, η ανακοίνωση ενός Dark Souls III στην E3 2015 φάνταζε με όνειρο καλοκαιρινής νυχτός ή με εγκληματική ενέργεια ως προς το marketing της υπόθεσης. Κι όμως. Το Dark Souls III ανακοινώθηκε επίσημα μέσω ενός εντυπωσιακού trailer και μάλιστα δόθηκε και ημερομηνία κυκλοφορίας, η οποία έχει οριστεί για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους. Κερασάκι στην τούρτα της έκπληξης, το γεγονός ότι η ανακοίνωση του τίτλου έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Microsoft, μιας και ως γνωστόν, το Ιαπωνικό στούντιο έχει δεσμούς με την Sony (Bloodborne, Demon's Souls).

Xbox One Backwards Compatibility

Μια από τις εκπλήξεις της Microsoft στη συνέντευξη Τύπου της ήταν η ανακοίνωση του Xbox 360 backwards compatibility για το Xbox One. Πάρα τις δηλώσεις που είχαν κάνει στελέχη στο launch της κονσόλας πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, η ίδια η Microsoft επιβεβαίωσε πλέον πως μια πληθώρα τίτλων του Xbox 360 θα είναι δυνατόν να παιχτούν από την νέα της κονσόλα, όπως είχαμε συνηθίσει παλιότερα, δηλαδή με τον δίσκο του παιχνιδιού που ήδη έχετε στην κατοχή σας. Πέρα από το εντυπωσιακό της τεχνολογίας που βρίσκεται πίσω από την συγκεκριμένη ανακοίνωση, το Backwards Compatibility είναι γενικά ένα δυνατό χαρτί από την Microsoft, καθώς ήδη πολλοί χρήστες έχουν εκφράσει την ικανοποίηση τους από την ανακοίνωση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού.

Horizon: Dawn Zero

Ακόμη μία δυναμική έκπληξη για την Ε3 ήταν το επόμενο ολοκαίνουριο franchise της Guerrilla Games, Horizon: Dawn Zero, για το οποίο ακούγαμε εδώ και αρκετό διάστημα "άγουρες" πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Sony, η εταιρία μάγεψε τα πλήθη με το ολόφρεσκο setting του παιχνιδιού και την απίστευτη σύλληψη του concept από τους Ολλανδούς, ενώ σημαντικό σημείο αναφοράς αποτέλεσε και το τεχνικός του τομέας, με τα μαγευτικά γραφικά και τα απίστευτα textures να κόβουν την ανάσα.

ReCore

Το ReCore ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, τόσο για το concept του, όσο και για τα άτομα πίσω από αυτό. Πρόκειται για ένα sci-fi adventure shooter για την ανάπτυξη του οποίου συνεργάζονται οι Armature Studios, μέλη της οποίας ήταν παλαιότερα στην Retro Studios, δημιουργούς των Metroιd Prime και της Comcept, του studio του Keiji Inafune, γνωστού από τη σειρά Mega Man. Το παιχνίδι έχει ημερομηνία κυκλοφορίας την άνοιξη του 2016, με περισσότερες λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές εντός του 2015.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Μπορεί το όνομα Tom Clancy’s σε ένα ακόμη τίτλο της Ubisoft να μην αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη, ωστόσο το Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands ως σύνολο εντυπωσίασε. Κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για την επιστροφή του tactic πίσω στα Ghost Recon, με τον τίτλο να προσφέρει διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάθε αποστολή, έναν ανοιχτό κόσμο, εντυπωσιακά γραφικά και να στηρίζεται σε ένα ενδιαφέρον concept με τα καρτέλ και την μαφία να πρωταγωνιστούν. Το αν τελικά το παιχνίδι θα ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει, μένει ακόμα να το δούμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής E3.

Indie κυκλοφορίες

Οι ανεξάρτητες δημιουργίες αποτελούν μια σταθερή πηγή φρεσκάδας και πρωτοτυπίας στη βιομηχανία και στη φετινή Ε3 επιβεβαίωσαν με το παραπάνω τη φήμη τους. Η φράση “αναμενόμενη έκπληξη” δεν είναι ιδιαίτερα δόκιμη αλλά στη προκειμένη περίπτωση περιγράφει στην εντέλεια την κατάσταση. Περιμένεις από τα indies να σε εκπλήξουν...και το κάνουν. Από την παλιομοδίτικη cartoon αισθητική του “Cuphead”, το πολύ ενδιαφέρον στήσιμο του Firewatch, και την ατμόσφαιρα του “Tacoma” μέχρι τα ευρηματικά concepts των Beyond Eyes και Unravel, υπήρχαν πολλά “σφηνάκια” δημιουργικότητας στην έκθεση που συμπλήρωσαν ιδανικά τις επικές υπερπαραγωγές που ανακοινώθηκαν. Και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρίσκουν τον χώρο και τον χρόνο τους μέσα στις συνεντεύξεις Τύπου των εταιρειών. Αυτά. Δεν σας φτάνουν;

Σάκης Καρπάς - Γιώργος Πρίτσκας - Θέμης Μπολτσής - Δημήτρης Σαλαμάρας - Χρήστος Παπέλης

Tags: