Editorial: Ψυχαναγκασμός και καλοπέραση!

Άτιμο πράγμα η αυθυποβολή!
19 Σεπτεμβρίου 2014 13:14
Editorial: Ψυχαναγκασμός και καλοπέραση!

Έχετε αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι για τη ψυχοσύνθεση του σύγχρονου ανθρώπου ένα Σαββατοκύριακο; Πρακτικά, όλη την εβδομάδα δουλεύουμε, πηγαίνουμε σχολεία, σχολές και κάνουμε τις λοιπές υποχρεώσεις, για να έχουμε χρόνο να περάσουμε ένα λιγάκι πιο χαλαρό και ξεκούραστο διήμερο. Φυσικά, υπάρχουν και άτυχοι που και το Σαββατοκύριακο είναι απλά μία «καθημερινή», ωστόσο πιστεύω πως ένα μεγάλο μέρος από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ισχύει η πρώτη περίπτωση.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, λοιπόν, εκτός από τις απαραίτητες ώρες που οφείλουμε να περάσουμε μαζί με τους ανθρώπους μας –το παν για έναν ευτυχισμένο άνθρωπο- υπάρχουν και άλλα «γλυκά» της ζωής. Ένα από αυτά, για εμένα τουλάχιστον, είναι τα βιντεοπαιχνίδια. Το έγραψα και σε προηγούμενο editorial και είδα ότι τις σκέψεις μου συμμερίστηκαν πολλοί «συν-gamers»: δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό, ευχάριστο και αγχολυτικό, από ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ, ο οποίος κοιτάει ένα όμορφο βιντεοπαιχνίδι στο background. Το άτιμο το άθλημα δύναται να χαρίσει μοναδικές στιγμές που θα σε ταξιδέψουν, θα σε μαγέψουν και θα σε κάνουν να ξεχαστείς από τα λίγα ή πολλά προβλήματα της καθημερινότητας. Πλέον, σε ηλικία που κοντεύει τα 30, τα βιντεοπαιχνίδια για εμένα είναι θεραπεία και παρόλο που έγιναν «δουλειά» μου, συνεχίζω να βλέπω ως ένα «φάρμακο» για πολλές «ασθένειες». Άλλωστε, αν δεν αγαπάς αυτό με το οποίο ξοδεύεις τόσες και τόσες ώρες από τη ζωή σου, τότε γιατί να το κάνεις;

Θέλω να περάσω το μήνυμα, σε όλους εσάς που διαβάζετε τις ταπεινές σκέψεις μου, να μην παίζετε τα βιντεοπαιχνίδια ψυχαναγκαστικά, επειδή το θέλουν οι συγκυρίες, οι καιροί και οι…φίλοι. Είναι ξεκάθαρα προσωπική ενασχόληση και το κάνουμε ακόμη πιο ξεκάθαρα για εμάς. Μην υποχρεώνεται τους εαυτούς σας, μην τους βάζετε σε αυθυποβολή να πιστέψουν ότι το γουστάρετε και προ πάντων προσπαθήστε να ανακαλύψετε στις ώρες που σπαταλάτε το πραγματικό νόημα: να περνάτε καλά παίζοντας. Προσέξτε, «περνάω καλά κάνοντας κάτι» σημαίνει ότι «αισθάνομαι όμορφα όταν το κάνω». Θέστε, λοιπόν, αυτό το ερώτημα σε κάθε λεπτό που ξοδεύετε από τη ζωή σας για κάτι και ενδεχομένως να σοκαριστείτε με το πόσα πολύτιμα λεπτά έχετε χαραμίσει, από τα δυστυχώς λίγα που μας δόθηκαν ως άνθρωποι, σε πράγματα που νομίζατε ότι γουστάρατε.

Σε άλλα νέα, οι Unboxholics έχουν μπει σε κανονικό «χειμερινό» ωράριο, με τις μηχανές μας να δουλεύουν στο 100%. Ευτυχώς έχουμε εσάς ως καύσιμο και δε θα σβήσουμε ποτέ. Πάρτε και την καθιερωμένη αφιέρωση γι’ αυτήν την εβδομάδα και μαζί της σας εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο!

Tags: