NBA 2K15 - Launch Event & Preview

Ταξιδέψαμε στο Λονδίνο για να γιορτάσουμε το NBA 2K15
13 Οκτωβρίου 2014 21:06
NBA 2K15 - Launch Event & Preview

Η σειρά NBA 2K αδιαμφισβήτητα έχει αποκτήσει ένα θρυλικό όνομα στη βιομηχανία και αυτό γιατί κάθε χρόνο αποδεικνύει πως οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτά τα παιχνίδια, κρύβουν ένα σπάνιο πάθος για τη δουλειά τους. Τολμώ να πω πως ίσως και να πρόκειται για τη σειρά που έχει μία σταθερά ανοδική πορεία, τόσο ως προς την ποιότητα που διέπει τους τίτλους NBA 2K, όσο και ως προς την αποδοχή της από το gaming κοινό. Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ στα νέα γραφεία του οργανισμού NBA Ευρώπης μετά από αποκλειστική πρόσκληση της 2K Sports και της CD Media για να γιορτάσουμε παρέα με την ομάδα ανάπτυξης του NBA 2K15 την κυκλοφορία του νεότερου αθλητικού τίτλου της εταιρίας, αλλά και να παρακολουθήσω την επίσημη παρουσίαση των developers για τα καινούργια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού. Οι Unboxholics ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο που παραβρέθηκε στο συγκεκριμένο launch event και δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την CD Media και την 2K Sports γι' αυτό.

Φτάνοντας στα γραφεία στο κέντρο του Λονδίνου, η 2K Sports είχε ετοιμάσει για τους δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν στο event ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο με πολλαπλές οθόνες για την παρουσίαση που θα λάμβανε χώρα. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Andrew Blumberg ο οποίος εργάζεται ως Brand Manager από το 2010 για την 2K Sports. Ο Andrew ήταν υπεύθυνος της παρουσίασης των νέων χαρακτηριστικών του NBA 2K15 μέσω των οποίων η ομάδα ανάπτυξης ευελπιστεί να συνεχίσει να ικανοποιεί τους φανατικούς της σειράς. Ο Andrew ξεκίνησε την παρουσίαση μιλώντας για τη στενή συνεργασία της 2K Sports με το NBA και πως ο οργανισμός έχει χαρίσει τεράστια βοήθεια στην ρεαλιστικότερη απόδοση του αθλήματος στα ψηφιακά παρκέ.

Αδιαμφισβήτητα, τα modes MyPark, MyTeam, MyGM και η δυνατότητα προσθήκης της Euroleague στο ολοκαίνουργιο MyLeague Mode αποτελούν τα δύο πολύ δυνατά χαρτιά της 2K Sports σε ότι αφορά το NBA 2K15, ενώ οι νέοι μηχανισμοί των σουτ προσφέρουν πλέον περισσότερο έλεγχο στα χέρια των παικτών και, φυσικά, δημιουργούν ευκαιρίες για ρεαλιστικότερα σενάρια. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Andrew Blumberg στο event, η 2Κ Sports άκουσε τα παράπονα των παικτών για το collision system του παιχνιδιού και έχτισαν από την αρχή το σύστημα κινήσεων με περισσότερα από 6.000 animations να προστέθηκαν στην ήδη πλούσια βιβλιοθήκη των animations της 2K Sports για το άθλημα. Τα παραπάνω θα τα περιγράψω αναλυτικά στο review του Unboxholics.com για τον τίτλο πολύ σύντομα αφού τα δοκιμάσω εκτενώς.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το NBA 2K15 στα ειδικά stations που είχε τοποθετήσει η εταιρία στα γραφεία και με τη βοήθεια της Chiara Woolford, International Social & Community Manager της 2K Games, να ρίξουμε μία ματιά στη νέα τεχνολογία σύλληψης εκφράσεων του προσώπου (facial mapping) που ενσωματώνεται στο NBA 2K15. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι συμβατή με τις συσκευές Kinect και PlayStation Camera και από την προσωπική εμπειρία που απέκτησα από το event, δείχνει να λειτουργεί σωστά και απροβλημάτιστα.

Στη συνέχεια, η ομάδα της 2K είχε προγραμματίσει ένα ειδικό Q&A session με τον Andre Dummond, τον center των Detroit Pistons. Οι ερωτοαπαντήσεις με το δημοφιλή παίκτη του NBA πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεφωνικής κλήσης και πολλοί από τους δημοσιογράφους και YouTubers που βρίσκονταν στο δωμάτιο ρώτησαν τον Drummond για την εμπειρία του με την ολοκαίνουργια τεχνολογία σύλληψης εκφράσεων προσώπου που ενσωματώνεται στο παιχνίδι, την κατάκτηση του κυπέλλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης (FIBA Basketball World Cup) και τα modes που ανυπομονεί να δοκιμάσει στο NBA 2K15. Ο Andre Drummond δήλωσε μεγάλος φαν της σειράς και πως αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών ταξιδιών της ομάδας, παίζει με τους συμπαίκτες του NBA 2K στο αεροπλάνο.

Η 2K Sports είχε προγραμματίσει σωστά το πρόγραμμα του launch event, χωρίς να μας οδηγεί σε άσκοπο χάσιμο χρόνου όπως συνηθίζεται να γίνεται σε τέτοια events, και συνεχίσαμε στο ξενοδοχείο The Connaught, όπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Pharrell Williams μαζί με τους άλλους YouTubers και να βγάλουμε μία ομαδική φωτογραφία. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Pharrell Williams έχει επιμεληθεί το soundtrack του NBA 2K15 και πολλά από τα τραγούδια του νέου album του που ακούει στο όνομα "Girl" θα βρίσκονται μέσα στη λίστα των τραγουδιών. Η κυκλοφορία του NBA 2K15 στην αγορά της Ευρώπης συνέπεσε με το ευρωπαϊκό tour του Pharrell Williams και η 2K Sports είχε φροντίσει να προμηθευτεί για όλους μας εισιτήρια ώστε να δούμε ζωντανά το διάσημο καλλιτέχνη. Η βραδιά έκλεισε με αυτήν την υπέροχη συναυλία και κάπως έτσι γιορτάσαμε μαζί με την ομάδα της 2K Games την κυκλοφορία του NBA 2K15.

Το NBA 2K15 κυκλοφορεί ήδη για PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One και PC.

Τέλος, μη ξεχάσετε να δείτε τις εικόνες από όλη την ημέρα που περάσαμε στο Λονδίνο μέσα από το παρακάτω Image Gallery. Κάπου εδώ, εκ μέρους της ομάδας των Unboxholics, θα ήθελα να ευχαριστήσω 2K για την άψογη διοργάνωση του όλου event και τη ζεστή φιλοξενία και πιο συγκεκριμένα τους:

  • Andrew Blumberg - Brand Manager at 2K Sports
  • Ibrahim Bhatti - Social Marketing Executive / Video Producer at 2K
  • Chiara Woolford - International Social & Community Manager at 2K
  • Erica Denning - PR and Product Manager - Export at 2K
  • Sam Woodward - International PR Manager at 2K
  • María Emegé - Community Manager, PR & Marketing Assistant at 2K Spain

Περισσότερα για το NBA 2K15, στο επερχόμενο review από το Unboxholics.com

Tags: