Η εξάλειψη των μεγάλων εκθέσεων;

Events όπως το Mobile World Congress και το Consumer Electronic Show θα είναι σύντομα μία πολυτέλεια
02 Μαρτίου 2014 06:07
Η εξάλειψη των μεγάλων εκθέσεων;

Το Mobile World Congress 2014 έλαβε τέλος πριν λίγες ημέρες και οι Unboxholics κάλυψαν την έκθεση μέσω του ειδικού τομέα που μπορείτε να βρείτε εδώ. Όσοι παρακολούθησαν το MWC 2014, είναι σχεδόν σίγουρο πως απογοητεύτηκαν από την ποιότητα των ανακοινώσεων. Καμία είδηση με εξαίρεση αυτές των Galaxy S5, Xperia Z2 και του 8πύρηνου Snapdragon chipset δεν ήταν σε θέση να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού αρκετά. Αυτό φάνηκε τόσο από την δημοτικότητα του hashtag MWC14 στο Twitter όσο και από την γενικότερη διαφήμιση της MWC στο διαδίκτυο καθώς και την κάλυψη των μεγάλων τεχνολογικών ιστοσελίδων. Ιστοσελίδες όπως το The Verge είχαν ήδη στα χέρια τους το Samsung Galaxy S5, έχοντας δημοσιεύσει το video review του προϊόντος ενώ η Samsung προετοιμαζόταν για την παρουσίαση της νέας συσκευής της στο κόσμο. Παράλληλα, η κάλυψη των μεγάλων ιστοσελίδων του εξωτερικού μας είχε κινήσει την περιέργεια καθώς δεν είχαν δημοσιεύσει κάτι καινούργιο έπειτα από την παρουσίαση της Samsung.

Η συντακτική ομάδα των Unboxholics ήταν online καθόλη την διάρκεια του MWC 2014 έτσι ώστε να καλύψει την ειδησεογραφία και για αυτό το λόγο έμεινε έκπληκτη όταν μετά την ανακοίνωση του Galaxy S5 δεν υπήρξε καμία άλλη είδηση από την έκθεση στην Βαρκελώνη στις μεγαλύτερες τεχνολογικές ιστοσελίδες. Το ίδιο μπορούμε να πούμε πως έγινε και με το CES 2014 σε ένα πιο ήπιο βαθμό όμως. Αυτό σημαίνει διάφορα πράγματα. Το πρώτο είναι πως οι εταιρίες έχουν ξεκινήσει να κλίνουν προς το σχήμα των ανεξάρτητων συνεντεύξεων Τύπου και το δεύτερο είναι πως εκθέσεις όπως το Mobile World Congress και το Consumer Electronic θα πάψουν να υφίστανται ως events όπου γίνονται μεγάλες ανακοινώσεις αλλά θα αποτελούν ένα χώρο συνάντησης κοινοτήτων τεχνολογίας όπου θα βρίσκονται διαθέσιμα τα τελευταία προϊόντα τεχνολογίας προς δοκιμή.

Τι μας κάνει όμως να το λέμε αυτό; Πέρα από την έλλειψη σημαντικών ειδήσεων, η άνοδος των social media τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει τρομερά τις τεχνολογικές εταιρίες στον τομέα του marketing και του promotion με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται την υποστήριξη μεγάλων εκθέσεων για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. 

Μπορεί αυτό να ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά η κίνηση της HTC να παρουσιάσει τον διάδοχο του HTC One στις 25 Μαρτίου σε ξεχωριστό χώρο είναι αρκετή για να υποδηλώσει τα παραπάνω. 

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας, unboxers; Πιστεύετε πως εκθέσεις όπως το Mobile World Congress και το Consumer Electronic Show θα αποτελέσουν σύντομα μία πολυτέλεια ή είναι ήδη;

Πείτε μας την άποψη σας εδώ.*

*Ο τομέας των σχολίων στο Unboxholics.com θα ανοίξει σύντομα. 

Tags: