Anime που δεν μας άφησαν να κλείσουμε μάτι από το hype

Ένα επεισόδιο...ένα τελευταίο επεισόδιο
14 Οκτωβρίου 2018 11:25
Anime που δεν μας άφησαν να κλείσουμε μάτι από το hype

Ένα επεισόδιο. Ένα τελευταίο επεισόδιο. Ένα ψέμα που πολλοί anime fans έχουμε πει, ή μάλλον, συνεχίζουμε να λέμε στον εαυτό μας όταν παθιαζόμαστε τρομερά με μία anime σειρά. Πόσες φορές αυτό το "ένα τελευταίο επεισόδιο" καταλήγει να σας ξενυχτά μέχρι το πρωί γιατί ο πρωταγωνιστής δεν λέει να τελειώσει την μάχη και σας κάνει να "τρέμετε" από το hype; Επανέρχομαι λοιπόν στα anime δράσης. Μετά το άρθρο με τα πέντε anime που αγαπήσαμε αποφάσισα να σας προτείνω μερικά anime που λόγω hype από μάχες, σκηνικά και χαρακτήρες δεν μας άφησαν να κοιμηθούμε.

 

Dragon Ball

Ας ξεκινήσω νοσταλγικά. Η σειρά Dragon Ball αποτελεί μία από τις διασημότερες anime σειρές που δύσκολα να μην γνωρίζει κανείς καθώς μεγάλωσε μικρούς και μεγάλους, ενώ εδώ και λίγα χρόνια έχει επιστρέψει δυναμικά με το Dragon Ball Super. Παραδεχθείτε το. Παρά τις "ανοησίες" του, το Dragon Ball έχει καταφέρει να σας κρατήσει ξύπνιους αρκετές φορές με τις θεαματικές του μάχες και φυσικά, τις ατελείωτες κραυγές θυμού των πρωταγωνιστών.

Naruto

Στην συνέχεια έρχεται το Naruto. Ένα ταξίδι που βλέπουμε μερικούς ξεχωριστούς χαρακτήρες να προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους και όσο μεγαλώνουν να γίνονται περισσότερο δυνατοί τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Ένα anime που προτείνω με μεγάλη ευκολία σε όσους θέλουν να τους απασχολεί, ή μάλλον να τους ξενυχτά τα βράδια.

Fate Zero/Stay Night

Η σειρά Fate ομολογώ πως είναι από τις αγαπημένες μου. Και αναφέρομαι σε όλα τα κεφάλαια. Το Fate Zero, το Fate Stay Night, το Fate Stay Night Unlimited Blade Works και όλες οι ταινίες που έχουν βγει για εμένα προσωπικά ήταν φανταστικές. Ναι, είχαν τα λαθάκια τους, αλλά μόνο και μόνο από τους χαρακτήρες και ειδικότερα τις μάχες, νομίζω μπορούμε να τα προσπεράσουμε και να απολαύσουμε την μάχη για το καταραμένο δισκοπότηρο.

Attack on Titan

Μόλις με ρωτάνε για εντυπωσιακά anime, τόσο από μάχες όσο και από πλευράς ιστορίας, πάντα εύκολα προτείνω το Attack on Titan. Για εμένα, η εν λόγω σειρά έχει μία όμορφη ισορροπία σχεδόν στα πάντα. Animation, μουσική, ατμόσφαιρα, χαρακτήρες και φυσικά μάχες.

Bleach

Ναι ξέρω. Ωραίο anime αλλά μας έχει κάνει να χτυπάμε και το κεφάλι μας στον τοίχο από αυτά που έχουμε δει. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Οι μάχες του Bleach ίσως είναι από τις καλύτερες των shonen anime του τώρα. Βέβαια, αυτό είναι υποκειμενικό. Πόσες φορές περιμένατε το επόμενο επεισόδιο του Arrancar chapter; Πόσες φορές περιμένατε να δείτε κάποιο νέο Bankai; Πόσα χρόνια περιμένατε το επεισόδιο όπου ο Aizen θα αποκάλυπτε το μεγάλο του σχέδιο;

Hellsing Ultimate

Τι καλύτερο από ένα Δράκουλα με πιστόλια; Αυτό είναι το Hellsing. Ένα anime που από την αρχή μέχρι το τέλος κάνει τα πάντα για να πετύχει μία αιματοβαμμένη κόλαση γεμάτη βία, πιστολίδια και θεαματικές μάχες. Ο Alucard είναι ίσως από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες μέχρι και σήμερα για ένα και μόνο λόγο. Την δίψα του, ή καλύτερα το πάθος του για μάχη και θάνατο. Όσοι επιθυμείτε ένα ανάλαφρο anime γεμάτο μάχες και μοναδικούς χαρακτήρες τότε σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Το ταξίδι των αδερφών Eldric είναι γεμάτο αγωνία και συγκίνηση. Το Fullmetal Alchemist: Brotherhood ίσως είναι το πιο καλογραμμένο anime της λίστας -τουλάχιστον για εμένα-. Ενδιαφέροντες χαρακτήρες είτε από την καλή πλευρά είτε από την κακή, μία φοβερή ιστορία και ένας φανταστικός κόσμος αλχημείας σας περιμένει για να σας ψυχαγωγήσει.


Αυτά ήταν μερικά anime που θεωρώ πως μας εντυπωσίασαν με τις μάχες τους και τους χαρακτήρες τους. Για να μην είμαι υπερβολικός, δεν θεωρώ πως οι παραπάνω σειρές που ανέφερα είναι οι καλύτερες όλων των εποχών, ούτε επίσης πως είναι νούμερο ένα. Αποτελούν απλά μερικά anime που προτείνω εγώ σε όσους επιθυμούν δράση και θεαματικότητα. Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει και δεύτερο μέρος, διότι εφόσον αναφερόμαστε σε shonen είδος, όλοι γνωρίζουμε πως οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες. Όμως αυτό που θέλω από εσάς είναι να μου γράψετε στα σχόλια τα δικά σας anime που κατάφεραν λόγω hype να σας ξενυχτήσουν.