Οι καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες του 2015

Στον τομέα της τεχνολογίας
02 Απριλίου 2015 09:38
Οι καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες του 2015

Δε φαντάζεστε πόσο προσεκτικός πρέπει να είσαι ως συντάκτης, όταν το ημερολόγιο πλησιάζει την 1η Απριλίου. Οι εταιρίες έχουν σατανική διάθεση για πλάκες και ενώ μερικές ανακοινώσεις είναι τόσο εξωπραγματικές που βγάζουν μάτια, άλλες είναι αρκετά αληθοφανείς. Μη μου πείτε πως δεν υπήρξε κάποια είδηση που σας εντυπωσίασε και χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα ανάγνωσης για να φύγει το ύφος έκπληξης από το πρόσωπο σας και να αντικατασταθεί με χαμόγελο. Φέτος οι εταιρίες τεχνολογίας ήταν αρκετά δημιουργικές και έτσι αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε τις καλύτερες Πρωταπριλιάτικες ειδήσεις συγκεντρωμένες. Η Google είχε την τιμητική της αφού η εταιρία δεν περιορίστηκε σε μία μόνο φάρσα. Καταρχάς παρουσίασε το Google Panda, ένα γλυκό ψηφιακό βοηθό στα πρότυπα του Google Now που απαντάει στις ερωτήσεις σας σε 0.3 δευτερόλεπτα.

Πρόσθεσε ακόμα λειτουργία Pac-Man στα Google Maps, τόσο στον Chrome όσο και στις εφαρμογές για κινητά. Μας ξύπνησε παλιές αναμνήσεις που περιλαμβάνουν 20 δραχμές, κόκκινο στρογγυλό joystick και πολλή αγωνία. Διέθεσε επίσης το Smartbox, μια θυρίδα αλληλογραφίας του 21ου αιώνα που ενσωματώνει και φίλτρο για τα spam mails.

Παρουσίασε ακόμα τη νέα υπηρεσία του Google Fiber, τη Dial Up, μια υπηρεσία που θα βάλει το Internet σε slow mode, επιτρέποντας σας να χαλαρώσετε από τους γρήγορους ρυθμούς του Internet σήμερα.

Η Google Japan εφηύρε ένα νέο τρόπο πληκτρολόγησης κειμένου, καθιστώντας το πληκτρολόγιο ξεπερασμένο.

Τέλος, παλιό αλλά καλό, το Elgoog είναι η ανάποδη Google. Πληκτρολογήστε https://com.google/ και “πάρτε ανάποδες”. Η Samsung με τη σειρά της μας παρουσίασε το Galaxy Blade Edge, ένα Galaxy S6 Edge που λειτουργεί ως μαχαίρι chef. Η Cyanogen αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια αναβάθμιση για τη nightly έκδοση του CM12, αστειευόμενη με όλη τη φημολογία για τη χρηματοδότηση από τη Microsoft. Όταν οι ανυποψίαστοι χρήστες κατέβασαν την αναβάθμιση, αντίκρισαν την εικόνα παρακάτω.

Η Motorola αποφάσισε να ειρωνευτεί τη μόδα των selfie sticks με ένα καλογυρισμένο video.

Η HTC με μπόλικο αυτοσαρκασμό, αναφερόμενη στο δικό της Re, εισήγαγε το Re Sok, δίνοντας στην γκάμα των wearables και μια έξυπνη κάλτσα. Έστησε μάλιστα ολόκληρη σελίδα στο website της που μπορείτε να δείτε εδώ. Η Microsoft έκανε την προσωπικά αγαπημένη μου πλάκα για το 2015.

Η νοσταλγία ήταν παρούσα από πολλές εταιρίες, αλλά η Microsoft το πήγε σε άλλο επίπεδο, παρουσιάζοντας το MS-DOS για Mobile. Ασπρόμαυρο κείμενο και εντολές, η επιτομή της παραγωγικότητας. Απολαύστε το video παρακάτω.

Η OnePlus παρουσίασε ως το πολυαναμενόμενο “game changer”, ένα mini drone, προκαλώντας την πρόσκαιρη απογοήτευση όσων περίμεναν το OnePlus Two. Καλοστημένη πλάκα, με ολόκληρη ενότητα στο website της OnePlus. Μάλιστα, έκανε την έκπληξη, ανακοινώνοντας πως μερικές μονάδες από το mini drone της είναι διαθέσιμες για αγορά στην τιμή των $19.99 και φυσικά οι ποσότητες εξαντλήθηκαν αμέσως.

Εν αναμονή του Project Morpheus από τη Sony, η εταιρία παρουσίασε το PlayStation Flow, ένα wearable που επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν στο game του PS4 ακόμα και κάτω από το νερό.

H Razer παρουσίασε το The Hovering Mouse, μέρος του Project McFly. Το βίντεο τα λέει όλα.

 

Η Nokia παρουσίασε το νέο wearable για γάτες. Μέσω του Here Maps θα μπορείτε να εντοπίσετε τη γάτα σας, ενώ αν την εκπαιδεύσετε, θα μπορεί να γλύφει την εικόνα με το ψαροκόκαλο για να επικοινωνήσει μαζί σας. Ένα γλείψιμο σημαίνει “έρχομαι σπίτι και πεινάω”, ενώ τρία “μη με περιμένεις, θα αργήσω”.

Φυσικά αυτές είναι μόνο μερικές από τις φάρσες που σκάρωσαν μεγάλες εταιρίες σε όλο τον κόσμο, αλλά θα ήταν αδύνατο να τις παραθέσω όλες. Πως σας φάνηκαν; Ποια είναι η αγαπημένη σας; Ποια χρειάστηκε να διασταυρώσετε για να σιγουρευτείτε ότι είναι φάρσα. Για να σας πω την αλήθεια, εγώ πήγα να την πατήσω με το selfie stick της Motorola. Πείτε μου τις απόψεις σας στα σχόλια. Επίσης πείτε μου τι πλάκα σας έκαναν τη συγκεκριμένη μέρα, αν είναι κάποια ιστορία που αξίζει να τη μοιραστείτε.

Tags: