Τι να περιμένουμε στην Ε3 2015

All aboard the Hype Train!
07 Μαΐου 2015 06:15
Τι να περιμένουμε στην Ε3 2015

Την Ε3 ή αλλιώς Electronic Entertainment Expo κάποιοι θέλουν να τη λένε και “Μουντιάλ” της gaming βιομηχανίας, όμως δεν είναι παρά μια μεγάλη έκθεση για τις εκδότριες εταιρίες που παρουσιάζουν τα προϊόντα τους λίγο πριν την κρίσιμη περίοδο του χειμώνα. Ως gamers βέβαια, τη γιορτάζουμε δεόντος γιατί οι ανακοινώσεις νέων τίτλων, οι παρουσίασεις άκρως αναμενόμενων παιχνιδιών και οι εκπλήξεις είναι το φόρτε της. Πάντοτε οι μήνες πριν την Ε3 εκτοξεύουν το hype και την προσμονή σε δυσθεώρητα ύψη για να εκραγεί τις ημέρες διαξαγωγής της, που φέτος ορίστηκαν να είναι από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου, εξαιτίας όλων των φημών που οργιάζουν επιτηδευμένα τη συγκεκριμένη περίοδο. Αυτή τη περίοδο διανύουμε τώρα και το pre-E3 κλίμα είναι αρκετά ζεστό οπότε αποφασίσαμε να συλλέξουμε όλα όσα περιμένουμε να δούμε στην Ε3 2015 από κάθε μεγάλο στρατόπεδο, που θα παρευρεθεί στο Λος Άντζελες.

Τα παρακάτω βασίζονται στα όσα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως ή μερικώς ή και ανεπισήμως από διάφορα leaks και πληροφορίες από insiders της βιομηχανίας.

___________

Sony

Ο ιαπωνικός κολοσσός, όντας ο ηγέτης της κούρσας της τρέχουσας γενιάς, αναμένεται να παρουσιαστεί με γεμάτη τη φαρέτρα του. Η πίεση για να υποστηρίξει την πολύ μεγάλη εγκατεστημένη βάση των 22.3 εκ. PS4 είναι μεγάλη και εκτός των αποκλειστικών τίτλων, τα νέα IP και οι αποκλειστικές συμφωνίες με μεγάλους publishers θα είναι μέσα στα κύρια χαρακτηριστικά της παρουσίασης. Από την άλλη το VR θα είναι επίσης στην πρώτη γραμμή της εταιρίας, καθώς αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το Project Morpheus, ενώ τα αγαπημένα της indie δεν θα μπορούν να λείψουν. Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να ακούσουμε για επίσημη μείωση της τιμής λιανικής του PS4. Ακολουθούν οι τίτλοι που αναμένουμε ή φημολογείται πως θα δούμε από τη Sony στην Ε3 2015:

Uncharted 4: A Thief's End

Uncharted Trilogy Remake (?)

God of War 4 (?)

The Last of Us 2 (?)

Νέος τίτλος από τη Guerrila Games

No Man's Sky

Ratchet & Clank reboot (?)

Project Morpheus – Πληροφορίες, τιμή κ.τ.λ.

Gran Turismo 7

Νέος τίτλος από τη Quantic Dream

The Last Guardian (Τιμητική προσθήκη με μεγάλο ερωτηματικό)

Street Fighter V

Rime

Until Dawn

Gravity Rush 2

The Tomorrow Children

Drawn to Death

Νέος τίτλος από τη thatgamecompany (?)

Syphon Filter reboot/remake κλασσικού PS1 τίτλου

___________

Microsoft

Η δεύτερη κατά σειρά στην κούρσα της τρέχουσας γενιάς κάνει αγώνα δρόμου για να φτάσει το PS4 της Sony. Δεδομένου ότι πέρυσι έκανε μια πολύ δυνατή παρουσία, η Ε3 2015 θα είναι εξίσου δυνατή με τις υποσχέσεις του Phil Spencer να είναι προσοδοφόρες για το περιεχόμενο που θα δούμε στη συνέντευξη Τύπου αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τα πολύ δυνατά IP της (βλ. Halo 5, νέο Gears, Forza 6, Fable Legends) θα κάνουν την αναμενόμενη εμφάνιση τους, μαζί με αρκετούς indie τίτλους, 3rd party αποκλειστικότητες είτε σε περιεχόμενο(το να ανοίξει με live demo του Black Ops 3 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο) είτε σε τίτλους. Αν και είναι πολύ νωρίς μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα δούμε δείγμα της Microsoft στον χώρο του Virtual Reality, όπου το HoloLens θα καταλάβει ένα μέρος της παρουσίασης της, ιδιαίτερα όταν η Sony θα κάνει το ίδιο με το Morpheus.

Halo 5: Guardians

Forza Motorsport 6

Rise of the Tomb Raider

Gears of War 4

Gears of War Anniversary (?)

Fable Legends

Minecraft/ Minecraft: Story Mode

Scalebound

Crackdown

Below

Inside

Νέο αποκλειστικό IP

Battletoads

Νέος τίτλος από τη Rare

___________

Nintendo

Η κατάσταση στη Nintendo είναι περίεργη. Δεν ξέρουμε ακόμη αν θα κάνει παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου ή Nintendo Direct στη διάρκεια της έκθεσης. Λογικά θα δούμε το νέο Zelda και Firefox, νέα Mario και παρουσιάσεις ήδη υπαρχόντων τίτλων. Η κατάσταση είναι περίεργη γιατί προ ολίγων μηνών μάθαμε ότι θα αναπτύξει τίτλους και θα μεταφέρει ήδη υπάρχοντα IP στα smartphones σε συνεργασία με τη DeNA, ενώ ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει την επόμενη κονσόλα της με την ονομασία Project NX, την οποία θεωρείται απίθανο να δουμε σε φυσική μορφή, όμως μπορεί να μάθουμε παραπάνω στοιχεία.

Xenoblade Chronicles X

Yoshi's Wooly World

The Legend of Zelda Wii U

Starfox Wii U

Νέο Metroid Wii U (?)

Mario Maker

Paper Mario 3D

Νέο περιεχόμενο στο Super Smash Bros.

Τίτλοι της Nintendo για smartphones

Πληροφορίες για το Project NX

Shin Megami Tensei x Fire Emblem

Super Mario Galaxy 3 (?)

Τίτλοι για το New 3DS/3DS XL

___________

PC Gaming Show 2015

Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη Τύπου αποκλειστικά αφιερωμένη στην πλατφόρμα του PC, την οποία διοργανώνει η AMD σε συνεργασία με το PC Gamer. Το 'PC Master Race' θα εκπροσωπηθεί επάξια από μεγάλες εταιρίες του χώρου, καθώς αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους οι Blizzard, Valve, Obsidian Entertainment, Bohemia Interactive, Cloud Imperium Games Tripwire Interactive. Ακόμη, ο Cliff Bleszinski με την Boss Key αναμένεται να παρευρεθεί πιθανώς για να παρουσιάσει το Project BlueStreak.

___________

Electronic Arts

Η ΕΑ σε μια κλασσική παρουσία στην Ε3 θα παρουσιάσει τους ετήσιους τίτλους της, με τα FIFA 16,NBA Live 16 και UFC στο προσκήνιο. Αναμένεται η ανακοίνωση ενός νέου Need For Speed, πιθανώς του Battlefield 5 και φυσικά να δούμε το πρώτο δείγμα από το Mass Effect 4 αλλά και το Mirror's Edge 2, ενώ δεδομένη σχεδόν θεωρείται η παρουσία του Titanfall 2. Το μεγάλο μπαμ όμως θα κάνει με το Star Wars και συγκεκριμένα το Star Wars Battlefront αλλά και έναν τίτλο που ετοιμάζει η Visceral. 

FIFA 16

Madden 16

EA Sports UFC 2

Νέο Need for Speed

NBA Live 16

Battlefield 5

Mass Effect 4

Star Wars: Battlefront

Star Wars (Visceral Games)

Mirror's Edge 2

Τίτλος της Hazelight (δημιουργοί Brothers: A Tale of Two Sons)

Titanfall 2

Sims 4 Expansion (?)

Νέο SSX (?)

___________

Activision

Call of Duty Black Ops 3

Guitar Hero Live

Destiny 2 Expansion

Πολλές 3rd party αποκλειστικότητες σε DLC για Sony/ Microsoft

Tony Hawk's Pro Skater 5

___________

Ubisoft

Assassin's Creed Victory

The Division

Rainbow Six: Siege

Νέο Just Dance

Νέο Rayman (?)

WatchDogs 2

Νέο IP

Child of Light 2

Νέο Splinter Cell

Beyond Good & Evil 2

___________

Square Enix

Kingdom Hearts III

Deus Ex: Mankind Divided

Final Fantasy XV

Νέο Hitman

Just Cause 3

Star Ocean 5

___________

Bethesda

Doom

Fallout 4

The Elder Scrolls VI

Dishonored II

Νέο IP της Bethesda

BattleCry

Wolfenstein sequel (?)

The Evil Within 2 (?)

___________

2K/ Take-Two

NBA 2K16

Borderlands 3

Rockstar τίτλος (Red Dead Redemption 2)

WWE 2K16

Agent (?)

 ___________

Konami

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Pro Evolution Soccer 2016

Metal Gear Online

Οδεύουμε προς μια ακόμη συναρπαστική περίοδος για τους gamers, όπως βλέπετε. Εσείς ποιούς τίτλους επιθυμείτε να δείτε στην Ε3 2015;

Tags: