Evolve Big Alpha - Hands On

Hunt or be hunted...
03 Νοεμβρίου 2014 00:49
Evolve Big Alpha - Hands On

Όταν ακούω το όνομα 2K Games, μου έρχεται στο μυαλό η θρυλική σειρά BioShock. Βέβαια, από το 2005 που ξεκίνησε το ταξίδι της στην βιομηχανία των video games μετά την εξαγορά της από την Take-Two Interactive, η εταιρία έχει πλέον γιγαντωθεί και προσφέρει μία ευρύτερη γκάμα εμπειριών σε πολλαπλές κατηγορίες παιχνιδιών. Αυτό της έχει επιτρέψει να χτίσει νέες συνεργασίες όπως αυτή με την Turtle Rock Studios. Αποτέλεσμα της εν λόγω σχέσης είναι το Evolve, ένα competitive και ταυτόχρονα cooperative shooter του οποίου η Big Alpha έκδοση, όπως την ονόμασε η 2K, ήταν διαθέσιμη σε όσους είχαν κωδικό το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ήμουν ένας από αυτούς τους τυχερούς, λοιπόν, και παρακάτω θα διαβάσετε τις εντυπώσεις μου.

Η Big Alpha έκδοση του Evolve περιείχε μόνο το multiplayer τομέα του παιχνιδιού και για αυτό το λόγο οφείλω να σας υπενθυμίσω πως η τελική έκδοση του προϊόντος θα έχει και ένα single-player campaign. Το μοναδικό mode που ήταν διαθέσιμο στην beta ήταν το Hunt mode, το οποίο τοποθετεί τέσσερις παίκτες απέναντι σε ένα τέρας που ελέγχεται από έναν άλλο χρήστη. Ξεκινώντας, το παιχνίδι μού ζήτησε να ταξινομήσω σε σειρά προτίμησης τα classes με τα οποία θα ήθελα να εισέλθω στον κάθε αγώνα. Τα διαθέσιμα classes ήταν τέσσερα, ενώ η πέμπτη επιλογή ήταν αυτή του τέρατος. Πιο συγκεκριμένα, μπορούσα να επιλέξω ανάμεσα σε Assault, Medic, Support, Trapper και Monster. Ως μέλος των Hunters, στόχος μου ήταν να βοηθήσω την ομάδα μου να εξοντώσει το τέρας κερδίζοντας έτσι τον αγώνα. Οι τρόποι για να γίνει αυτό ήταν πολλοί.

Ως Trapper μπορούσα να τοποθετήσω διάφορες παγίδες για το τέρας, ενώ ως Assault μπορούσα να χρησιμοποιήσω το ηρεμιστικό όπλο για να το αδρανοποιήσω. Αυτό ελευθέρωνε το πεδίο της μάχης στα υπόλοιπα δύο μέλη της ομάδας να εκτοξεύσουν τα πυρά τους. Αδιαμφισβήτητα, η συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα των Hunters και για αυτό το λόγο μου άρεσε πολύ το ότι μπορούσα να τοποθετήσω markers για να βλέπει η ομάδα μου που βρίσκομαι και να με ακολουθεί ή αντίστοιχα να ακολουθώ εγώ εκείνους.

Μετά από μερικούς αγώνες, κατάλαβα πως η δράση στο Evolve εξελισσόταν διαφορετικά κάθε φορά χάρει στην επιλογή που δίνεται στους παίκτες να προσεγγίσουν το τέρας αθόρυβα, κάτι που έκανε πιο δύσκολο το έργο μου ως παίκτης λόγω των διάφορων πλασμάτων που βρίσκονταν διάσπαρτα στο επίπεδο, όπως πτηνά που μπορούσαν να ειδοποιήσουν τον αντίπαλο. Επιπροσθέτως, οι developers του Evolve φαίνεται πως σιγούρεψαν να υπάρχει μία -έστω και σε μικρό βαθμό- ποικιλία στο gameplay και να μην είναι μόνο μία βαρετή και συνηθισμένη μάχη μεταξύ τεσσάρων παικτών και ενός τέρατος. Ως ο παίκτης που ήλεγχα το τέρας, μπορούσα να καταστρέψω έναν ρελέ ισχύος που βρισκόταν σε ένα συγκεκριμένο σημείο του χάρτη και να βγω νικητής. Αυτό που βρήκα εγώ ενδιαφέρον ήταν η εξέλιξη του τέρατος τρώγοντας άλλα πλάσματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που έθετε σε εγρήγορση τους hunters καθώς μετά το τρίτο στάδιο της εξέλιξης του τέρατος η ομάδα τους θα είχε ανάγκη από μία υπερπροσπάθεια για να το εξοντώσει.

Σε γενικές γραμμές, με το Hunt mode η 2K πήρε την ιδέα της κλασσικής πλοκής όπου μία ειδική ομάδα εξαιρετικά έμπειρων και εκπαιδευμένων ατόμων καλείται να εξοντώσει ένα απειλητικό για την ανθρωπότητα τέρας και την μετέτρεψε σε μία διασκεδαστική co-op εμπειρία. Προσωπικά, μετά από αρκετές ώρες ενασχόλησης με την Big Alpha του νέου τίτλου της 2K Games, ένιωσα πως το Evolve μού υποσχέθηκε πως αυτό που βίωσα ήταν μόνο η αρχή μίας πολύ δυνατής co-op εμπειρίας για το 2015. Το γεγονός πως η τέταρτη γενιά της CryEngine δείχνει να είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει εκπληκτικά παιχνίδια οπτικά σε συνδυασμό με την πολύ καλή εκτέλεση της 2K Games σε ότι αφορά το gameplay, είναι η απόδειξη πως το Evolve μπήκε με μεγάλη ευκολία στην λίστα των παιχνιδιών που θέλω πάρα πολύ να δοκιμάσω μέσα στο 2015.

Το Evolve αναμένεται να τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 10 Φεβρουαρίου του 2015 για τα Xbox One, PlayStation 4 και PC.

Tags: