Τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του 2015

Υπόσχονται πολλά, μένει να αποδειχθεί και στην πράξη
13 Ιανουαρίου 2015 08:28
Τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του 2015

Κακά τα ψέματα οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το 2014 δεν ήταν και η πιο ρόδινη χρονιά για το gaming και τη βιομηχανία γενικότερα. Υπήρξαν γεγονότα που κλόνισαν την εμπιστοσύνη των gamers με τις εκδότριες εταιρίες, κυρίως, να διαχειρίζονται λανθασμένα την κυκλοφορία των blockbuster παιχνιδιών τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσαμε περιπτώσεις όπως τα launch των Assassin’s Creed Unity, Driveclub και Halo MCC για παράδειγμα. Σημαντικοί και πολυαναμενόμενοι τίτλοι δεν προσέφεραν αυτά που υποσχέθηκαν και απογοήτευσαν με την ποιότητά τους παρά τις υψηλές προσδοκίες που έχτισαν (βλ. Watch Dogs, Destiny κ.α.). Αυτό δε σημαίνει ότι ήταν κακοί ως τίτλοι απλώς δεν δικαιολόγησαν το όλο hype τους, ενώ από την άλλη υπήρξαν τα λεγόμενα "διαμάντια", οι ποιοτικοί και εξαιρετικοί τίτλοι του 2014. Επίσης, η περασμένη χρονιά ήταν και μια χρονιά καθυστερήσεων καθώς πολλά στούντιο μετέφεραν ορισμένα άκρως αναμενόμενα παιχνίδια για το τρέχον έτος. Αν μη τι άλλο θα πρέπει από εδώ και πέρα οι εκδότριες εταιρίες αλλά και οι developers να είναι πιο ανεκτικοί και προσεκτικοί αντίστοιχα πάνω στα project τους, ώστε το 2015 να είναι μια χρονιά με παιχνίδια απροβλημάτιστα πρώτα απ’ όλα και έπειτα ποιοτικά και διασκεδαστικά.

Έχοντας υπόψιν τα παραπάνω ας δούμε τους πιο αναμενόμενους τίτλους του 2015, με τυχαία σειρά.

Bloodborne

Κυκλοφορία: 25 Μαρτίου 2015

Πλατφόρμες: PlayStation 4

Εταιρία ανάπτυξης: From Software

Από τους πλέον πιο καυτούς τίτλους του 2015. Ο σκηνοθέτης των Demon και Dark Souls, Hidetaka Miyazaki, επιστρέφει με τον πνευματικό διάδοχο του “Souls” franchise που ακούει στο όνομα "Bloodborne". Ιδιαίτερα οι fans των Souls αδημονούν να βουτήξουν στο σκοτεινό και αιματοκυλισμένο κόσμο της πόλης Yharnham και να δουν τι τους επιφυλάσσει η From Software.

Dying Light

Κυκλοφορία: 30 Ιανουαρίου 2015

Πλατφόρμες: PC, Xbox One, PS4

Εταιρία ανάπτυξης: Techland

Ξεκίνησε ως το sequel του Dead Island και εν τέλει κατέληξε να βαφτιστεί σε Dying Light. Ο λόγος για το open world survival τίτλο της Techland που με τους free running μηχανισμούς του, εύχεται στους παίκτες του «Καληνύχτα και καλή τύχη» και τους αφήνει αβοήθητους σε μια πόλη γεμάτη με ζόμπι. Το concept του ότι τα zombies είναι δυνατότερα στο σκοτάδι και η επιβίωση γίνεται ασφυκτικά δυσκολότερη, θα έχει ενδιαφέρον.

Uncharted 4: A Thief’s End

Κυκλοφορία: 2015

Πλατφόρμες: PlayStation 4

Εταιρία ανάπτυξης: Naughty Dog

Μετά το συγκινητικό αριστούργημα του The Last of Us η Naughty Dog πραγματοποιεί την επιστροφή της στο γεμάτο δράση και χολιγουντιανά κλισέ franchise του Uncharted. Το Uncharted 4: A Thief’s End, όπως δηλώνει και ο τίτλος, μέλει να είναι το τελευταίο του αγαπημένου μας εξερευνητή, Nathan Drake και αυτή τη φορά θα έχει τον αδερφό του στο πλευρό του. Η Naughty Dog έχει υποσχεθεί μεγάλες βελτιώσεις στο level design της σειράς, κάτι που προσέξαμε στο πρόσφατο gameplay trailer.

Quantum Break

Κυκλοφορία: Β’ τρίμηνο 2015

Πλατφόρμες: Xbox One

Εταιρία ανάπτυξης: Remedy Entertainment

Η Remedy έχει χτίσει πολλές και υψηλού επιπέδου προσδοκίες για το επόμενο φιλόδοξο εγχείρημά της, ύστερα από την cult επιτυχία του Alan Wake. Το Quantum Break φιλοδοξεί να γίνει μια από τις πιο «next-gen» κυκλοφορίες του Xbox One, με εντυπωσιακά γραφικά, καταιγιστικό gameplay και μια αφηγηματική δομή που μοιράζεται μεταξύ του παιχνιδιού και της live-action σειράς που θα το συνοδεύσει.

The Witcher 3: Wild Hunt

Κυκλοφορία: 19 Μαΐου 2015

Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One

Εταιρία ανάπτυξης: CD Projekt RED

Οι Πολωνοί της CD Projekt έχουν εισέλθει με το σπαθί τους στην «ελίτ» των κορυφαίων εταιριών ανάπτυξής στον κόσμο χάρει στη σειρά The Witcher. Ύστερα από το εξαιρετικό sequel “Assassins of Kings”, ο Geralt επιστρέφει τον ερχόμενο Μάιο για την τελευταία του αποστολή, η οποία θα κλείσει παράλληλα το saga του γκριζομάλλη Witcher. Το The Witcher 3: Wild Hunt θα έχει έναν πλήρως εξερευνήσιμο open-world κόσμο, κάτι που αποτελεί μια από τις αρετές των νέων συστημάτων, και μαζί θα μας συστήσει τη μυστηριώδης Ciri, την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε κατά τη διάρκεια του campaign.  Αν και έχει καθυστερήσει ήδη δυο φορές, ας ελπίσουμε ότι αυτό γίνεται για το καλό όλων και το The Witcher 3 να κλείσει την τριλογία όπως της αρμόζει.

Halo 5: Guardians

Κυκλοφορία: 2015

Πλατφόρμες: Xbox One

Εταιρία ανάπτυξης: 343 Industries

Το πέμπτο μέρος της σειράς Halo δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Τα γεγονότα του Halo 4 συγκλόνισαν και άλλαξαν δραστικά το τοπίο του franchise, με έναν Master Chief ο οποίος βρίσκεται σε έναν απομακρυσμένο πλανήτη και τον Agent Locke να τον κυνηγά ώστε να τον φέρει πίσω στη Γη. Ακόμη έχουμε πολλά αναπάντητα ερωτήματα και προς το παρόν μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για την πλοκή. Δεν είναι μόνο το campaign που έχει ενδιαφέρον, αφού το Halo 5 Guardians θα φέρει την πιο ριζική αλλαγή στην επιτυχημένη φόρμουλα του multiplayer, με την 343 Industries να ελπίζει ότι θα διασκεδάσει τους παίκτες εξίσου -αν όχι παραπάνω- σε σχέση με το ένδοξο online παρελθόν των Halo

The Order: 1886

Κυκλοφορία: 20 Φεβρουαρίου 2015

Πλατφόρμες: PlayStation 4

Εταιρία ανάπτυξης: Ready At Dawn

Ένας ακόμη αποκλειστικός τίτλος που ενισχύει την φαρέτρα της Sony για το 2015. Η Ready at Dawn έχτισε ένα πολύ ενδιαφέρον σκηνικό που εκτυλίσσεται σε ένα εναλλακτικό βικτωριανό Λονδίνο του 18ου αιώνα, με υπερφυσικά πλάσματα και ένα τάγμα ιπποτών που δρα κάτω από άκρα μυστικότητα για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Το The Order 1886 αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα χάρει και στον εντυπωσιακό τεχνικό τομέα.

Batman Arkham Knight

Κυκλοφορία: 2 Ιουνίου 2015

Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One

Εταιρία ανάπτυξης: Rocksteady

Η Rocksteady, έχοντας δώσει την "αγγαρεία" του Arkham Origins στη Warner Bros. Montreal, επικεντρώθηκε μετά το τέλος του sequel (Arkham City) στο τρίτο και τελευταίο όπως αποδεικνύεται κεφάλαιο της Arkham τριλογίας. Το Batman Arkham Knight αναμένεται να είναι ο εκρηκτικός επίλογος του Σκοτεινού Ιππότη που θα φέρει μια –επιτέλους- open-world πόλη του Gotham, το Batmobile και έναν εντελώς νέο εχθρό, τον Arkham Knight.

The Legend of Zelda Wii U

Κυκλοφορία: 2015

Πλατφόρμες: Wii U

Εταιρία ανάπτυξης: Nintendo

Το πρώτο Zelda στην HD εποχή της Nintendο αναμένεται να έρθει στο Wii U με πολλές υποσχέσεις για την πρόοδο της σειράς. Το πρόσφατο demo στα The Game Awards έδωσε πολλές ελπίδες στο project, με τον Aonuma να μας δίνει μια πρώτη γεύση από τον τεράστιο open-world κόσμο και τις προσθήκες στο gameplay που θα φέρει το The Legend of Zelda του Wii U. Ας ελπίσουμε μόνο ότι η υπόσχεση της Nintendo για την φετινή κυκλοφορία του να κρατηθεί.

Rainbow Six Siege

Κυκλοφορία: 2015

Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One

Εταιρία ανάπτυξης: Ubisoft Montreal

Αποτέλεσε μα από τις εκπλήξεις της Ubisoft όταν ανακοινώθηκε την περασμένη Ε3 και η επιστροφή της σειράς Rainbow Six μετά από αρκετά χρόνια στον πάγο, φαίνεται ελπιδοφόρα, ιδιαίτερα όταν η Ubisoft Montreal έχει αναλάβει την ανάπτυξη του. Περιβάλλοντα που καταστρέφονται και αλλάζουν το level design και εν συνεχεία την προσέγγιση του παίκτη στο objective, καθώς και ένα εξελιγμένο team based ανταγωνιστικό multiplayer είναι λίγα από τα όσα θα πρέπει να περιμένουμε από το Rainbow Six Siege.

Persona 5

Κυκλοφορία: 2015

Πλατφόρμες: PS3, PS4

Εταιρία ανάπτυξης: Atlus

Οι απανταχού φίλοι της ιαπωνικής κουλτούρας αδημονούν για το πέμπτο κεφάλαιο του Persona. Οι δημιουργοί του Persona 5 θέτουν αυτή τη φορά το θέμα της ελευθερίας και πως οι χαρακτήρες αλληλεπιδρούν και συμπεριφέρονται με βάση αυτή. H επέκταση του Shin Migami Tensei σύμπαντος θα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα JRPG της χρονιάς.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Κυκλοφορία: 2015

Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One, PS3, X360

Εταιρία ανάπτυξης: Kojima Productions

Ο Hideo Kojima κρύβει πολλές εκπλήξεις για το Metal Gear Solid V: The Phanatom Pain. Έχοντας στρώσει το έδαφος με τον πρόλογο-demo του Ground Zeroes, o Big Boss θα ταξιδέψει στο Αφγανιστάν και την Αφρική για να εκδικηθεί αυτούς  που κατέστρεψαν τη Mother Base. Φυσικά, αυτό που περιμένουν όλοι είναι να δουν τι άλλα μυστικά κρύβει το έπος του Metal Gear. Ακόμη ένας άκρως αναμενόμενος τίτλος για το 2015.

Rise of the Tomb Raider

Κυκλοφορία: Χειμώνας 2015

Πλατφόρμες: Xbox One, Xbox 360

Εταιρία ανάπτυξης: Crystal Dynamics

Το μόνο σίγουρο για το sequel του Tomb Raider είναι πως έφερε σύγχυση με το θέμα της αποκλειστικότητάς του στην πλατφόρμα του Xbox. Πέρα από αυτό, η νεαρή τυμβωρύχος την οποία θα υποδυθεί ξανά η γλυκύτατη Camilla Luddington, αναμένεται να πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή της στο Rise of the Tomb Raider με έναν πολύ πιο σκοτεινό τόνο.

Tom Clancy’s The Division

Κυκλοφορία: 2015

Πλατφόρμες: PC, Xbox One, PS4

Εταιρία ανάπτυξης: Red Storm Entertainment

Το The Division από την παρουσίαση του εντυπωσίασε ως ένα από τα πιο "next-gen" παιχνίδια. Έχοντας βασιστεί σε μια MMO φόρμουλα παρόμοια με αυτή που γνωρίσαμε στο Destiny, εκτυλίσσεται σε ένα μετα-αποκαλυψιακό και δυστοπικό μέλλον στην πόλη της Νέας Υόρκης, το οποίο θα κόψει την ανάσα με την ποιότητα των γραφικών του χάρει στη SnowDrop Engine.

No Man’s Sky

Κυκλοφορία: 2015

Πλατφόρμες: PlayStation 4, PC

Εταιρία ανάπτυξης: Hello Games

Το No Man’s Sky θα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα adventures του 2015 κυρίως για τον τρόπο που έχει δημιουργηθεί ή μάλλον καλύτερα δημιουργείται συνεχώς ο κόσμος του αλλά και για το μοναδικό εικαστικό του. Ο τίτλος της Hello Games εφαρμόζει έναν κώδικα που δημιουργεί με διαδικαστικό τρόπο συνεχώς κόσμους. Υπολογίζεται ότι χάρει στον 64-bit κώδικα μπορούν να δημιουργηθούν περίπου 18 πεντακισεκατομμύρια πλανήτες (!).

Evolve

Κυκλοφορία: 10 Φεβρουαρίου 2015

Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One

Εταιρία ανάπτυξης: Turtle Rock Studios

Το Evolve της Turtle Rock θέλει να φρεσκάρει και γιατί όχι και να επαναπροσδιορίσει τον τομέα των co-op/ team based shooter, που έγινε δημοφιλέστατος με το Team Fortress. Πατώντας πάνω σε αυτή τη συνταγή, η Turtle Rock προσθέτει το γεγονός ότι μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο του τέρατος, το οποίο θα κυνηγάει μια ομάδα τεσσάρων ατόμων. Η Alpha αποδείχθηκε ένα θετικό δείγμα και μένει να το δούμε στην τελική πράξη.

Silent Hills

Κυκλοφορία: 2015

Πλατφόρμες: ΤΒΑ

Εταιρία ανάπτυξης: Kojima Productions

Το Silent Hills είναι ότι πιο καυτό έχει να παρουσιάσει εδώ και χρόνια το horror genre. Η συνεργασία Hideo Kojima και Guillermo Del Toro μόνο σε κάτι καλό θα οδηγήσει. Τα αρρωστημένα μυαλά των δύο σκηνοθέτων έχουν να προσφέρουν μια τρομακτική -σε βαθμό καρδιακού επεισοδίου- εμπειρία αν κρίνουμε από το P.T. demo. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μεταφερθεί για το 2015 και θα το δούμε φέτος. 

Mortal Kombat X

Κυκλοφορία: 14 Απριλίου 2015

Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One

Εταιρία ανάπτυξης: NetherRealm Studios

Το reboot της σειράς Mortal Kombat αποδείχτηκε όχι μόνο σωτήριο για την πιο βίαιη fighting σειρά στην ιστορία των παιχνιδιών αλλά και εξαιρετική στην υλοποίησή της. Ο δέκατος υπ’ αριθμόν Mortal Kombat τίτλος έρχεται στη νέα γενιά και αναμένεται από φίλους του fighting genre και όχι μόνο, καθώς φαίνεται πως θα χαρίσει απλόχερα αρκετές ώρες αποκρουστικών Fatalities.

Project Cars

Κυκλοφορία: 20 Μαρτίου 2015

Πλατφόρμες: PS4, Xbox One, PC, Wii U

Εταιρία ανάπτυξης: Slightly Mad Studios

Η racing κατηγορία φαίνεται να είναι η πιο παραμελημένη του 2015 όμως το sim racer της Slighty Mad Studios ονόματι Project Cars φαίνεται ότι θα κρατήσει σε υψηλά επίπεδα το genre. Αυτό που με σιγουριά μπορεί να πει κάποιος είναι ότι ο τεχνικός τομέας του θα σοκάρει.

Forza Motorsport 6

Κυκλοφορία: 2015

Πλατφόρμες: Xbox One

Εταιρία ανάπτυξης: Turn 10

Μόλις πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως το έκτο κεφάλαιο της δημοφιλούς racing σειράς της Microsoft θα επιστρέψει μέσα στο 2015, με την playable έκδοση του τίτλου να είναι έτοιμη για την E3 2015. Ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα δούμε ένα πλήρες Forza Motorsport, οι προσδοκίες για τον πρώτο πραγματικά νέας γενιάς τίτλο της σειράς, είναι υψηλές.

Τα παρακάτω παιχνίδια χρίζουν αναφοράς μιας και είναι εξίσου σημαντικά για το 2015:  

Rime
Star Wars Battlefront
Battlefield Hardline
Mirror’s Edge 2
Ori and the Blind Forest
Below
Inside
Starfox Wii U
Dead Island 2
Homefront: The Revolution
Splatoon
Just Cause 3
Mad Max
Fable Legends
Battleborn
Scalebound
Total War: Attila
Resident Evil Revelations 2
Xenoblade Chronicles X
Kingdom Hearts III
Firewatch
Mighty No 9
Grim Fandango Remastered
Devil’s Third Wii U
Until Dawn
Ratchet & Clank Remastered
Minecraft: Story Mode
Yoshi’s Wooly World
Doom
Assassin’s Creed Victory
The Legend of Zelda Majora’s Mask 3D

Αν παραλείψαμε κάποιον τίτλο που θεωρείται σημαντικό ευχαρίστως να το διαβάσουμε στα σχόλια. Τέλος, απ' όλα τα παραπάνω, ποια παιχνίδια αναμένετε περισσότερο;

Tags: