All New HTC One: Χρειάζεται τόσο hype;

Όταν τα “leaks” βγαίνουν εκτός ελέγχου
21 Μαρτίου 2014 02:28
All New HTC One: Χρειάζεται τόσο hype;

Το HTC One μέσα στο 2013 κατάφερε να γίνει το πιο αγαπητό smartphone ανάμεσα στη tech κοινότητα και να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από την πλειοψηφία των τεχνολογικών sites, κερδίζοντας αρκετές φορές την προτίμηση του κοινού σε διάφορα polls που διεξήγαγαν ιστοσελίδες του χώρου όπως το PhoneDog. Παρά την οικονομική "κατρακύλα" της HTC αλλά και τις όχι και τόσο ενθαρρυντικές πωλήσεις του HTC One, η ταϊβανέζικη εταιρία έκλεψε μερικές σελίδες από τα βιβλία της Samsung και της Apple για να κρατήσει ζεστό τον κόσμο μέχρι την ανακοίνωση του διαδόχου του One.

Κακά τα ψέματα οι διαρροές των εξαρτημάτων, των specs ή εικόνων ενός κινητού δεν συμβαίνουν επειδή «τυχαία ένας εργαζόμενος το «έσπασε τη σιωπή του σε κάποιον» ή «ξέχασε το κινητό του κάπου». Πρόκειται για απόλυτα ελεγχόμενες διαρροές των ίδιων των εταιριών για το χτίσιμο του hype εν όψει της κυκλοφορίας του. Καλά ως εδώ, τι γίνεται, όμως, όταν ο αριθμός των «διαρροών» ξεφύγει και αποκαλύψει τα πάντα για τη συσκευή; Για να πάρετε μια ιδέα του τι εννοούμε, το Unboxholics.com έχει δημοσιεύσει πάνω από 20 ειδήσεις που αφορούν το νέο One. Εδώ και περισσότερους από τρεις μήνες –από τον Δεκέμβριο συγκεκριμένα- βομβαρδιζόμαστε από φήμες και θολές εικόνες του νέου HTC One. Όσο περνούσε ο καιρός τόσο οι διαρροές και οι φήμες για τον διάδοχο του κατά πολλούς «Best Smartphone of 2013’» εντείνονταν. Ξεκινήσαμε να βλέπουμε “leaked” press εικόνες, μετά από λίγο το UI, τη διπλή κάμερα, την τεχνολογία της κάμερας, τα specs που επιβεβαιώθηκαν εν τέλει, το κουτί της συσκευής, ώσπου φτάσαμε στο σημείο να δούμε το All New HTC One –ναι το όνομα ήταν ακόμη μια πρώιμη αποκάλυψη- σε ένα χορταστικό 12λεπτο συγκριτικό hands-on video με το προηγούμενο One. Έρχεται μια στιγμή που αγανακτάς και λες "αφήστε κάτι και για το event".

Άραγε είναι αναγκαίες τόσες «αποκαλύψεις» και διαρροές μιας συσκευής της οποίας ούτως ή άλλως από το word of mouth θα διαδίδονταν, καθώς και από τα διαφημιστικά σποτάκια; Δεν λέμε να μην υπάρχουν leaks, να υπάρχει μια ρέγουλα ζητάμε, άλλωστε αυτά χτίζουν την πραγματική αγωνία στο μυαλό του tech geek, ο οποίος με τη σειρά του θα ειδοποιήσει φίλους και γνωστούς για την ύπαρξη της συσκευής. Ενδιάμεσα σε αυτόν τον πόλεμο διαρροών ανακοινώθηκε το event της HTC για την επίσημη παρουσίαση του All New One, μαζί με την έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας. Δημιουργείται, όμως, το εξής ερώτημα: αφού μια μεγάλη μερίδα των όσων διαβάζουν συχνά ή έστω περιστασιακά τα δρώμενα ξέρουν τα πάντα για τη συσκευή, γιατί να γίνεται ένα τόσο μεγάλο πανηγύρι-event, στο οποίο θα παρευρεθεί ο ειδικός Τύπος για να μάθει… αυτά που ξέρει ήδη μήνες και βδομάδες πριν;

Ίσως τελικά η HTC να αναθεωρήσει για την επόμενη φορά αυτό το «μπούκωμα» που έχει προκαλέσει στα σοκάκια της βιομηχανίας ώστε όλοι να ασχολούνται μαζί της στα ειδησεογραφικά sites. Ειδικά όταν όλοι την έχουν στο στόχαστρο εξαιτίας της απρόσμενης επιτυχίας του HTC One και περιμένουν αγωνιωδώς να δουν το next big thing.

Tags: