Οι σειρές-κρυφά διαμάντια που πρέπει να δεις στο Netflix

Είδαμε τις λιγότερο δημοφιλείς σειρές της πλατφόρμας και τις λατρέψαμε
15 Φεβρουαρίου 2021 11:05
Οι σειρές-κρυφά διαμάντια που πρέπει να δεις στο Netflix

Αφορμή για το σημερινό κείμενο στάθηκε η συζήτηση που είχα πριν λίγο καιρό με ένα φίλο μου για τον κατάλογο του Netflix και το πόσο εύκολο είναι να χαθούν μέσα σε αυτόν πραγματικά κρυφά διαμάντια τα οποία εν αγνοία μας χάνουμε και εμείς σαν θεατές. Το περιεχόμενο του πλέον είναι σχεδόν ατελείωτο σε ταινίες, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικά σόου, Stand-up comedy specials αλλά και σειρές. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο εύκολο είναι μέσα σε όλον αυτόν τον καταιγισμό προτάσεων και επιλογών να μας έχουν ξεφύγει κάποιές εξαιρετικές δημιουργίες, είτε τηλεοπτικές είτε κινηματογραφικές.

Πάμε όμως να δούμε μερικές λιγότερο δημοφιλείς σειρές παραγωγής Netflix που είναι αρκετά πιθανό να μη σου τις έχει εμφανίσει ποτέ στην αρχική σου σελίδα.


Sense8 (Σειρά 2015–2018)

Μέσα από την σκηνοθετική ματιά των αδελφών Wachowskis, παρακολουθούμε ένα εξαιρετικό δράμα επιστημονικής φαντασίας το οποίο ίσως είναι ότι καλύτερο έχουν δημιουργήσει μετά την τριλογία του «The Matrix». Η πλοκή ακολουθεί έναν κάπως αργό ρυθμό και κάποιες φορές το σενάριο ίσως σε μπερδέψει αλλά το «Sense8» αξίζει σίγουρα μια ματιά, κυρίως από τους λάτρεις του sci-fi είδους.


Midnight Diner: Tokyo Stories (Μίνι σειρά 2016– )

Το εστιατόριο του είναι μικρό και οι ώρες λειτουργίας του είναι μεταξύ δώδεκα τα μεσάνυχτα και επτά τα ξημερώματα όμως οι πελάτες του είναι περισσότεροι απ' όσοι φαντάζεστε. Πρόκειται για ένα food show βαθιά ανθρώπινο, τοποθετημένο στο νυχτερινό Τόκιο. Το κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται στην συνταγή που παραγγέλνει ο πελάτης και μέσα απ’ αυτή ξεκινάει και μια ξεχωριστή ιστορία. Ένα ζεστό πιάτο και λίγο σάκε λοιπόν, μας δείχνουν ότι η απλότητα στο σενάριο είναι αρετή.    


 

The Get Down (Σειρά 2016–2017)

Η δημιουργία του μετρ στα μιούζικαλ, Baz Luhrmann (Moulin Rouge) είναι η κατάλληλη επιλογή όχι μόνο για τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους αλλά κυρίως γι’ αυτούς που αγαπάνε την Hip-Hop. Η σειρά βγάζει ένα απίστευτο νεύρο και ένταση με εξαιρετικές ερμηνείες από τους νεαρούς ηθοποιούς που σου μεταφέρουν όλη την ζωντάνια αλλά και τους προβληματισμούς της εφηβείας σε συνδυασμό με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.


 

Godless (Μίνι σειρά 2017)

Το «Godless» του Scott Frank (Logan, The Queen's Gambit) είναι μια μίνι σειρά 7 επεισοδίων που μας ταξίδεψε στον παλιό, γεμάτο σκόνη κόσμο της Άγριας Δύσης, για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγάλοι. Επικές μονομαχίες με άλογα, σκοτεινά σαλούν, badass πιστολέρο και αυτό το ξέγνοιαστο πνεύμα ελευθερίας που υπήρχε πάντα εκείνη την εποχή. Οι ερμηνείες από τους ηθοποιούς είναι εξαιρετικές και η μουσική επένδυση είναι από τις καλύτερες που έχουν ακουστεί σε τηλεοπτική σειρά. Την συστήνω ανεπιφύλακτα.


 

Santa Clarita Diet (Σειρά 2017–2019)

Το horror comedy ανήκει στα αγαπημένα μου είδη. Η καλύτερη αντιπροσώπευση για το είδος, έρχεται μέσα από το «Santa Clarita Diet». Είναι αστείο, είναι πανέξυπνο, είναι πρωτότυπο και είναι όσο gore χρειάζεται για να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς που αγαπάνε να βλέπουν να τρέχει λίγο παραπάνω ψεύτικο αιματάκι στις οθόνες τους. Δυστυχώς το Netflix αποφάσισε να ακυρώσει την σειρά μετά από τρείς πετυχημένες σεζόν.


 

Unbelievable (Μίνι σειρά 2019)

Και όμως, είναι εμπνευσμένη από αληθινές ιστορίες. Σε κάποια σημεία είναι σχεδόν απίστευτα αυτά που βλέπουμε να διαδραματίζονται μπροστά στις οθόνες μας, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα είναι πέρα για πέρα αληθινά. Το «Unbelievable» είναι μια μίνι σειρά 8 επεισοδίων που συγκινεί, εξοργίζει αλλά αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η προσπάθεια ανάλυσης της ζωής ενός θύματος βιασμού αλλά και τους λόγους που κάποιους προβαίνει σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.


Criminal (Σειρά 2019– )

Το «Criminal» του Netflix είναι σειρά ανθολογίας που αποτελείται από τέσσερις σειρές, με την καθεμία να πραγματοποιείται σε διαφορετική χώρα εξετάζοντας ξεχωριστές αστυνομικές υποθέσεις σε κάθε επεισόδιο. Έτσι έχουμε το Criminal: UK για την Αγγλία, το Criminal: France για την Γαλλία, το Criminal: Spain για την Ισπανία και το Criminal: Germany για την Γερμανία. Ομολογουμένως μια αρκετά έξυπνη και πρωτοποριακή ιδέα των George Kay και Jim Field Smith. Οπότε, διαλέξτε μία ή περισσότερες χώρες και παρακολουθείστε μια εξαιρετική σειρά γεμάτη σασπένς και ανατροπές.


The Eddy (Σειρά 2020)

Ο Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) έχει βρει την κατάλληλη συνταγή ώστε να μας προσφέρει εξαιρετικά κινηματογραφικά μουσικά δράματα. Το «The Eddy» είναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος μπορεί να μας συγκινήσει και συναρπάσει ακόμα και μέσα από ένα τηλεοπτικό μουσικό δράμα. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Παρίσι και μέσα από την μελαγχολική ματιά του Chazelle μπαίνουμε στον μαγευτικό κόσμο της τζαζ. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα στις πιο νοσταλγικές ψυχές εκεί έξω.