10 θρίλερ που αξίζει να δείτε στο Netflix

Μερικές προτάσεις για τους λάτρεις του τρόμου!
10 Μαΐου 2020 14:06
10 θρίλερ που αξίζει να δείτε στο Netflix

Θυμάμαι ότι από μικρό παιδί λάτρευα τα θρίλερ, με τον συνονόματο ξάδελφό μου να πηγαίνουμε στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς μου και να νοικιάζουμε τέτοιες ταινίες τα Σαββατοκύριακα. Συχνά μαζευόμασταν σαν οικογένεια και παρακολουθούσαμε ταινίες όλοι μαζί, είτε στο δικό μου σπίτι, είτε στο δικό του. Χαρακτηριστικά μου είχε προτείνει να δω το 'Ο Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες' ή αλλιώς 'A Nightmare on Elm Street' και μάλιστα για να με πείσει μου έλεγε ότι δεν πρόκειται να καταφέρω να τη δω ολόκληρη, αφού είναι τόσο τρομακτική! Πάμε, λοιπόν, ένα σαββατιάτικο απόγευμα στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς που ήταν λίγο πιο πάνω από το σπίτι μας και βρήκαμε σε κασέτα (VHS) τον τρομακτικό και εφιαλτικό Freddy Krueger.

Τολμώ να πω ότι είχα ψιλό-σοκαριστεί με το πρόσωπό του, με τα τρελά του «νύχια» να φιγουράρουν στο εξώφυλλο. Την νοικιάζουμε λοιπόν και πάμε σπίτι να τη δούμε. Δε μπορώ να περιγράψω τον φόβο που ένιωσα ως δεκατριάχρονο παιδί, αλλά είτε ήταν λάθος είτε όχι, αυτή η ιστορία έχει μείνει στο μυαλό μου και ας έχω πατήσει πλέον τα πρώτα 'άντα'. Επειδή, λοιπόν, έχω μεγαλώσει με θρίλερ και πραγματικά έχω δει πολλά στη ζωή μου, από B-movies μέχρι πιο «σοβαρά» όπως το 'Το Μωρό της Ρόζμαρι', είπα να σας προτείνω μερικές δικές μου επιλογές για να απολαύσετε μόνοι σας ή με την παρέα σας.

Πριν ξεκινήσω, να επισημάνω απλά πως πρόκειται για μερικές δικές μου επιλογές από τον κατάλογο του Netflix και όχι για κάποια προσπάθεια να κατατάξω ποιοτικά τα καλύτερα θρίλερ. Οι προτάσεις της λίστας είναι ως εκ τούτου σε τυχαία σειρά.


The Conjuring

Το Conjuring ή αλλιώς το Κάλεσμα είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο εμπορικές ταινίες τρόμου των τελευταίων ετών και όχι άδικα. Δε συμφωνώ βέβαια πλήρως με το 'ντόρο' που έχει προκαλέσει, αφού σε κάθε πρεμιέρα νέας ταινίας στο σύμπαν του Conjuring γεμίζουν τα ταμεία και οι αίθουσες. Εμένα προσωπικά μου αρέσει μόνο το πρώτο Conjuring και όχι τόσο οι ταινίες που ακολούθησαν, όπως τα Conjuring 2 και Annabelle.

Το πρώτο Conjuring έρχεται από τον James Wan, ενώ ετοιμάζεται ήδη και το τρίτο κεφάλαιο από τον Michael Chaves, το οποίο πρόκειται να καταφθάσει τον Σεπτέμβριο, αν όλα πάνε καλά βέβαια. Η πρώτη ταινία, λοιπόν, μας βάζει στο σύμπαν με ένα πολύ όμορφο και τρομακτικό τρόπο και μας εξιστορεί τη ζωή δύο ανθρώπων που δουλειά τους είναι να «εξηγούν» διάφορα παραφυσικά γεγονότα. Έτσι, οι Ed και Lorraine συνεργάζονται με μία οικογένεια που πιστεύει ότι μια σκοτεινή παρουσία βρίσκεται στην οικεία τους.

Αν δεν έχετε ήδη δει το εν λόγω φιλμ, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως και το Annabelle, αλλά και το Conjuring 2 βρίσκονται επίσης διαθέσιμα στο Netflix.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Hush

Το Hush κυκλοφόρησε το 2016 με σκηνοθέτη, αλλά και σεναριογράφο, τον Mike Flanagan. Πρόκειται για ένα θρίλερ, όπου μια κωφή γυναίκα, συγγραφέας στο επάγγελμα, απομονώνεται σε ένα σπίτι μέσα σε ένα δάσος για να γράψει ένα βιβλίο. Ωστόσο, ένα βράδυ, ένας δολοφόνος με μάσκα βρίσκεται έξω από το παράθυρό της. Εκείνη θα πρέπει να παλέψει για τη ζωή της με κάθε τρόπο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να καλέσει βοήθεια και να σταματήσει τον εφιάλτη που ζει.

Πρόκειται για μια ταινία γεμάτη αγωνία που σας υπόσχομαι πως δε θα σας κάνει να βαρεθείτε ούτε στιγμή. Μπορεί το σενάριό του να μην είναι τίποτα το αξιοσημείωτο, παραμένει όμως ένα από τα καλύτερα «light» θρίλερ-αγωνίας που είδα στο Netflix.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


The Shining

Δεν πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που αγαπούν τα θρίλερ και δεν έχουν δει το The Shining του Stanley Kubrick, το οποίο φυσικά είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Stephen King. Η Λάμψη, όπως είναι ο τίτλος της ταινίας στα ελληνικά, κυκλοφόρησε στο μακρινό πλέον 1980, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Αν για κάποιο λόγο δεν το έχετε παρακολουθήσει πρέπει να το κάνετε το συντομότερο δυνατό.

Η υπόθεση θέλει μια οικογένεια να κατευθύνεται σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο στο Κολοράντο για να περάσει το χειμώνα της. Εκεί, μια απειλητική παρουσία επηρεάζει τη συμπεριφορά του πατέρα της οικογένειας, τον οποίο υποδύεται πολύ χαρισματικά ο βραβευμένος με Όσκαρ Jack Nicholson. Αυτός, λοιπόν, θα βρεθεί στα πρόθυρα της τρέλας και θα προσπαθήσει να δολοφονήσει την οικογένειά του. Παράλληλα με αυτό, ο μικρός γιος του έχει και αυτός κάποιες φρικιαστικές φαντασιώσεις και βλέπει διάφορα οράματα από το παρελθόν και το μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει βγει και sequel της ταινίας που ονομάζεται Doctor Sleep και το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι. Δυστυχώς, η συνέχεια δεν υπάρχει στο Netflix.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Annihilation

Το Annihilation είναι ίσως το πιο «διαφορετικό» θρίλερ που σας προτείνω σε αυτό το άρθρο, αφού συνδυάζει και έντονα στοιχεία περιπέτειας. Πρόκειται για ένα φιλμ του Alex Garland, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018 αποκλειστικά στο Netflix, με πρωταγωνιστές τους Oscar Isaac, Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh και Tessa Thompson.

Η υπόθεση θέλει μια βιολόγο να υπογράφει μια επικίνδυνη, μυστική αποστολή σε μια μυστηριώδης ζώνη όπου δεν ισχύουν οι νόμοι της φύσης. Πιστεύω πως από το πρώτο λεπτό θα καταφέρει να σας καθηλώσει και είναι σίγουρα μια από τις πιο ποιοτικές περιπέτειες-θρίλερ του Netflix που είδα τελευταία.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Gerald's Game

Το Gerald’s Game είναι και αυτό εμπνευσμένο από μυθιστόρημα του διάσημου συγγραφέα Steven King, το οποίο κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο Netflix το 2017. Το εν λόγω φιλμ το έχω δει περίπου τέσσερις φορές (με τέσσερις διαφορετικές παρέες) και όλοι μετά το φινάλε έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογώ, άρεσε σε όσους το έχω προτείνει. Το φιλμ υπογράφει και εδώ ο Mike Flanagan, με πρωταγωνιστές τους Carla Gugino, Bruce Greenwood και Chiara Aurelia.

Η ιστορία θέλει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ο γάμος του περνά κρίση να πηγαίνει σε ένα απομακρυσμένο εξοχικό σπίτι κοντά σε μια λίμνη για να περάσεις μερικές ημέρες στιγμές απόδρασης, με απώτερο στόχο να καταφέρουν να σώσουν το γάμο τους. Ωστόσο, την ώρα που κάνουν έρωτα, ο σύζυγος πεθαίνει απροσδόκητα από καρδιά, ενώ παράλληλα η Jessie μένει δεμένη με χειροπέδες στο κρεβάτι, μόνη της, μακριά από τους πάντες. Θα πρέπει, λοιπόν, να βρει μια λύση να σωθεί και τότε είναι που θα αρχίσει ο εφιάλτης της…

Η υπόθεση αρχικά θα σας φανεί αρκετά ρηχή και ίσως φτωχή, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι μετά τη μέση της ταινίας το Gerald’s Game μπαίνει αρκετά βαθιά στη ψυχοσύνθεση και σε άλλα «τραύματα» που έχει μέσα της από την παιδική της ηλικία η πρωταγωνίστρια. Δώστε της την ευκαιρία που της αξίζει και πιστεύω θα σας ανταμείψει.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Don't Breath

Το Don’t Breath κυκλοφόρησε πριν περίπου τέσσερα χρόνια από τον Fede Alvarez και τον Rodo Sayagues. Πρόκειται για ένα θρίλερ που μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, με πρωταγωνιστές τους Stephen Lang, Jane Levy και Dylan Minnette.

Και εδώ η υπόθεση μπορεί να μην είναι τίποτα τρομερό, όμως δεν πιστεύω πως θα βαρεθείτε ούτε λεπτό! Στην ιστορία έχουμε τρεις νέους, οι οποίοι μπαίνουν να ληστέψουν το σπίτι ενός τυφλού άντρα. Ωστόσο, οι ίδιοι ελπίζουν πως αυτός δε μπορεί να τους κάνει τίποτα εφόσον είναι τυφλός και μεγάλος σε ηλικία, όμως τα πράγματα γρήγορα αλλάζουν και ξεκινάει ένας τρελός εφιάλτης και για τους τρεις τους, με τον άντρα να τους κυνηγάει μέσα στο σπίτι και να τους κάνει τη ζωή απροσδόκητα δύσκολη.

Μετά τη μέση, η ταινία παίρνει και λίγο διαφορετική τροπή και αποκαλύπτεται ένα φρικιαστικό μυστικό που κρατάει χρόνια αυτός ο άντρας. Δυστυχώς, δε μπορώ να πω περισσότερα, γιατί θέλω να σας αφήσω να το απολαύσετε μόνοι σας. Είναι ένα θρίλερ γεμάτο άγχος και αγωνία, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάζει και πολύ, αφού δυστυχώς ταλαιπωρείται από πολλά κλισέ.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


A Quiet Place

Το A Quiet Place ή αλλιώς το 'Ένα Ήσυχο Μέρος' είναι από τα πιο δημοφιλή θρίλερ των τελευταίων ετών, σπάζοντας τα ταμεία τον Απρίλιο του 2018 όταν κυκλοφόρησε. Πρόκειται για μια δουλειά του σκηνοθέτη John Krasinski, με σεναριογράφους τους Bryan Woods και Scott Beck. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Emily Blunt, John Krasinski και Millicent Simmonds, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήταν και υποψήφιο για sound editing στα Όσκαρ του 2019.

Αν δεν το είχατε παρακολουθήσει μέχρι πρότινος, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα μιας και πλέον υπάρχει διαθέσιμο και στο ελληνικό Netflix. Πρόκειται για έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, όπου όλοι αναγκάζονται να ζουν σιωπηλά. Στο εν λόγω φιλμ θα δούμε την ιστορία μιας οικογένειας με παιδιά που προσπαθεί να κρυφτεί από τα τέρατα που έχουν κατακλύσει την κόσμο και τα οποία βασίζονται για όλα στην ακοή τους. Έτσι, λοιπόν, όλοι αναγκάζονται να μη μιλούν και να επιβιώσουν σε ένα τρομακτικό κόσμο.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Veronica

Το Veronica κυκλοφόρησε στο Netflix το 2017 και είναι μια ακόμη "διαφορετική" πρόταση της λίστας. Πρόκειται για ένα ισπανόφωνο ψυχολογικό θρίλερ που υπογράφει ο Paco Plaza, με πρωταγωνιστές τους Sandra Escacena, Bruna González και Claudia Placer.

Η ταινία διαδραματίζεται στη Μαδρίτη το 1991, όπου μία κοπέλα βρίσκει τον εαυτό της πολιορκημένο από μια σκοτεινή υπερφυσική δύναμη, μετά από ένα επιτραπέζιο ονόματι Ouija που έπαιξε με δύο συμμαθήτριές της. Το σενάριο σίγουρα δεν είναι τίποτα πρωτότυπο, αφού έχουμε ήδη δει παρόμοιες ιδέες να παίρνουν σάρκα και οστά σε άλλες ταινίες. Όμως, έχει αρκετά καλή ροή και κατάφερε να με τρομάξει σε σημεία. Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο δε βλέπουμε θρίλερ; Για να τρομάζουμε;

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Bram Stoker's Dracula

Το Bram Stoker's Dracula κυκλοφόρησε το 1992 από τον θρυλικό δημιουργό Francis Ford Coppola. Προσωπικά θεωρώ πως είναι η καλύτερη ιστορία του Δράκουλα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Στην εν λόγω ταινία παίζουν μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως είναι ο Anthony Hopkins, η Winona Ryder, ο Keanu Reeves και ο Gary Oldman.

Είναι ένα θρίλερ που έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μου και θυμάμαι έντονα μερικές σκηνές που με είχαν ανατριχιάσει. Φυσικά, είναι εμπνευσμένο από τη διάσημη νουβέλα του Bram Stoker και μας λέει την ιστορία του αιώνιου βαμπίρ Count Dracula, ο οποίος έρχεται στην Αγγλία για να αποπλανήσει την αρραβωνιαστικιά του Jonathan Harker, Mina Murray. Γοητευμένος και συγκινημένος από την παρουσία της, παίρνει την απόφαση να κερδίσει την παντοτινή της αγάπη.

Εκεί, λοιπόν, θα προκαλέσει το απόλυτο χάος και θα φέρει τα πάνω-κάτω. Πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το εν λόγω φιλμ και πιστεύω πως μετά θα συμφωνήσετε και εσείς πως αυτή είναι η καλύτερη ιστορία του Δράκουλα!

Βρείτε την ταινία στο IMDB


The Invitation

Η τελευταία πρότασή μου είναι το The Invitation, το οποίο υπογράφει η Karyn Kusama με το σενάριο να έχουν αναλάβει οι Phil Hay και Matt Manfredi. Πρόκειται για ένα κλασσικό θρίλερ μυστηρίου, όπου ένας άνθρωπος δέχεται μια πρόσκληση για δείπνο στο σπίτι της πρώην συζύγου του. Ωστόσο, δεν είναι μόνοι τους εκεί, με την παλιά τους παρέα να ενώνεται μετά από καιρό. Παρ' όλ' αυτά, έπειτα από μια σειρά απροσδόκητων γεγονότων θα αρχίσουν οι εντάσεις που φέρνουν στο φως «παλιές πληγές».

Μετά από ώρα πολλοί θα αρχίσουν να συμπεριφέρονται περίεργα και παρανοϊκά. Δε θα σας πω όμως περισσότερα, θα σας αφήσω να απολαύσετε την ταινία μόνοι σας. Σας υπόσχομαι, όμως, ότι θα σας καθηλώσει στην οθόνη και δε θα πάτε ούτε για να… γεμίσετε το μπολ με τα ποπ κορν για δεύτερη φορά.

Βρείτε την ταινία στο IMDB


Αυτές ήταν οι δικές μου προτάσεις για μερικά θρίλερ του Netflix που πιστεύω αξίζει να παρακολουθήσετε. Αν θέλετε, στα σχόλια αφήστε και εσείς τις δικές σας προτάσεις!