Resident Evil 2 Remake: Ο πραγματικός τρόμος επιτέλους επιστρέφει

Η επιστροφή στις ρίζες που όλοι ονειρευόμασταν
16 Ιουνίου 2018 11:44
Resident Evil 2 Remake: Ο πραγματικός τρόμος επιτέλους επιστρέφει

Ααααχ. Τι ζητούσαμε ρε Capcom; Τι ζητούσαμε όλα αυτά τα χρόνια; Δηλαδή ήταν τόσο δύσκολο; Γιατί έπρεπε πρώτα να μας στιγματίσεις με ψυχοφθόρες αναμνήσεις από τα προηγούμενα Resident Evil παιχνίδια μέχρι να βάλεις πραγματικά μυαλό και να επιστρέψεις και πάλι στις ρίζες σου; Γιατί έπρεπε πρώτα να ασελγήσεις την ίδια σου την σειρά και να φύγεις από το μονοπάτι που έθεσες πριν λίγα χρόνια; Εντάξει, ξέρω, είμαι κυνικός. Αλλά νομίζω εγώ και άλλοι χιλιάδες fans όχι μόνο στεναχωρηθήκαμε, αλλά ταραχτήκαμε όταν είδαμε τους αγαπημένους μας χαρακτήρες ενός λατρεμένου horror franchise να γίνονται...John Wick.

Όπως και να έχει, η συνέντευξη Τύπου της Sony επιφύλασσε μία πολύ όμορφη και άκρως αναμενόμενη έκπληξη. Το πρώτο trailer του πολυπόθητου Resident Evil 2 Remake. Μία επαναδημιουργία που περιμέναμε να ανακοινωθεί εδώ και πολλές συνεντεύξεις Τύπου. Όμως η αναμονή τελικά άξιζε. Το πρώτο trailer του Resident Evil 2 Remake απέδειξε πως αν υπάρχει θέληση ο τρόμος είναι εκεί. Αυτή είναι η πραγματική επιστροφή στις horror ρίζες του franchise. Μετά από πολλά χρόνια αυτό θα είναι ίσως το επιτέλους σοβαρό Resident Evil που τόσο πολύ "διψάμε" να παίξουμε. Από το trailer και τα gameplay βίντεο η χαρά και η συγκίνηση που ένιωσα δεν περιγράφεται. Καθ 'όλη την διάρκεια του trailer, στο Discord μας επικρατούσε μία όμορφη ησυχία. Κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει. Κανείς δεν μπορούσε να εκφράσει με λόγια το αριστούργημα που βλέπαμε.

Όπως είδατε και εσείς, δεν μιλάμε για ένα απλό Remake με ανανεωμένο οπτικοακουστικό τομεά, αλλά για ένα ουσιαστικά καινούριο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που θα πατάει γερά στο αρχικό, αλλά θα τολμήσει και θα προσπαθήσει να καινοτομήσει για ακόμη μία φορά στο horror genre. Η Capcom φαίνεται διατεθειμένη να παραδώσει την απόλυτη horror εμπειρία σε μία "άρρωστη" συνταγή. Η κάμερα άλλαξε, το ύφος άλλαξε, αλλά ο τρόμος είναι εκεί. Και αυτό είναι που μετράει. Αυτό είναι που αξίζει. Ομολογώ πως είμαι τρομερά ενθουσιασμένος με αυτό που αντίκρισα, όπως επίσης και τρομερά ανυπόμονος μέχρι να έρθει η στιγμή που θα χαθώ μέσα στον φρικιαστικό του κόσμο.

Πέρα από εμένα και την αγάπη μου για την σειρά, θα ήθελα να μάθω τις δικές σας σκέψεις και δικά σας συναισθήματα σχετικά με το νέο Resident Evil 2 Remake. Πως αισθάνεστε που μετά από τόσα χρόνια θα παίξετε επιτέλους ένα "αληθινό" Resident Evil παιχνίδι; Α και πριν κλείσουμε, παρακάτω σας έχω ακόμη ένα "δωράκι".