Αποκλειστική συνέντευξη με τον BossLogic του Assassin’s Creed Valhalla

Ο καλλιτέχνης του πρώτου artwork μιλά στους Unboxholics
29 Απριλίου 2020 23:02
Αποκλειστική συνέντευξη με τον BossLogic του Assassin’s Creed Valhalla

Το ολοκαίνουργιο Assassin’s Creed Valhalla μόλις αποκαλύφθηκε. Όπως σας ενημερώσαμε και με σχετική είδηση, μέσα από ένα πολύωρο ειδικό live stream η Ubisoft έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας το πρώτο εικαστικό από το παιχνίδι, το οποίο φυσικά είναι αρκετά “αποκαλυπτικό”. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι θα λαμβάνει χώρα στη παγωμένη Σκανδιναβία και όπως αφήνει να εννοηθεί και το όνομά του θα συνδέεται άμεσα και με τη Σκανδιναβική μυθολογία. Εξάλλου, Βαλχάλλα ονομάζεται η αίθουσα του Όντιν που ήταν το νέο σπίτι για όσους σκοτώνονται ένδοξα στη μάχη. Φυσικά μπορούμε να κάνουμε πολλές ακόμα εικασίες, αλλά ανεξαρτήτως το τοπίο θα γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρο αύριο, αφού το πρώτο επίσημο trailer του παιχνιδιού είναι καθ’ οδόν.

Η ομάδα των Unboxholics γνώριζε εδώ και αρκετές ημέρες για το παιχνίδι, αλλά έπρεπε να το κρατήσουμε μυστικό. Ο λόγος; Ήμασταν το μοναδικό ελληνικό μέσο που είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τον BossLogic, τον καλλιτέχνη που δημιούργησε το πρώτο artwork, σε συνεργασία με την Ubisoft.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο BossLogic, γνωστός κατά κόσμον ως Kode Abdo, είναι ένας ευρέως γνωστός καλλιτέχνης στα κοινωνικά δίκτυα χάρη στα δημιουργικά έργα του που αφορούν κυρίως τον τομέα της ψυχαγωγίας. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη συνεργασία του με την Marvel για μια αφίσα του Avengers: Endgame, καθώς και για τη δουλειά του σε συνεργασία με την DC Comics για την επερχόμενη ταινία Black Adam.

Αφού ευχαριστήσω και τον Γιώργο Πρίτσκα για την πολύτιμη βοήθειά του με τη σύνταξη των ερωτήσεων και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, λοιπόν, ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη. Με bold γραφή είναι σημειωμένες οι ερωτήσεις, ενώ ακολουθούν οι αντίστοιχες απαντήσεις του Kode.


Θέμης: Γεια σου Kode! Είναι μεγάλη μας χαρά που σε έχουμε εδώ στους Unboxholics. Προσωπικά υποστηρίζω τη δουλειά σου εδώ και καιρό και για την ιστορία σε είχα γνωρίσει από το εξαιρετικό fan art σου για το Metal Gear Solid.

Kode: Ουάου! Αυτό είναι ‘old-school’!

Ναι! Σε ακολουθώ στο Twitter από τότε. Τέλος πάντων, ας ξεκινήσουμε! Το να είσαι μέρος της αποκάλυψης του ολοκαίνουργιου Assassin’s Creed Valhalla είναι… “μεγάλη υπόθεση”. Ήσουν fan της σειράς από πριν και γενικά πως προέκυψε αυτή η συνεργασία με την Ubisoft;

Ναι! Ήμουν fan της σειράς από την πρώτη μέρα και λατρεύω όλα όσα έχει να προσφέρει. Την αισθητική της, τις κουκούλες…όλα. Πρόσφατα, λοιπόν, η Ubisoft μάς πλησίασε και μας είπε πως υπάρχει ένα project που συμβαίνει, αλλά πρώτα πρέπει να υπογράψεις ένα NDA για να μάθεις τι είναι. Ήμουν ελεύθερος τότε όποτε είπα πως θα υπογράψω το NDA και θα ελέγξω περί τίνος πρόκειται. Μόλις μου αποκάλυψαν ποιο παιχνίδι είναι και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν…

Δεν μπορούσες να αντισταθείς!

Ακριβώς, έπρεπε να το κάνω!

Ποια πιστεύεις πως ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση όταν σχεδίαζες το εικαστικό;

Η μεγαλύτερη πρόκληση ε; Όπως ξέρεις πρόκειται για μια ολοκαίνουργια εποχή. Σχετίζεται με τους Βίκινγκς αυτή τη φορά. Έτσι, δεν είχα κάτι για να εμπνευστώ από τα προηγούμενα παιχνίδια. Έπρεπε να διατηρήσω την ίδια αισθητική με τα υπόλοιπα Assassin’s Creed, αλλά συγχρόνως να φέρω το νέο στοιχείο των Βίκινγκς, το οποίο θα προσελκύσει και νέους υποστηρικτές.

Όσοι λατρεύουν τους Βίκινγκς θα βρουν το παιχνίδι ελκυστικό. Είμαι χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη! Λατρεύω την αλλαγή και ελπίζω πως το εικαστικό θα αρέσει στον κόσμο όσο άρεσε και σε εμάς.

Εμπιστεύσου με, είναι μια θεματολογία που λατρεύει ο κόσμος. Ήδη το God of War και τηλεοπτικές σειρές όπως η ομώνυμη σειρά Vikings το έχουν αποδείξει.

Ναι! Οι Βίκινγκς είναι κάτι πολύ “μεγάλο”. Υπάρχει κόσμος που πιστεύω πως θα ήθελε να ζήσει σε εκείνη την εποχή, επειδή θα ήθελαν να είναι πολεμιστές .

Λοιπόν, το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό πλέον, το επόμενο Assassin’s Creed θα μας ταξιδέψει στη Σκανδιναβία. Εστιάζοντας στο εικαστικό αυτό καθ΄ αυτό μπορώ να εντοπίσω μια αξιοσημείωτη αντίθεση μεταξύ της δεξιάς και της αριστερής πλευράς. Πως επέλεξες τι ακριβώς να απεικονίσεις από μια τόσο ιστορικά πλούσια εποχή;

Προσπαθήσαμε να απεικονίσουμε τη δυαδικότητα. Προσπαθήσαμε να δείξουμε δύο διαφορετικά πράγματα και να τα συγχωνεύσουμε σε ένα, βάλαμε τον κεντρικό πρωταγωνιστή στη μέση, με τη στάση του να δείχνει τα «βάσανά του». Βάλαμε τις μάχες στο παρασκήνιο, αλλά είναι χωρισμένες με ψυχρές και θερμές αποχρώσεις. Επίσης, αν προσέξεις κρύψαμε στοιχεία σε διάφορα σημεία που μπορείς να ανακαλύψεις αν κοιτάξεις καλά.

Αυτό ακριβώς είχα σκοπό να σε ρωτήσω μόλις! Κοιτώντας στο πάνω αριστερά μέρος μπορούμε να διακρίνουμε ένα γεράκι. Έχοντας παίξει τόσο το Origins όσο και το Odyssey μάλλον μπορώ να προβλέψω περί τίνος πρόκειται. Δεν μπορώ να αντισταθώ όμως και θα σε ρωτήσω! Υπάρχει περίπτωση να είναι ο Odin ή να σχετίζεται με αυτόν, μιας και από τη μυθολογία γνωρίζουμε τη στενή σχέση του με συγκεκριμένο ζώο; Γενικά υπάρχει κάποιο άλλο κρυμμένο στοιχείο το οποίο μπορείς να μας υποδείξεις ή έστω να μας κατευθύνεις για να το ανακαλύψουμε μόνοι μας στη συνέχεια;

Αν είσαι εξοικειωμένος με τη δουλειά μου θα ξέρεις πως πάντα κρύβω μυστικά και λατρεύω να βλέπω τον κόσμο να τα παρατηρεί να τα επεξεργάζεται. Μετά τους δίνω απαντήσεις. Θα περιμένω να γίνει η αποκάλυψη πρώτα, ώστε ο κόσμος να ξεκινήσει τις ερωτήσεις και μετά θα τους κατευθύνω με τον σωστό τρόπο.

ΟΚ, λοιπόν, δεν έχει ζουμερές λεπτομέρειες σήμερα! Είναι δίκιο όμως και θα περιμένω την κανονική αποκάλυψη. Εν το μεταξύ το ξέρω πως μάλλον είναι αδιέξοδο, αλλά έχεις δει ή έχεις παίξει το παιχνίδι; Μοιράσου όσες δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς χωρίς φυσικά να θυμώσουμε τους “σκανδιναβικούς θεούς” και με αυτό εννοώ τη Ubisoft.

[Γέλια] Βασικά είχαμε απλά πληροφορίες και μας οδήγησαν στη σωστή κατεύθυνση. Μας έδωσαν τόσες λεπτομέρειες ώστε να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε το εικαστικό. Ως fan προσωπικά δε θα ήθελα να παίξω το παιχνίδι μέχρι να κυκλοφορήσει για όλους. Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία.

Νομίζω πως καλύψαμε το θέμα του εικαστικού, οπότε ας μιλήσουμε και λίγο για σένα. Έχοντας πάρει μια γεύση με αυτή τη συνεργασία με την Ubisoft, θα έβλεπες ποτέ τον εαυτό σου να δουλεύει στη gaming βιομηχανία. Τόσο για την Ubisoft ή για οποιοδήποτε άλλο gaming στούντιο;

Εννοείς να δουλέψω σαν πλήρους απασχόλησης καλλιτέχνης για μια ομάδα ή να δουλέψω γενικά στην gaming βιομηχανία;

Γενικά! Θα έβλεπες ποτέ τον εαυτό σου στην gaming βιομηχανία;

Φυσικά! Θα το λάτρευα! Υπάρχουν τόσα πολλά στούντιο και παιχνίδια στα οποία θα ήθελα να δουλέψω! Αδιαμφισβήτητα!

Απ’ όσο γνωρίζω αυτή τη στιγμή είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, σωστά;

Ναι, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά είμαι και υπεύθυνος ενός στούντιο. Είμαστε μια ομάδα και μπορούμε να αναλάβουμε μεγάλα projects.

Σε ρωτάω γιατί συνδέεται με την επόμενη ερώτηση. Έχοντας περάσει από αυτό το στάδιο και όντας ένας ομολογουμένως αρκετά αναγνωρισμένος καλλιτέχνης, έχεις κάποια πρόταση ή συμβουλή για να δώσεις στα νεότερα ταλέντα που προσπαθούν να βρουν αναγνώριση σε αυτό το χώρο;

Η επιμονή είναι πάντα το κλειδί! Το κάνω αυτό από το 2009 και πρακτικά ήμουν άγνωστος μέχρι το 2017 ή ίσως το 2018, όταν ξεκίνησε το μομέντουμ. Μόλις πέρυσι όταν κυκλοφόρησε το Endgame, τότε ήταν που πραγματικά έγινε η «έκρηξη».

Οπότε, ναι, χρειάζεται πολύ χρόνο, πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις και να προσπαθείς και η στιγμή θα έρθει. Οι περισσότεροι εγκαταλείπουν την προσπάθεια μετά από ένα ή δύο χρόνια. Ξέρω πως είναι μια δύσκολη περίοδος που θα σε κάνει να θέλεις να τα παρατήσεις, αλλά σε αυτή την περίοδο οι ικανότητές σου βελτιώνονται διαρκώς. Δεν είναι χαμένος χρόνος. Συνέχισε αυτό που κάνεις. Αν το κάνεις με αγάπη, θα τα καταφέρεις. Αν το κάνεις μόνο για τη φήμη, τα χρήματα ή τα συναφή θα απογοητευτείς εύκολα και θα τα παρατήσεις.

Πολύ καλή συμβουλή! Όχι μόνο για τους επίδοξους καλλιτέχνες, αλλά για τη ζωή γενικότερα! Ποτέ μην εγκαταλείπεις!

Ακριβώς! Όπως δεν εγκαταλείπεις την οικογένειά σου επειδή την αγαπάς, έτσι αν είναι κάτι που αγαπάς δεν το εγκαταλείπεις.

Αυτές ήταν οι ερωτήσεις Kode! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Γνωρίζω πως είσαι από την Αυστραλία και φέτος είχατε τις φωτιές, τώρα έχουμε τον ιό, οπότε εύχομαι να μείνεις ασφαλής!


Εδώ η συνέντευξή μας με τον Kode ολοκληρώνεται. Ευχαριστούμε ξανά, τόσο τον ίδιο, όσο και την Ubisoft.

Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για περισσότερες συνεντεύξεις, αποκλειστικότητες και φυσικά για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το νεοανακοινωθέν Assassin’s Creed Valhalla!