Editorial: Όποιος τη νύχτα περπατεί...

...παίζει καλύτερα τα παιχνίδια
13 Φεβρουαρίου 2015 13:53
Editorial: Όποιος τη νύχτα περπατεί...

Στο σημερινό editorial δε θα θέσω προς κουβέντα κάποιο σοβαρό θέμα, ή προβληματισμό ή γκρίνια. Θα θέσω ένα ζήτημα το οποίο αν και απλό, προσωπικά το θεωρώ σημαντικό για την gaming εμπειρία του καθενός μας. Αναφέρομαι στο πότε αποφασίζουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι. Ποια μέρα και ποια ώρα της ημέρας. Και πριν βιαστείτε να απαντήσετε το τυπικό “όποτε κι αν παίξεις ένα παιχνίδι, αν είναι καλό θα το ευχαριστηθείς”, θα σας προλάβω και θα πω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τουλάχιστον γι' αυτούς που έχουν και άλλα πράγματα -πολλές φορές όχι και τόσο ευχάριστα- με τα οποία γεμίζουν τη μέρα τους.

Θα καταθέσω τη δική μου άποψη επί του θέματος, αλλά θα ήθελα πραγματικά να διαβάσω τις δικές σας απόψεις. Προσωπικά, τα τελευταία χρόνια αποφασίζω να παίζω τη νύχτα, πολλές φορές μέχρι τα ξημερώματα (2,3 μέχρι και 6 ώρες). Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, τους οποίους δε θα αναφέρω αναλυτικά, αλλά νομίζω εννοούνται. Λίγο η δουλειά, λίγο οι άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις και λίγο οι διάφορες δραστηριότητες μέσα στην ημέρα, μου αφήνουν ελάχιστες ελεύθερες ώρες όσο ο ήλιος είναι πάνω. Τι κάνω; Μόλις τα πάντα ησυχάσουν γύρω μου (βλ. κοιμηθεί η κόρη μου και η γυναίκα μου), βάζω συνήθως κάτι να πιω -καφέ, τσάι, αναψυκτικό κ.α-, ανοίγω την κονσόλα ή το PC, βάζω και τα ακουστικά για να μην ενοχλώ, αλλά και για να αυξήσω τη διαδραστικότητα και...αφήνομαι, ταξιδεύω.

Παρά το κουρασμένο από τη δραστήρια μέρα μου μυαλό, νιώθω πως με την ησυχία γύρω μου μπορώ να απορροφήσω τα όσα έχει να προσφέρει το βιντεοπαιχνίδι χωρίς απώλειες. Εντάξει, κάποιες φορές με παίρνει ο ύπνος πάνω στο πληκτρολόγιο ή το controller, αλλά σε εκείνες τις καταστάσεις...φταίμε κι δυο που λέει και το άσμα, δηλαδή το παιχνίδι μάλλον άρχισε να γίνεται βαρετό. Αν σε όλα αυτά προσθέσω και τον τομέα “νύχτα”, που εκείνες τις ώρες όλα μοιάζουν πιο ατμοσφαιρικά, ενδέχεται να εγείρω και συναισθήματα που τα παιχνίδια την ημέρα δε μπορούν με ευκολία να ξεβράσουν στην εμπειρία. Εντάξει, δε θα φύγω εντελώς από την ουσία και η ουσία λέει ότι οποιαδήποτε στιγμή και μέρα παίξεις ένα παιχνίδι, το ζητούμενο είναι να περάσεις καλά. Υπάρχουν όμως και λεπτομέρειες που βάζουν λιγάκι αλατοπίπερο στην όλη συνταγή, δε συμφωνείτε;

Όπως και να 'χει, εύχομαι σε όλους ένα υπέροχο, ξεκούραστο και γεμάτο gaming Σαββατοκύριακο!

Tags: