Οι πιο αναμενόμενες ταινίες του 2021

Τί θα δούμε φέτος στις αίθουσες και στις streaming πλατφόρμες;
15 Ιανουαρίου 2021 14:45
Οι πιο αναμενόμενες ταινίες του 2021

Το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. O κορωνοϊός εκτός από την υγεία των συνανθρώπων μας, επηρέασε και σχεδόν όλη την παγκόσμια οικονομία. Ανάμεσά της φυσικά και τη βιομηχανία του κινηματογράφου, αφού τα περισσότερα σινεμά στον κόσμο παρέμειναν κλειστά όλη τη χρονιά ή άνοιγαν για περιορισμένο χρόνο λόγω της καραντίνας. Έτσι, πολλές ταινίες έχασαν την πρεμιέρα τους και είτε προβλήθηκαν μέσα από streaming υπηρεσίες (όπως το Wonder Woman 1984), είτε έλαβαν καθυστέρηση για το 2021.

Παραδείγματος χάρη, το Black Widow της Marvel Studios ήταν να έρθει στις αρχές του 2020, αλλά τελικά μετά από πολλές καθυστερήσεις θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2021. Ας τα αφήσουμε όμως αυτά πίσω μας και ας ελπίσουμε ότι το 2021 θα είναι ένα καλύτερο έτος -σε γενικό πλαίσιο- για όλη την ανθρωπότητα. Πάντως, αυτή η χρονιά αναμένεται να είναι “καυτή” όσον αφορά τον κινηματογράφο, αφού όπως θα δείτε και εσείς παρακάτω έχουμε πολλές ταινίες μέσα στη χρονιά. Πριν ξεκινήσουμε, όμως, με τις πιο αναμενόμενες ταινίες για εμάς, σας υπενθυμίζουμε να λάβετε τα πάντα με κάθε επιφύλαξη, διότι μπορεί να υπάρξουν πάλι αναβολές.

Οι ταινίες παρακάτω είναι προσωπικές δικές μου επιλογές, καθώς και του Γιώργου Πρίτσκα που με βοήθησε γι’ αυτό το άρθρο.


A Quiet Place: Part II

Το 2ο κεφάλαιο του A Quiet Place ήταν να καταφθάσει τον Μάρτιο του 2020, αλλά έλαβε πολλές καθυστερήσεις. Πλέον αναμένεται τον Απρίλιο του 2021 και στην υπόθεση θα δούμε την οικογένεια Abbott με το νεογέννητό τους πλέον, να προσπαθεί να βρει στέγη και γαλήνη. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τους Millicent Simmonds, Lauren-Ashley Cristiano, Zachary Golinger, Emily Blunt, Noah Jupe και John Krasinski, το cast θα εμπλουτίζει και ο Cillian Murphy, ιδιαίτερα αγαπητός από τη σειρά Peaky Blinders.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Matrix 4

Τον Αύγουστο του 2019 ανακοινώθηκε το Matrix 4 με τον Keanu Reeves ως Neo, την Carrie-Ann Moss ως Trinity και σα να μην έφτανε όλο αυτό η Lana Wachowski -η μία εκ των αδερφών που σκηνοθέτησαν την πρώτη τριλογία- σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο αυτού του νέου κεφαλαίου της θρυλικής σειράς επιστημονικής φαντασίας. Πλέον αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι θέλει να μας πει!

Βρείτε την ταινία στο IMDB


The Suicide Squad (2021)

Aν και έχουμε λιγοστές πληροφορίες για την ταινία, η παρουσία του James Gunn στο τιμόνι της μας καθησυχάζει. Ο Gunn έχει ήδη αποδείξει την αξία του στην κινηματογραφική διαχείριση ενός αλλοπρόσαλλου cast χαρακτήρων με τα Guardians of the Galaxy και το συγκεκριμένο project, φαίνεται ακριβώς μέσα στο πεδίο και τις ευαισθησίες του. Μαζί με τους πολλούς ταλαντούχους ηθοποιούς που συμμετέχουν, είμαστε αισιόδοξοι ότι το The Suicide Squad θα μας κάνει να ξεχάσουμε τo προηγούμενο ναυάγιο της DC με το franchise.   

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Black Adam

Το άκρως αναμενόμενο φιλμ του Black Adam έρχεται φέτος με πρωταγωνιστή τον Dwayne Johnson που θα υποδυθεί τον εμβληματικό αντιήρωα της DC. Μάλιστα είχαν ακουστεί φήμες ότι θα έρθει αντιμέτωπος με τον Superman και ίσως δούμε την επιστροφή του Henry Cavill, μιας και ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν έχει τελειώσει με αυτόν τον ρόλο.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Mortal Kombat

H reboot ταινία έρχεται με σκηνοθέτη τον Simon McQuoid και θέλει να κάνει fatality τον ερχόμενο Απρίλιο μέσα από το HBO Max, καθώς και σε επιλεγμένα σινεμά.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Coming 2 America

O Eddie Murphy επιστρέφει ως ο... Βασιλιάς της Ζαμούντα στο sequel του "Πρίγκιπα" μετά από 32 χρόνια. Φυσικά στο πλάι του έχει τον έμπιστο φίλο του τον Arsenio Hall και μαζί πραγματικά σηκώνουν στις πλάτες τους την ταινία, με τα νέα τους καμώματα.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Tom and Jerry

Το αχτύπητο δίδυμο επιστρέφει σε μία live-action διασκευή μέσα από μία φρέσκα ματιά της Warner Bros. με σκηνοθέτη τον Tim Story (των παλιών Fantastic Four) και ένα συμπαθητικό cast που περιλαμβάνει την Chloë Grace Moretz και τον Michael Peña. Ελπίζουμε σε κάτι διασκεδαστικό.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Raya and the Last Dragon

Την ταινία επιμελείται σκηνοθετικά το δίδυμο των Don Hall και Carlos Lopez Estrada. Η πλοκή αυτού του -εμπνευσμένου από τη νότιο-ασιατική μυθολογία- παραμυθιού της Disney θα μας μεταφέρει στον κόσμο της Kumandra. Εκεί συνυπήρχαν ειρηνικά άνθρωποι και δράκοι, ώσπου ένα μεγάλο κακό απείλησε τη γη τους και οι δράκοι θυσιάστηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα. Το νέο μεγάλο project των Disney Animation Studios.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Spider-Man 3

Πρόκειται ίσως για το πιο αναμενόμενο Spider-Man των τελευταίων ετών, αφού έρχεται μάλλον αλά “Into the Spiderverse” με τους “παλιούς” Tobey Maguire και Andrew Garfield Spider-Men να βρίσκονται πλάι στον Tom Holland για μία επική περιπέτεια.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Dune

Ο Denis Villeneuve σκηνοθετεί ένα από τα πιο αναμενόμενα φιλμ της χρονιάς, με πρωταγωνιστή τον Timothee Chalamet που θέλει να φέρει τη λύτρωση στο λαό των Arrakis. O Villeneuve έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν την αξία του και παρότι μιλάμε μάλλον για το πιο “δύσκολο” και μεγαλόπνοο έργο της καριέρας του, ελπίζουμε να τα καταφέρει και να δικαιώσει το τεράστιο έργο του Frank Herbert.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Cherry

Το Apple TV Plus έχει ένα δυνατό άσσο στο μανίκι του που ακούει στο όνομα “Cherry”, όπου θα δούμε τον Tom Holland να «τσαλακώνεται» για πρώτη φορά στην καριέρα του, παίζοντας ένα ρόλο έξω από τα νερά του. Υπεύθυνοι γι’ αυτό το project είναι τα αδέρφια Russo των  τελευταίως δύο Avengers.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Nomadland

Το φιλμ της Chloe Zhao συνοδεύεται από πάμπολλα φεστιβαλικά βραβεία και διθυραμβικές κριτικές και μοιάζει πανέτοιμο για τα φετινά Oscars. Πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Oscar A’ Γυναικείου Ρόλου, Frances McDormand.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Earwig and the Witch

To Studio Ghibli επιστρέφει με το Earwig and the Witch σε σκηνοθεσία του Gorô Miyazaki. Είναι η πρώτη απόπειρα του studio στο CG animation και είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε το αποτέλεσμα του υιού Miyazaki.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Malcolm & Marie

Το Netflix πάει καρφί για τα Oscars με τη νέα ταινία του Sam Levinson, δημιουργού του Euphoria, ένα ηλεκτρισμένο ασπρόμαυρο δράμα, με πρωταγωνιστές τους John David Washington και Zendaya.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


The Little Things

Denzel Washington, Rami Malek και Jared Leto πρωταγωνιστούν σε ένα αστυνομικό θρίλερ που φαίνεται να έχει έντονο άρωμα από το αριστουργηματικό Seven. Δια χειρός John Lee Hancock των οσκαρικών The Blind Side και Saving Mr. Banks.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


The King’s Man

Το επερχόμενο The King’s Man του Matthew Vaughn έρχεται για να συνεχίσει το δημοφιλές κινηματογραφικό franchise, εμπνευσμένο από τα μυθιστορήματα των Mark Millar και Dave Gibbons.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


No Time to Die

Πρόκειται για την τελευταία ταινία του Daniel Craig ως James Bond και μετά τις πολλές καθυστερήσεις, το φιλμ του Cary Joji Fukunaga έρχεται φέτος με μια, ελπίζουμε αντάξια των περιστάσεων, 007 περιπέτεια.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Mission: Impossible 7

Το έβδομο κεφάλαιο στο διάσημο franchise είναι έτοιμο να καταφθάσει στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή, φυσικά, τον Tom Cruise ως Ethan Hunt. Πρόκειται για ένα φιλμ που ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο Christopher McQuarrie και περιμένουμε πώς και πώς να δούμε τι τρέλες έχει κάνει πάλι ο Cruise. Ο πήχης είναι ψηλά μετά το Fallout.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Halloween Kills

Ο Michael Myers επιστρέφει και πάλι για να κυνηγήσει την Jamie Lee Curtis και την υπόλοιπη οικογένεια των Strode και να συνεχίσει τα γεγονότα της ταινίας του 2018, η οποία έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως με πάνω από $255 εκατομμύρια εισπράξεις. Το φιλμ του 2018 ξεκίνησε μια νέα τριλογία ταινιών, την οποία σκηνοθετεί εξ’ ολοκλήρου ο David Gordon Green.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


The Eternals

Με το Phase 4 του MCU να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με πολλούς νέους και φρέσκους ήρωες, η Marvel δε θα μπορούσε να παραλείψει το επόμενο μεγάλο γκρουπ ηρώων, αυτό του “The Eternals”. Το φιλμ σκηνοθετείται από την ταλαντούχα Chloe Zhao που έρχεται φουριόζα από δυο μεγάλες καλλιτεχνικές επιτυχίες (The Rider και Nomadland), σε σενάριο των Matthew και Ryan Firpo. Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε πώς θα συμβαδίσει το προσγειωμένο, ελεγειακό ύφος της Zhao με τις ξέφρενες, bigger than life ιστορίες της Marvel.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Black Widow

Tο Black Widow ήταν να κυκλοφορήσει πέρυσι, αλλά επηρεάστηκε από τον κορωνοϊό. Η ταινία θα μας εισάγει στο Phase 4 του MCU με την Scarlett Johansson να επιστρέφει στο γνώριμο ρόλο. Έρχεται τον Μάιο σε σκηνοθεσία της Cate Shortland.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Spiral

Ο Darren Lynn Bousman των Saw II, Saw III και Saw IV είναι υπεύθυνος για το Spiral που αποτελεί ένα spin-off στο διάσημο κινηματογραφικό franchise του “Σε Βλέπω”. Αντλεί έμπνευση από μία ιδέα του Chris Rock, ο οποίος μάλιστα πρωταγωνιστεί μαζί με τους Samuel L. Jackson, Max Minghella, και  Marisol Nichols. Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι αν θέλουμε άλλο ένα Saw, αλλά αυτό παραδεχόμαστε πως μας έχει κινήσει το ενδιαφέρον.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Free Guy

Ο Ryan Reynolds βγάζει για λίγο τη στολή του Deadpool και υποδύεται έναν… NPC σε έναν φανταστικό κόσμο που θυμίζει Grand Theft Auto! Μία κωμωδία δράσης του Shawn Levy, με πρωταγωνιστές, εκτός του Reynolds, τους Taika Waititi και Jodie Comer.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Fast & Furious 9

Μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2020, θα έρθει τελικά φέτος μετά τις πολλές αναβολές που έλαβε, με τον Vin Diesel να υπόσχεται στους fans ότι πρόκειται για το απόλυτο Fast and Furious φιλμ. Σκηνοθέτης της ένατης ταινίας είναι ο Justin Lin και ακούγεται έντονα ότι θα δούμε το “F9” να πηγαίνει στο…διάστημα! Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;

Βρείτε την ταινία στο IMDB


The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Οι fans περιμένουν με αγωνία το The Conjuring: The Devil Made Me Do It και τους παραφυσικούς ερευνητές Ed και Lorraine σε νέες υποθέσεις που είναι εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα. Ο James Wan λειτουργεί ως παραγωγός στην 3η ταινία, αφού τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Michael Chaves.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Ghostbusters: Afterlife

Παρόλο που το reboot του 2016 δεν τα πήγε και τόσο καλά, η Sony φαίνεται ότι δεν το βάζει κάτω και παίζει τα χαρτιά της με το “Afterlife” που βασίζεται στο αρχικό σύμπαν των Ghostbusters του 1984. Στο τιμόνι της ο Jason Reitman, υιός του Ivan Reitman (σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή των πρώτων ταινιών) και με πρωταγωνιστές τους Finn Wolfhard από το Stranger Things και Paul Rudd από το Ant-Man.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Venom: Let There Be Carnage

Η συνέχεια του Venom του 2018 είναι το Venom: Let There Be Carnage, με τον Tom Hardy ξανά στον εμβληματικό ρόλο του αντιήρωα της Marvel. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Andy Serkis βρίσκεται στη σκηνοθεσία, ενώ οι Michelle Williams και Woody Harrelson βρίσκονται στο cast.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Top Gun: Maverick

Ύστερα από τριάντα -περίπου- χρόνια, ο Tom Cruise πρόκειται να βάλει ξανά τη στολή του πιλότου για μια δεύτερη εναέρια περιπέτεια, μέσα από το Top Gun: Maverick. Τα πρώτα πλάνα των trailers φαίνονται εντυπωσιακά, οπότε ελπίζουμε σε υψηλές πτήσεις.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings

Βασισμένη στα κόμικς της Marvel, η ταινία θα μας πει μια ολοκαίνουργια ιστορία για το Phase 4 του Marvel Cinematic Universe. Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο Destin Daniel Cretton του Short Term 12, ενώ το cast αποτελείται από την Michelle Yeoh, Awkwafina και Simu Liu. Ακόμα μια ταινία της Marvel με αντισυμβατική επιλογή σκηνοθέτη που έχει κινήσει την περιέργειά μας…

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Uncharted

Το δημοφιλές franchise παιχνιδιών της Sony κάνει το επόμενο βήμα και έρχεται μετά από πολλές αλλαγές σκηνοθέτη και καθυστερήσεις στον κινηματογράφο, με τον Tom Holland ως Nathan Drake. Σε σκηνοθεσία του Ruben Fleischer (του Venom)  και σενάριο των Art Marcum, Matt Holloway και Rafe Judkins, ευελπιστούμε όλες αυτές οι περιπέτειες στην παραγωγή να του βγήκαν σε καλό.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


The Green Knight

Η Α24 επιστρέφει με ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ φαντασίας του David Lowery (A Ghost Story, Pete’s Dragon, Ain’t Them Bodies Saints), το οποίο αντλεί υλικό από έναν μεσαιωνικό θρύλο, το “Sir Gawain and the Green Knight”, με πρωταγωνιστή εδώ τον Dev Patel (Hotel Mumbai, Lion, Slumdog Millionaire). Θα το πούμε: μας βγάζει έντονα vibes από Dark Souls στην αισθητική του! Οπότε, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, ανεβαίνει πολύ ψηλά στη λίστα μας με τις πιο αναμενόμενες της χρονιάς.  

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Respect

Η υπόθεση εστιάζει στη ζωή και την καριέρα της Aretha Franklin, ξεκινώντας μία αναδρομή από τα πρώτα της βήματα, όταν από μικρό κορίτσι τραγουδούσε στην εκκλησία του πατέρα της, ενώ με τη φωνή της, την ασταμάτητη δουλειά της και τα μεγάλα της όνειρα γέμισε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως. Τα μουσικά biopics είναι μια “αδυναμία” της ακαδημίας, για να δούμε όμως αν το συγκεκριμένο μπορεί να ξεφύγει λίγο από την “κουρασμένη” πλέον συνταγή.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Candyman

Η Nia DaCosta δίνει ραντεβού τον Αύγουστο του 2021 με τον Yahya Abdul-Mateen II που αναλαμβάνει το ρόλο ενός καλλιτέχνη που ζει στο Σικάγο και ενθουσιάζεται με τους αστικούς θρύλους και την τοπική ιστορία. Εκεί, θα ακούσει για τον γνωστό…Candyman. Επιστροφή του cult franchise τρόμου από μια πολλά υποσχόμενη νέα δημιουργό, η οποία μετά απ' αυτό θα βρίσκεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη και για το Captain Marvel 2. 

Βρείτε την ταινία στο IMDB


The French Dispatch

Ο πάντα κομψός και ιδιαίτερος, Wes Anderson, επιστρέφει με μία δραματική κωμωδία και ένα λαμπρό cast που αποτελείται από τους Bill Murray, Benicio Del Toro, Timothée Chalamet και Adrien Brody. Η πλοκή είναι βασισμένη σε αληθινά άρθρα του The New Yorker. Δεν ξέρουμε πώς άλλα κάθε ταινία του Anderson φαίνεται και πιο όμορφη από την προηγούμενη. Ίσως η πιο αναμενομένη ταινία της χρονιάς.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


The Tragedy of Macbeth

Ο Joel Coen χωρίζεται για πρώτη φορά από τον αδερφό του και υπογράφει μια διασκευή του γνωστού έργου του Shakespeare, με ένα δυνατό cast που αποτελείται από τους Denzel Washington, Frances McDormand και Brendan Gleeson. Οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, αλλά τα ονόματα αρκούν για να μας ενθουσιάσουν.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Zack Snyder's Justice League

Από τα πιο πολυσυζητημένα debates στο χώρο των superhero ταινιών τα τελευταία χρόνια είναι το περίφημο "Snyder Cut" του Justice League. Το #ReleaseTheSnyderCut έπεισε τελικά την Warner και θα δούμε επιτέλους την εκδοχή του Snyder. Μία ταινία που ζητούσαν οι fans εδώ και χρόνια.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


West Side Story

Ο Steven Spielberg επιστρέφει με ένα remake του γνωστού μιούζικαλ σε σενάριο των Tony Kushner και Arthur Laurents και ένα φανταστικό cast που αποτελείται από τους Ansel Elgort, Rachel Zegler και Ariana DeBose. Δεν τρελαινόμαστε για μιούζικαλ, αλλά Spielberg είναι αυτός…

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Luca

Η νέα ταινία της Pixar μετά το εξαιρετικό Soul θα μας διηγηθεί την ιστορία ενός αγοριού που βιώνει ένα αξέχαστο παραθαλάσσιο καλοκαίρι στην Ριβιέρα της Ιταλίας. Ο Luca, λοιπόν, θα μοιραστεί γευστικές περιπέτειες, καθώς και βόλτες με το αγαπημένο του σκούτερ με το φίλο του. Σύντομα, όμως, θα δουν τη ζωή τους να απειλείται από ένα θαλάσσιο τέρας που δεν είναι από τον κόσμο τους. Ο σκηνοθέτης του υπέροχου short La Luna υπογράφει την πρώτη του μεγάλου μήκους δουλειά κι εμείς δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Last Night in Soho

Μία ταινία του Edgar Wright, δημιουργού των υπέροχων Baby Driver και της τριλογίας Cornetto, με πρωταγωνιστές τους Anya Taylor-Joy και Thomasin McKenzie. Ο Wright απομακρύνεται για πρώτη φορά από την κωμωδία και την περιπέτεια, με ένα ψυχολογικό θρίλερ που θέλει να μας ταξιδέψει στη δεκαετία των 60s.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Εσείς ποια ταινία περιμένετε περισσότερο μέσα στο 2021; Πείτε μας στα σχόλια!

Tags: