Παίξαμε το The Crew 2! (Video Preview)

Απελευθερωμένη open world racing δράση
16 Μαΐου 2018 16:00
Παίξαμε το The Crew 2! (Video Preview)

Στα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα στις 27 του περασμένου μήνα ήμασταν καλεσμένοι της Ubisoft -την οποία και ευχαριστούμε θερμά- στο ειδικό preview event του επερχόμενου The Crew 2, που έγινε στο Λονδίνο για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το νέο παιχνίδι. Προσωπικά, θα ξεκαθαρίσω ότι ενασχόληση μου με το πρώτο Crew ήταν ελάχιστη και αυτό διότι δεν κατάφερε ούτε να με συγκινήσει ούτε να με κρατήσει στον κόσμο του κατά κάποιον τρόπο. Ήταν πολύ άοσμο σαν στυλ και ξερό και άγαρμπο σαν racing παιχνίδι, κάτι που φάνηκε έως ότου να έρθουν τα expansions του και να σώσουν κάπως τη κατάσταση. Οπότε με το Crew 2 ήταν σα να έμπαινα πρώτη φορά στον κόσμο του και δεν ήμουν μόνο εγώ, μιας και το sequel δεν έμοιαζε καθόλου στον προκάτοχο του.

Στη hands-on εμπειρία που είχα με το παιχνίδι μου δόθηκε η εντύπωση πως η Ivory Tower άφησε πίσω τη σοβαροφάνεια του πρώτου τίτλου και επικεντρώνεται πλέον στο να προσδώσει μια πιο χαλαρή και απελευθερωμένη εμπειρία οδήγησης. Και αυτό δείχνει να το πετυχαίνει φτιάχνοντας έναν κυριολεκτικά αχανές ανοικτό κόσμο, όπως τα στούντιο της Ubisoft ξέρουν καλά να χτίζουν, και αντί να περιορίζει τον παίκτη με αγώνες αυτοκινήτων του λέει «Πάρε και βάρκες. Πάρε και αεροπλάνα. Πάρε και μηχανές» και αλώνισε. Σκοπός μας στο Crew 2 είναι να συγκεντρώσουμε followers, όπου όσο περισσότερους τόσο ανεβαίνει το Fame level και φυσικά χρήματα από κάθε αγώνα για να τα εξαργυρώσεις σε κάθε είδους όχημα ή αεροπλάνο. Υπάρχει και ένα υποτυπώδες story που προχωράει μέσα από συγκεκριμένες αποστολές, οι οποίες έχουν εμπνευστεί ξεκάθαρα από τα Forza Horizon και χαρίζουν κινηματογραφικές διαδρομές.

Κατά τα άλλα κάπου εδώ τελειώνουν οι περιορισμοί. Τουλάχιστον οι εμφανείς. Αφότου πέρασε το εντυπωσιακό tutorial, γνωρίστηκα με τον πανέξυπνο μηχανισμό που με ένα κουμπί αλλάζεις από όχημα, σε βάρκα και σε αεροπλάνο. Πραγματικά είναι το σημείο κλειδί του παιχνιδιού που κάνει εντελώς απενοχοποιημένη την εμπειρία, τόσο που ακόμη και αν πέσεις με το αυτοκίνητο από τα 5.000 πόδια δεν θα πάθεις το παραμικρό, καθώς το αμάξι απλά θα μαγνητιστεί πίσω στην άσφαλτο. Εδώ είναι και ένα σημείο που θα το ήθελα λιγάκι πιο προς τη ρεαλιστική πλευρά διότι τα physics δεν είναι το δυνατό σημείο του παιχνιδιού, ούτε το κατά πόσο καταστρέφονται τα οχήματα και κυρίως το collision σύστημα είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Αυτό το στοιχείο είναι και ίσως αυτό που στοίχισε στην οδήγηση των μηχανών, που το κατατάσσω στα αδύναμα σημεία. 

Μπορώ να πω από τώρα πως highlight της όλης εμπειρίας είναι τα αεροπλάνα, τα οποία έχουν εύκολο χειρισμό ακόμη κι αν θες να κάνεις εναέριες μανούβρες, αλλά η αίσθηση που αφήνει στο χειριστήριο είναι αρκετά σκαλιά πιο πάνω από τις βάρκες και τα off road οχήματα. Και πάλι ο χάρτης του παιχνιδιού διαδραματίζεται στην Αμερική αλλά σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, μιας και μπορείτε να πάτε από την ανατολική ακτή και το San Fransisco στην δυτική ακτή και τη Νέα Υόρκη, ενώ ενδιάμεσα θα βρείτε ερήμους, grand canyon, βάλτους και πλούσια δάση, που φέρνουν μια απαράμιλλη ποικιλία σκηνικών στο μάτι του παίκτη. Αυτή η ποικιλία αντικατοπτρίζεται και στις αποστολές, των οποίων η δομή χωρίζεται σε τέσσερις «οικογένειες» (Pro Racing, Street Racing, Freestyle, Off-Road) και αντιστοιχούν σε διαφορετικά είδη οχημάτων, αεροπλάνων, μηχανών και ταχύπλοων.

Επίσης, τα οχήματα στο παιχνίδι μπορούν να αναβαθμιστούν μέσω parts που lootάρετε ολοκληρώνοντας αποστολές ή βρίσκοντας lootboxes σκορπισμένα σε κάθε μήκος των ΗΠΑ, για τα οποία δεν ξεκαθαρίστηκε εάν θα υπάρχουν και microtransactions ή θα πρέπει να φαρμάρουμε μέχρι τελικής πτώσης. Γιατί αν ισχύει το τελευταίο τότε η κούραση θα επέλθει πολύ γρήγορα για τον παίκτη. Όντας ένα shared world παιχνίδι σαφώς και υπάρχουν τα multiplayer στοιχεία -δοκίμασα το co-op που λειτούργησε άψογα- τα οποία δεν παρεμβάλλουν το progress του εκάστοτε παίκτη, παρά μόνο εάν επιλέξετε να πάτε στην ίδια αποστολή, στοιχείο που μου θύμισε το εξαιρετικό co-op του Ghost Recon: Wildlands.

Επιπλέον, όπως θα δείτε και στα αποκλειστικά πλάνα που συνοδεύουν το άρθρο, τα γραφικά είναι στο σύνολο τους πολύ καλά. Ο τεχνικός τομέας εντυπωσιάζει με το εύρος των περιβάλλοντων, τον ρεαλισμό που φέρει το real-time σύστημα καιρού, αλλά και το ατελείωτο draw distance, που όμοιο του μόνο στο πρόσφατο AC Origins είδα. Εκεί που απλά κάνει τη δουλειά του είναι στα textures, όπου τα γυαλίσματα π.χ. δεν είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα και οι σκιές επίσης, για να δικαιολογούν την ιπποδύναμη του Xbox One X -έκδοση την οποία δοκίμασα.

Από εκεί, λοιπόν, που δεν περίμενα και πολλά από το Crew 2 με εξέπληξε ευχάριστα σε αυτό το περίπου τριών ωρών session που έπαιξα. Υπάρχουν ακόμη όμως αρκετά ερωτήματα και προβληματισμοί μου που μένει να απαντηθούν στην τελική έκδοση που κυκλοφορεί στις 29 Ιουνίου 2018 για τα PS4, Xbox One και PC. Τέλος, πλούσια αποκλειστικά πλάνα από το Crew 2 θα βρείτε στο video preview παρακάτω, όπου ο υπογράφων μαζί με τον Σάκη Καρπά, συζητά για το παιχνίδι.