Editorial: "Δύο cheeseburger και μια πατάτες!"

Αν μη τι άλλο, ζούμε ωραίες εποχές...
10 Οκτωβρίου 2014 17:13
Editorial:

Προχθές δημοσιεύσαμε μία είδηση στην οποία ουσιαστικά πρώην μέλη της Irrational Games ανακοίνωσαν ένα νέο project το οποίο ζητάει χρηματοδότηση από το κοινό μέσω του Kickstarter. Δε ξέρω αν τελικά αυτά τα crowd-funding μέσα είναι μία «φούσκα» που κάποια στιγμή θα σκάσει, αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτήν τη στιγμή πολλοί δημιουργοί βρίσκουν διέξοδο μέσω αυτών. Γενικά, είναι αισιόδοξο που, έστω κι έτσι, οι ιδέες και το μεράκι ορισμένων ανθρώπων θα φτάσει στις οθόνες μας.

Είναι, όμως, και γελοίο. Και εξηγούμαι. Είναι απαράδεκτο σε μία βιομηχανία που πλέον έχει μεγαλώσει σε επικίνδυνο βαθμό και που καθημερινά διογκώνεται με γοργούς ρυθμούς, άνθρωποι που έχουν αποδείξει την αξία τους, να ζητούν από το κοινό να τους βοηθήσει για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, την ώρα που οι μεγάλοι κολοσσοί ξοδεύουν 500 εκατομμύρια δολάρια για παιχνίδια που το μοναδικό που κατάφεραν είναι να αυξήσουν τη γκρίνια στο κοινό και τίποτα παραπάνω. Είναι άθλιο το ότι οι δημιουργοί των BiAn oShock (επαναλαμβάνω, των BioShock!) να ζητάτε οικονομική ενίσχυση και ουσιαστικά να μένουν «στο δρόμο». Το γεγονός ότι τέτοια βιογραφικά, η βιομηχανία τα σπρώχνει προς το γκρεμό, θα πρέπει να μας προβληματίζει και να μας κάνει, τουλάχιστον, να αναγνωρίζουμε το ποιος αξίζει και ποιος πρέπει να πάει σπίτι του. Γιατί, φίλοι και φίλες αναγνώστες/ιες, το να κολυμπάει στο χρήμα η ομάδα που έφτιαξε το, κατ’ εμέ απαράδεκτο, Watch Dogs, την ώρα που η ομάδα του BioShock: Infinite έχει γίνει συντρίμμια, εμένα με πνίγει. Και δεν είναι μόνο η Irrational Games που οδηγήθηκε στο λουκέτο. Είναι τόσες και τόσες, μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες που βρίσκονται ή θα βρεθούν σύντομα σε αυτήν τη θέση.

Τώρα μου ήρθε στο μυαλό ένα ανέκδοτο που διάβασα από τον φίλο μου Throrin, το οποίο δυστυχώς είναι ρεαλιστικό και νομίζω πως περιγράφει όλα όσα ανέφερα παραπάνω, το ίδιο καλά:

Τι λέει ένας άνεργος πτυχιούχος, σε έναν πτυχιούχο που έχει δουλειά;

«Δύο cheeseburgers και μία πατάτες.»

Σε άλλα νέα, όπως θα έχετε διαπιστώσει όσοι επισκέπτεστε το Unboxholics.com, η εβδομάδα που μας πέρασε και γενικά η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δραστήρια για το site. Ατελείωτη, ποικίλη ύλη, πλούσια επικαιρότητα και όλα αυτά με παρέα όλους εσάς. Αν μη τι άλλο ζούμε ωραίες εποχές, απλά πρέπει ώρες-ώρες να κοιτάμε και την πραγματική…πραγματικότητα.

Εύχομαι σε όλους και όλες να έχετε ένα υπέροχο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο!

Waters: “Clare came into the studio one day, and we said, ‘There's no lyrics. It's about dying—have a bit of a sing on that, girl.’ I think she only did one take. And we all said, ‘Wow, that's done. Here's your 60 quid."

Tags: