Devil May Cry 5: Η συγκίνηση, η περιέργεια, η απορία!

Η ευχή των fans επιτέλους πραγματοποιείται
14 Ιουνίου 2018 14:13
Devil May Cry 5: Η συγκίνηση, η περιέργεια, η απορία!

Devil May Cry. Μία σειρά που ομολογώ πως τρέφω τρομερή αγάπη για αυτή. Ένα franchise το οποίο αποτελεί για εμένα προσωπικά κορυφή στα action, hack and slash παιχνίδια με ένα τρομερό σύστημα μάχης, φοβερό art-style και τέλος, αξιομνημόνευτους χαρακτήρες. Η συνέντευξη Τύπου της Microsoft στην E3 2018, πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες ευχές μου. Ύστερα από τόσα χρόνια είδα και πάλι σε δράση τους αγαπημένους μου χαρακτήρες. Ύστερα από τόσους μήνες γεμάτους φήμες και εικασίες το όνειρό μου έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Είδα το αγαπημένο franchise να συνεχίζεται. Την ώρα που αντίκρισα το trailer του Devil May Cry 5 δεν σας κρύβω πως τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα.

Την δεύτερη φορά όμως κατάλαβα ακριβώς πόσο αγνό και αυθεντικό Devil May Cry είναι. Η μουσική, η "καφρίλα", ο ειρωνικός διάλογος, τα τέρατα και κυριότερα, το gameplay, είναι όλα τόσο ρομαντικά και πιστά στα προηγούμενα παιχνίδια. Η συγκίνηση που ένιωσα όταν είδα τον Hideaki Itsuno να ανεβαίνει στην σκηνή και να μου λέει "πιστεύω πως αυτό είναι το καλύτερο Devil May Cry που έχω φτιάξει" δεν γινόταν να μην ενθουσιαστώ. Δεν γινόταν να μην νιώσω σαν ένα μικρό παιδί που οι γονείς του έφεραν το Χριστουγεννιάτικο δώρο. Μέχρι και αυτή την στιγμή που γράφω το εν λόγω κείμενο δεν σας κρύβω πως το "Devil Trigger", το νέο Battle Theme του Nero συνεχίζει να παίζει ασταμάτητα στα ηχεία μου.

Ναι, όπως είδαμε όλοι στο trailer ανακοίνωσης, το νέο παιχνίδι θα φέρει αλλαγές. Αλλά για όσους δυσανασχετούν, είναι πράγματι κακό; Δεν νομίζω. Θέλω τον Itsuno να τολμήσει. Θέλω τον Itsuno να προσπαθήσει και πάνω από όλα, πιστεύω πως ο Itsuno θα πετύχει. Ίσως μιλάει ακόμη το hype μέσα μου, ή ίσως μετά από τόσα χρόνια fan της σειράς μπορώ και βλέπω κάποια πράγματα. Σίγουρα, η ίδια περιέργεια και απορία που διαπέρασε τον κάθε fan της σειράς, διαπέρασε και εμένα. Αλλά πιστεύω πως μπορούμε να εμπιστευτούμε έναν άνθρωπο που το συγκεκριμένο franchise το έχει ως παιδί του.

Μέχρι να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και να πιάσουμε το παιχνίδι στα χέρια μας δεν μπορούμε να βγάλουμε ένα τελικό συμπέρασμα. Το παρόν κείμενο το έγραψα γιατί ήθελα περισσότερο να μοιραστώ την χαρά μου, αλλά και την περιέργεια μου για την επιστροφή ενός αγαπημένου -για εμένα πάντα- franchise. Αλλά πάνω από όλα θα ήθελα να διαβάσω τις δικές σας σκέψεις σχετικά με το Devil May Cry 5 και τα όσα έχετε δει και διαβάσει μέχρι στιγμής. Και πριν κλείσουμε, παρακάτω ακολουθεί ένα "δωράκι".