Πέντε Anime που αγαπήσαμε – Μέρος B'

Πέντε ακόμη περιπέτειες που δεν πρέπει να χάσετε
13 Δεκεμβρίου 2018 07:46
Πέντε Anime που αγαπήσαμε – Μέρος B'

Όπως σας υποσχέθηκα τα άρθρα με τα Anime θα συνεχίζονται έτσι ώστε να δίνουμε ιδέες σε νέα άτομα για το τι συμβαίνει στο χώρο αυτό, αλλά και να συζητάμε όμορφα και ωραία μερικές από τις αγαπημένες μας σειρές από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Μετά το άρθρο “Πέντε Anime που αγαπήσαμε”, όπως είναι λογικό, είναι αρκετά δύσκολο να καλυφθούν όλα τα γούστα μιας και υπάρχουν αμέτρητα anime άξια αναφοράς. Για αυτό αποφάσισα να κάνω ένα δεύτερο κομμάτι με μερικές ακόμη anime σειρές που έχουν χαραχθεί στην καρδιά μας είτε λόγω ιστορίας είτε λόγω χαρακτήρων.

Πέντε ακόμη anime που αγαπήσαμε λοιπόν. Πέντε σειρές που κατάφεραν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο να μας κερδίσουν. Παρακάτω θα σας προτείνω κάποια anime που εγώ προσωπικά όχι μόνο θεωρώ ότι είναι άξια παρακολούθησης, αλλά βρίσκονται πολύ ψηλά στην δική μου λίστα της Ιαπωνικής ψυχαγωγίας.

Psycho-Pass

Αυτή την φορά δεν γινόταν να αφήσω έξω το Psycho-Pass, καθώς αποτελεί για εμένα προσωπικά μία από τις αγαπημένες μου anime σειρές. Ο κόσμος του anime γεμάτος οργουελικές πινιλιές είναι φανταστικός. Ένα AI σύστημα παρακολούθησης ελέγχει τους κατοίκους της χώρας και ανάλογα με το Hue τους (ψυχολογική κατάσταση) προβλέπει την πιθανότητα που έχουν για να διαπράξουν κάποιο έγκλημα. Εφόσον το άτομο χτυπήσει το “καμπανάκι”, εκεί έρχεται η αστυνομία για να βάλει ένα τέλος στην απειλή.

Samurai Champloo

Μία νεαρή κοπέλα αφήνει την ζωή της ως σερβιτόρα και ξεκινά το ταξίδι της για να βρει τον “σαμουράι που έχει άρωμα από ηλίανθους”. Το ταξίδι της θα συνοδεύσουν ο Mugen, ένας θρασύτατος νεαρός μαζί με τον rōnin σαμουράι Jin. Ένα ταξίδι που είναι γεμάτο αγωνία, χαρά και λύπη μέσα από αξέχαστες στιγμές και χαρακτήρες που δεν πρόκειται να ξεχάσετε.

Black Butler

Ένα νεαρό αγόρι κάνει ένα συμβόλαιο με έναν δαίμονα για να πάρει εκδίκηση σε όσους τον ασέλγησαν και τον αδίκησαν. Το αντάλλαγμα; Η ίδια του η ψυχή. Όμως για να τον βοηθήσει, ο δαίμονας θα πρέπει να ταιριάξει στην υψηλή κοινωνία που ανήκει ο Ciel Phantomhive και έτσι παίρνει την μορφή του μπάτλερ. Από εκεί, όλοι οι εχθροί του νεαρού θα μάθουν σκληρά τον όρο της εκδίκησης.

Stein's Gate

Ένας τρελός επιστήμονας μετά από πείσμα και άπειρες προσπάθειες καταφέρνει να δημιουργήσει την δική του χρονομηχανή. Όμως η χαρά του θα μετατραπεί σε λύπη, καθώς η ζωή του θα αλλάξει δραματικά και τα άτομα που αγαπά θα αρχίσουν να χάνονται. Ένα anime που ομολογώ μέχρι και σήμερα πως στην αρχή δεν μου κίνησε πολύ την περιέργεια, αλλά αργότερα κατάφερε να βρεθεί ψηλά στην λίστα μου.

Darker than Black

Πριν δέκα χρόνια στη Νότια Αμερική εμφανίστηκε μία μυστηριώδης χωρική ανωμαλία γνωστή ως “Heaven’s Gate”. Λίγο αργότερα, ο ουρανός του Τόκιο άλλαξε μεταμορφώνοντας το τοπίο του σε κάτι άσχημο. Αυτό συνέβη γιατί εκεί άνοιξε το “Hell’s Gate”. Αυτές οι δύο πύλες είχαν ως αποτέλεσμα την εξαφάνισή των αστεριών. Σε αυτό το χρονικό διάστημα κάτι περίεργο συνέβη. Ορισμένα άτομα απέκτησαν μερικές ειδικές ικανότητες που τους επιτρέπουν να κάνουν πράγματα που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους. Αυτοί έγιναν γνωστοί ως Contractors. Μόνο και μόνο από το concept του, το συγκεκριμένο anime μου τράβηξε πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον και δεν άργησε χαραχθεί στην μνήμη μου.


Αυτές είναι πέντε ακόμη anime σειρές που για εμένα προσωπικά βρίσκονται πολύ υψηλά στην λίστα μου και θεωρώ πως αξίζουν την προσοχή σας. Αν και επαναλαμβάνομαι θα το ξαναπώ. Όπως καταλαβαίνετε πολλά anime που θα σας έρχονται στο μυαλό μπορεί να λείπουν. Τα περισσότερα από αυτά ίσως τα δείτε σε κάποιο επόμενο παρόμοιο άρθρο. Μέχρι τότε θέλω όμως το εξής. Θέλω πάλι να δω στα σχόλια τι πιστεύετε για τα παραπάνω anime και μερικές από τις δικές σας αγαπημένες anime σειρές της Ιαπωνίας.