Τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια για το 2020 και έπειτα

Μια λίστα με περίπου 80 παιχνίδια που θέλουμε να παίξουμε!
14 Ιανουαρίου 2020 21:33
 Τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια για το 2020 και έπειτα

Αδιαμφισβήτητα το 2020 είναι μια χρονιά σταθμός για το gaming, μεταξύ άλλων για την κυκλοφορία των κονσολών επόμενης γενιάς, PlayStation 5 και Xbox Series X. Ωστόσο, το σημαντικότερο για ένα “gaming έτος” είναι, φυσικά, τα παιχνίδια. Το 2020 φαίνεται πως διαπρέπει και σε αυτό το κομμάτι. Όντας η τελευταία χρονιά των PS4 και Xbox One επιτέλους θα δούμε projects που είχαν ανακοινωθεί εδώ και πολύ καιρό, καθώς και projects που έπειτα από πολλές καθυστερήσεις τελικά απέκτησαν ημερομηνίες κυκλοφορίας.

Από το The Last of Us Part II, στο Cyberpunk 2077, στο Final Fantasy VII Remake, το Halo Infinite και το sequel του The Legend of Zelda: Breath of the Wild, το 2020 τα έχει όλα! Μέχρι και νέο Half-Life.


Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε τα εξής:

  • Τα παιχνίδια που συμπεριλάβαμε είναι καταταγμένα πρώτα με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους και έπειτα με αλφαβητική σειρά.
  • Μερικά από τα παιχνίδια της λίστας πιθανότατα δεν θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020, ενώ η λίστα σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει όλες τις κυκλοφορίες της χρονιάς.
  • Στόχος του άρθρου είναι να αποτελέσει απλά μια ‘πυξίδα’ για τις μελλοντικές κυκλοφορίες, ώστε να ξέρετε τι βρίσκεται στον gaming ορίζοντα. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου να κατατάξουμε ιεραρχικά τα παιχνίδια, ούτε να αναδείξουμε νικητές.

Αφού έγιναν και οι απαραίτητες σημειώσεις, ας ξεκινήσουμε!

Dragon Ball Z: Kakarot

17 Ιανουαρίου | PS4, Xbox One, PC

Ένα anime παιχνίδι που σίγουρα πολλοί fans περιμένουν είναι το Dragon Ball Z: Kakarot και όχι αυτό δεν ανήκει στο fighting genre όπως συνηθίζεται, αλλά έρχεται με open world δομή και RPG στοιχεία. Οι παίκτες θα βιώσουν την περιπέτεια του Goku από την αρχή και θα ζήσουν πιο διαδραστικά από ποτέ την ιστορία που «έχτισε» ο Akira Toriyama. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του έχει «κλειδώσει» για τις 17 Ιανουαρίου 2020 στα PS4, Xbox One και PC.

Warcraft III: Reforged

28 Ιανουαρίου | PC

Η remastered έκδοση του ιστορικού strategy τίτλου της Blizzard ακούει στο όνομα Warcraft III: Reforged και θα προσφέρει την ίδια αγνή εμπειρία που λάτρεψε το κοινό το 2003, με έναν πλήρως ανανεωμένο τεχνικό τομέα. Το πακέτο θα περιλαμβάνει το Warcraft III: Reign of Chaos, όπως επίσης και το The Frozen Throne, και κυκλοφορεί στις 28 Ιανουαρίου 2020 αποκλειστικά για PC.

Dreams

14 Φεβρουαρίου | PS4

Το υπερφιλόδοξο project της Media Molecule παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και αναμένεται επιτέλους το 2020. Το βρετανικό στούντιο σας καλεί να δημιουργήσετε τους δικούς σας ονειρικούς κόσμους και να γίνετε ο Θεός της δικής σας πραγματικότητας. Ήδη τα πρώτα δημιουργήματα των παικτών από την beta έκδοση είναι φανταστικά και η τελική κυκλοφορία σίγουρα θα φέρει ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ori and the Will of the Wisps

11 Μαρτίου | Xbox One, PC

Το sequel του εξαιρετικού Ori and the Blind Forest αναμένεται να χαρίσει στους παίκτες άλλη μια σκληροπυρηνική metroidvania εμπειρία, με συγκινητική ιστορία και πανέμορφο εικαστικό. Έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, η Moon Studios και η Microsoft θα φέρουν επιτέλους το παιχνίδι στα χέρια των παικτών φέτος.

Nioh 2

13 Μαρτίου | PS4

Το «soulslike» παιχνίδι της Team Ninja που εντυπωσίασε μία μεγάλη μερίδα παικτών επιστρέφει. Το Nioh 2 διατηρεί το ίδιο μοναδικό σύστημα μάχης με τον προκάτοχό του που σας επιτρέπει να επιλέξετε το stance με το οποίο θα επιτίθεστε, και ολοκληρώνεται με μία τεράστια γκάμα όπλων και ικανοτήτων. Ετοιμαστείτε να «βυθιστείτε» στην κόλαση της Ιαπωνίας που σε κάθε γωνία παραμονεύει και ένας νέος δαίμονας.

Animal Crossing: New Horizons

20 Μαρτίου | Switch

Μια ακόμη λατρεμένη σειρά της Nintendo έρχεται στο Switch. Πρόκειται για το πέμπτο βασικό κεφάλαιο, το οποίο για άλλη μια φορά θα προσφέρει εθιστικό life simulation, αυτή τη φορά σε έναν τροπικό προορισμό.

Doom Eternal

20 Μαρτίου | PS4, Xbox One, PC, Stadia

Ο δαιμονικός κόσμος της id Software, γεμάτος metal μουσική και ασταμάτητα πιστολίδια επιστρέφει. Το Doom Eternal θα διατηρήσει τη fast paced shooting βάση του, ενώ παράλληλα θα φέρει νέα platforming στοιχεία για να κάνει τις μάχες ακόμη πιο έντονες. Φυσικά από την συνταγή δεν θα λείψουν τα νέα όπλα και οι καινούριοι αιμοβόροι εχθροί. Ο τίτλος αναμένεται στις 20 Μαρτίου 2020 για τα PS4, Xbox One, Google Stadia και PC, ενώ αργότερα μέσα στο έτος θα υπάρξει και μία έκδοση για το Nintendo Switch.

Bleeding Edge

24 Μαρτίου | Xbox One, PC

Πρόκειται για ένα project πάθους από την Ninja Theory, η οποία ταυτόχρονα ασχολείται με το sequel του Hellblade. Το Bleeding Edge αναμιγνύει hack 'n' slash στοιχεία, multiplayer και εκκεντρικούς χαρακτήρες σε ένα ιδιαίτερο πακέτο.

Half-Life: Alyx

Μάρτιο | PC (VR)

Μοιάζει με ψέμα, αλλά δεν είναι. Ναι. Το 2020 είναι η χρονιά που θα κυκλοφορήσει ο επόμενος Half-Life τίτλος. Το ρολόι γυρνά λίγα χρόνια πίσω και αυτή τη φορά αναλαμβάνουμε τον έλεγχο της Alyx. Σίγουρα θα είναι ο λόγος που θα δούμε αύξηση πωλήσεων των VR headsets τον Μάρτιο.

Resident Evil 3

3 Απριλίου | PS4, Xbox One, PC

Μετά το πετυχημένο remake του Resident Evil 2, η Capcom άκουσε τις φωνές των fans και φέρνει την κόλαση της Jill Valentine στην τρέχουσα γενιά. Το remake, ή αλλιώς reimagined παιχνίδι της Capcom θα έρθει με μία μεγαλύτερη Raccoon City, περισσότερα action στοιχεία και έναν εντελώς ανανεωμένο και επικίνδυνο Nemesis που δεν πρόκειται να σας αφήσει να ηρεμήσετε. Ο τίτλος θα διατεθεί στις 3 Απριλίου για PS4, Xbox One και PC.

Final Fantasy VII Remake

10 Απριλίου | PS4

Η επαναδημιουργημένη περιπέτεια του Cloud έρχεται για να προσελκύσει παλιούς και νέους παίκτες. Το gameplay σύστημα έχει δημιουργηθεί από την αρχή με πολλά περισσότερα action στοιχεία, ενώ η Square Enix αποφάσισε να ακολουθήσει την επεισοδιακή δομή για τον τίτλο. Να σημειωθεί πως το Final Fantasy VII Remake θα είναι χρονική αποκλειστικότητα στο PS4 για ένα χρόνο. Από εκεί και έπειτα λογικά ο τίτλος θα διατεθεί σε ακόμη περισσότερες πλατφόρμες.

Cyberpunk 2077

16 Απριλίου | PS4, Xbox One, PC, Stadia

CD Projekt Red. Keanu Reeves...Οι λόγοι που το Cyberpunk 2077 είναι ίσως το πιο αναμενόμενο παιχνίδι του 2020 είναι πολλοί. Mετά το αριστουργηματικό The Witcher 3 που ζει ξανά ένδοξες στιγμές, αυτή τη φορά θα μεταφερθούμε σε έναν κόσμο γεμάτο τεχνολογία, αλλά και μελαγχολία, με την RPG δομή που μας έχουν συνηθίσει οι Πολωνοί. Το κοντέρ του hype έχει τερματίσει.

Minecraft Dungeons

Απρίλιο | PS4, Xbox One, PC, Switch

Το Minecraft παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της βιομηχανίας και στο Dungeons, ο τετραγωνισμένος κόσμος του θα συναντήσει την δομή του Diablo. Μέχρι στιγμής αυτό το πάντρεμα δείχνει τρομερά διασκεδαστικό!

The Last of Us Part II

29 Μαϊου | PS4

Ίσως ο πιο αναμενόμενος τίτλος του 2020 για πολλούς. Η Naughty Dog, μια από τις πιο πολυβραβευμένες ομάδας της βιομηχανίας, ετοιμάζεται να μας χαρίσει τη συνέχεια του ταξιδιού που βρίσκει την Ellie γεμάτη θυμό και επιθυμία για εκδίκηση. Η ομάδα δείχνει πιο ώριμη και ικανή από ποτέ για να σταθεί αντάξια των τεράστιων προσδοκιών, θέλοντας να προσφέρει στους gamers το απόλυτο sequel.

Marvel's Avengers

4 Σεπτεμβρίου | PS4, Xbox One, PC, Stadia

Έπειτα από μια αξιοσημείωτη καθυστέρηση, η υπερπαραγωγή της Square Enix αναμένεται τελικά το Σεπτέμβριο. Οι ταλαντούχες Crystal Dynamics και Eidos Montréal έχουν αναλάβει να φέρουν στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών την λατρεμένη ομάδα υπερηρώων της Marvel, σε μια στιγμή που οι υπερήρωες ζουν την αποθέωσή τους στο σινεμά και την πόπ κουλτούρα γενικότερα.

System Shock

Αρχές 2020 | PS4, Xbox One, PC

Ακόμη ένα θρυλικό παιχνίδι που αποτέλεσε σταθμό για το gaming αναμένεται να επιστρέψει ανανεωμένο. Το remake του System Shock θέλει να φέρει αντιμέτωπους με την SHODAN τους παίκτες που δεν μπόρεσαν να βιώσουν το αρχικό δημιούργημα του Warren Spector και της Looking Glass Technologies. Μετά από κάποια εμπόδια στην ανάπτυξή του φαίνεται πως η κυκλοφορία του θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2020.

Dying Light 2

Άνοιξη 2020 | PS4, Xbox One, PC

Το sequel του Dying Light έρχεται με μια μεγάλη λίστα από βελτιώσεις και αλλαγές και υπόσχεται μια σκληροπυρηνική εμπειρία επιβίωσης σε έναν κόσμο γεμάτο ζόμπι, άλλα στον όποιο οι άνθρωποι είναι ο χειρότερος εχθρός. Αρκετά πιο φιλόδοξο και με μεγάλα ονόματα του χώρου στην ομάδα ανάπτυξής του, σίγουρα μπορεί να αποτελέσει τρομερά ευχάριστη έκπληξη.

Ghost of Tsushima

Καλοκαίρι 2020 | PS4

Ένα από τα άκρως αναμενόμενα αποκλειστικά παιχνίδια της Sony για το PS4 είναι το Ghost of Tsushima. Η Sucker Punch Productions αλλάζει εντελώς κατεύθυνση και αυτή τη φορά θα μας προσφέρει ένα ιστορικό action-adventure ταξίδι στο νησί Tsushima, στην πρώτη εισβολή των Μογγόλων στην Ιαπωνία του 1270. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020.

Halo Infinite

Τέλος 2020 | Xbox One, Xbox Series X, PC

Ίσως η σημαντικότερη κυκλοφορία της Microsoft τα τελευταία χρόνια. Δείχνοντας να έχει μάθει από τα μεγάλα λάθη της στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, η 343 Industries αλλάζει κατεύθυνση με το Infinite και επιστρέφει στις ρίζες του Halo και στα χαρακτηριστικά που έκαναν την κοινότητα να λατρέψει τα δημιουργήματα της Bungie. Ο τίτλος αναμένεται μαζί με το Xbox Series X στο τέλος της χρονιάς.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise

2020 | Switch

Το sequel του λατρεμένου cult παιχνιδιού έρχεται αποκλειστικά στο Nintendo Switch. Το Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise θα μένει πιστό στον προκάτοχό του, αναπτύσσεται πάλι με υπεύθυνο τον SWERY, ενώ συνάμα θα φέρει πολλά και βελτιωμένα action στοιχεία. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του έχει προγραμματιστεί για το 2020.

Gods and Monsters

2020 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Switch, Stadia, PC

Το επόμενο project των δημιουργών του Assassin's Creed Odyssey θα μας μεταφέρει ξανά στην Αρχαία Ελλάδα. Αυτή τη φορά η Ubisoft ακολουθεί μια διαφορετική δομή και οι ομοιότητες με το Breath of the Wild σίγουρα είναι καλό σημάδι.

Little Nightmares 2

2020 | PS4, Xbox One, Switch, PC

Όσοι λάτρεψαν το πρώτο παιχνίδι, τότε γνωρίζουν ακριβώς τι τους περιμένει στο Little Nightmares 2. Το puzzle-platformer της Bandai Namco έρχεται με ανατριχιαστική ατμόσφαιρα και έντονα horror στοιχεία για να προσφέρει στους παίκτες ένα ατελείωτο εφιάλτη.

Microsoft Flight Simulator

2020 | Xbox One, PC

Ίσως το πιο εντυπωσιακό τεχνικά παιχνίδι του 2020. Η Microsoft με τη βοήθεια των Azure servers της, της προηγμένης AI της και το ταλέντο του Asobo Studio έφτιαξε μια ασύλληπτα λεπτομερή ψηφιακή Γη και ίσως τον απόλυτο εξομοιωτή.

No More Heroes III

2020 | Switch

Το τρίτο κεφάλαιο στην σειρά της Grasshopper Manufacture έρχεται. Το No More Heroes III είναι ένα action-adventure παιχνίδι με την παραδοσιακή “hack and slash” gameplay συνταγή που θα διατεθεί αποκλειστικά στο Nintendo Switch. Μετά το μεγάλο του διάλειμμα, ο Travis είναι πανέτοιμος για να καταπολεμήσει κάθε απειλή που θα συναντήσει στο νέο κεφάλαιο

Oddworld: Soulstorm

2020 | PS4, Xbox One, PC

Εξακολουθούμε να μην ξέρουμε πολλά για τα σχέδια της Oddworld Inhabitants, αλλά είναι αρκετό και μόνο που η ιστορική σειρά της επιστρέφει με ένα νέο κεφάλαιο που θα ξαναπεί μια πιο σκοτεινή εκδοχή της ιστορίας του Abe's Exoddus.

Psychonauts 2

2020 | PS4, Xbox One, PC

Το Psychonauts μπορεί αρχικά να ήταν εμπορική αποτυχία, αλλά με την πάροδο του χρόνο απέκτησε το δικό του φανατικό κοινό. Πλέον, έπειτα από μια επιτυχημένη εκστρατεία χρηματοδότησης, το όνειρο πολλών fans έγινε πραγματικότητα και η Double Fine ετοιμάζει επιτέλους το sequel. Το project πλέον βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα των Xbox Game Studios και οι επιπλέον πόροι σίγουρα θα βοηθήσουν. Ας ελπίσουμε πως δεν θα λάβει άλλη καθυστέρηση και θα έρθει πράγματι μέσα στο 2020.

Tom Clancy's Rainbow Six Quarantine

2020 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Stadia, PC

Μετά την ασύλληπτη επιτυχία του Siege, το νέο κεφάλαιο της ιστορικής σειράς σίγουρα έχει τα βλέμματα των gamers πάνω του. Αυτή τη φορά θα αναλαμβάνουμε τον έλεγχο μια ομάδας 3 operators, αντιμετωπίζοντας έναν άγνωστο εχθρό που απειλεί όλη την ανθρωπότητα.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

2020 | PS4, Xbox One, PC

Μια ακόμη ιστορική σειρά επιστρέφει. Αν και δεν είναι η δημοφιλέστερη, σίγουρα αποτελεί έναν θρύλο για τους φανατικούς των RPGs. Η συνέχεια υπόσχεται να προσφέρει ατόφια την ατμόσφαιρα που αγάπησαν οι παίκτες και θα μας μεταφέρει ξανά στην κοινωνία των βαμπίρ που τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Watch Dogs: Legion

2020 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Stadia, PC

Η hacking σειρά της Ubisoft πλέον έχει καθιερωθεί και αυτή τη φορά επιστρέφει πιο φιλόδοξη από ποτέ. Το νέο κεφάλαιο θα μας μεταφέρει στο Λονδίνο και θα μας επιτρέπει να παίξουμε με οποιονδήποτε NPC. Ναι, μπορείτε να είστε ακόμα και μια γιαγιά hacker που κάνει παρκούρ.

Yakuza: Like a Dragon

2020 | PS4

Η βασική ιστορία του Kazuma Kiryu μπορεί να ολοκληρώθηκε, όμως αυτό δε σημαίνει πως τα Yakuza παιχνίδια θα σταματήσουν. Η απόδειξη για αυτό είναι το Yakuza: Like a Dragon, το οποίο μας συστήνει σε έναν ολοκαίνουριο πρωταγωνιστή της Yakuza, της γνωστής Ιαπωνικής μαφίας. Η Sega αυτή την φορά άφησε το action και arcade σύστημα μάχης και αντιθέτως επέλεξε μια turn-based λύση, έτσι ώστε να δημιουργήσει κάτι φρέσκο και ανανεωμένο. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει το 2020 αποκλειστικά στο PS4.

Age of Empires IV

PC

Το τέταρτο κεφάλαιο της θρυλικής strategy σειράς της Microsoft ανακοινώθηκε το 2017 και είναι πολύ πιθανό πως θα κυκλοφορήσει φέτος. Ο τίτλος αναπτύσσεται από τους βετεράνους της Relic Entertainment που μεταξύ άλλων ευθύνονται για την σειρά Company of Heroes και σίγουρα είναι μια από τις πιο αναμενόμενες επερχόμενες κυκλοφορίες, ειδικά μετά τα πρώτα εντυπωσιακά πλάνα που είδαμε πρόσφατα.

Babylon's Fall

PS4, PC

Το Babylon’s Fall είναι το νέο action παιχνίδι της Platinum Games που θα διαδραματίζεται σε μεσαιωνική εποχή, γεμάτη όμως με φανταστικά στοιχεία. Όπως έχουμε δει και στα trailers, το ταχύτατο σύστημα μάχης για το οποίο έχει γίνει γνωστή η εταιρία θα κάνει και εδώ την εμφάνισή του. Ο τίτλος αναπτύσσεται για PC και όσον αφορά τις κονσόλες αποκλειστικά για το PS4. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του παραμένει άγνωστη.

Bayonetta 3

Switch

Το Bayonetta 3 ανακοινώθηκε στα The Game Awards 2017. Από τότε η Nintendo δεν έχει μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες για την αποκλειστικότητα του Switch. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Platinum Games θα παραδώσει και πάλι ένα θεαματικό παιχνίδι, γεμάτο μαγικές ικανότητες και ένα αστραπιαίο σύστημα μάχης. Κατά πάσα πιθανότητα ο τίτλος θα διατεθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2020.

Beyond Good and Evil 2

Μετά από αναμονή πολλών χρόνων, το πολυπόθητο sequel είναι πιο κοντά από ποτέ. Η νέα περιπέτεια της Jade κάνει τη μετάβαση σε ένα χαοτικά μεγάλο open world περιβάλλον, όντας ένα υπερφιλόδοξο project από πέντε στούντιο της Ubisoft.

Biomutant

PS4, Xbox One, PC

Το Biomutant είναι ένα νέο IP από ένα νεοσύστατο στούντιο. Μαζί με το νέο αίμα έρχονται και φρέσκες ιδέες όμως. Το open-world, post-apocalyptic Kung-Fu fable RPG, όπως το περιγράφει η ίδια η ομάδα ανάπτυξης, υπόσχεται ένα διαφορετικό και παράξενο κόσμο, έναν ιδιαίτερο και παραμετροποιήσιμο κεντρικό χαρακτήρα και ένα βαθύ combat σύστημα. Έπειτα από αρκετές καθυστερήσεις, ίσως το 2020 είναι τελικά το έτος κυκλοφορίας του.

Diablo IV

PS4, Xbox One, PC

Ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερα σκοτεινά μπουντρούμια και να σκοτώσετε ακόμη περισσότερους δαίμονες. Ο βασιλιάς του Dungeon Crawling επιστρέφει και δεν είναι άλλος από το Diablo IV. Αυτή τη φορά οι παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία classes. Τον Barbarian, την Sorceress και -μετά από πολλές ευχές- τον Druid. Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας δεν υπάρχει, όμως το 2020 πιθανότατα να είναι η χρονιά που θα επιλέξει η Blizzard να διαθέσει το παιχνίδι στα PS4, Xbox One και PC.

Dragon Age 4

Πέρα από ένα μυστήριο trailer στα The Game Awards, οι πληροφορίες για το Dragon Age 4 είναι πραγματικά ελάχιστες. Αναμενόμενα και οι πλατφόρμες και η ημερομηνία κυκλοφορίας παραμένουν -τουλάχιστον προς το παρόν- άγνωστα. Μετά τις αποχωρήσεις από την BioWare και τις πολυσυζητημένες κυκλοφορίες των Anthem και Mass Effect Andromeda, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες για το νέο κεφάλαιο της RPG σειράς.

Elden Ring

PS4, Xbox One, PC

Πρόκειται για το επόμενο μεγάλο RPG παιχνίδι της FromSoftware. Ο ταλαντούχος Hidetaka Miyazaki «χτίζει» ένα τεράστιο κόσμο και αν λάβουμε υπόψη τις προηγούμενές του δημιουργίες και το πρώτο trailer ανακοίνωσης, για άλλη μια φορά δεν θα λείπει η μουντάδα και η δυσκολία που θα κάνει τον παίκτη να νιώθει μόνος και αβοήθητος. Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως την βοήθειά του στο «χτίσιμο» αυτού του κόσμου προσφέρει ο George R. R. Martin, ο πασίγνωστος συγγραφέας των βιβλίων Game of Thrones. Το Elden Ring θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2020 για PS4, Xbox One και PC.

GhostWire Tokyo

Το επόμενο δημιούργημα του Shinji Mikami δεν είναι ένα κάποιο νέο Evil Within, αλλά το GhostWire: Tokyo. Οι δαίμονες και τα ζόμπι μένουν στην άκρη και αυτή την φορά ο παίκτης θα αντιμετωπίσει μία μοντέρνα Ιαπωνία, με πολλά παραφυσικά στοιχεία και τέρατα με υπεράνθρωπες ικανότητες.

Metroid Prime 4

Switch

Η σειρά-ορόσημο της Nintendo επιστρέφει στο Nintendo Switch, με το τέταρτο πολυπόθητο κεφάλαιό της και τη νέα περιπέτεια της Samus. Η ανάπτυξη είχε ξεκινήσει εξ αρχής το 2019 και αυτή φορά βρίσκεται στα γνώριμα χέρια της Retro Studios.

Overwatch 2

Το δημοφιλές PvP shooting παιχνίδι της Blizzard αποκτά sequel. Το Overwatch 2 θα περιλαμβάνει PVE και PvP, ένα νέο mode ονόματι Push, ενώ δεν θα λείψουν οι νέοι χάρτες, οι νέοι ήρωες και φυσικά, τα πολλά κοσμητικά αντικείμενα. Μεγάλη αναβάθμιση θα δεχθεί το παιχνίδι και στον οπτικοακουστικό του τομέα με έναν ανανεωμένο HUD. Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας δεν υπάρχει, όμως φήμες θέλουν τον τίτλο να έρχεται το 2020.

Senua's Saga: Hellblade II

Xbox Series X

Ο εφιάλτης της Senua επιστρέφει με ένα θεοσκότεινο sequel. Για την ώρα, πέρα από το πρώτο trailer οι πληροφορίες για το παιχνίδι είναι ελάχιστες. Ωστόσο, η Ninja Theory αναμένεται να μας περπατήσει πάλι σε αφιλόξενα Σκανδιναβικά μονοπάτια και μας καλεί να ζήσουμε για ακόμη μία φορά το μαρτύριο της πρωταγωνίστριας που πάσχει από ψύχωση. Η ημερομηνία διάθεσης παραμένει άγνωστη, ενώ ο τίτλος ξέρουμε πως θα διατεθεί στο Xbox Series X, την κονσόλα της Microsoft για την επόμενη γενιά.

The Legend of Zelda Breath of the Wild 2

Switch

Μια από τις εκπλήξεις της E3 2019 και σίγουρα ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια για τους κατόχους Nintendo Switch. Έπειτα από τον θρίαμβο του αρχικού Breath of the Wild, το sequel αναμένεται να πατήσει στις ίδιες γερές βάσεις και να προσφέρει μια εξίσου αξέχαστη εμπειρία.

Άξια αναφοράς:

Carrion, CrossfireX, 12 Minutes, A Total War Saga: Troy, Axiom Verge 2, Bravely Default II, Deathloop, Desperados 3, Fast & Furious Crossroads, Gears Tactics, Humankind, Iron Man VR, Kerbal Space Program 2, Lords of the Fallen 2, Medal of Honor: Above and Beyond, My Hero's One's Justice 2, One Piece: Pirate Warriors 4, One Punch Man: A Hero Nobody Knows, Outriders, Predator: Hunting Grounds, Skull & Bones, Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated, Streets of Rage 4, Super Meat Boy Forever, The Artful Escape, The Dark Pictures Anthology: Little Hope, Tell Me Why, Trials of Mana, Twin Mirror, Wasteland 3, WiLD


Καθώς ήταν αδύνατο να συμπεριλάβουμε όλες τις κυκλοφορίες του 2020, περιμένουμε τα σχόλιά σας για τυχόν ελλείψεις. Ποιο παιχνίδι περιμένετε εσείς περισσότερο; 

Τέλος, να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Σαλαμάρα για την πολύτιμη βοήθειά του με την δημιουργία της λίστα και τις περιγραφές πολλών παιχνιδιών.

Tags: