Editorial: Το Destiny και το σίγουρο "όπλο" του!

Δε γίνεται να αποτύχει! Απλά δε γίνεται!
12 Σεπτεμβρίου 2014 12:51
Editorial: Το Destiny και το σίγουρο

Η εβδομάδα που πέρασε, τουλάχιστον για την gaming κοινότητα, χαρακτηρίστηκε από ένα και μοναδικό γεγονός, το οποίο κάτι μου λέει πως θα είναι από τα λίγα τόσο σημαντικά της φετινής σεζόν. Αναφέρομαι, φυσικά, στην κυκλοφορία του Destiny, του “γίγαντα” της Bungie και της Activision που μέσα σε λίγες ώρες «έβγαλε» τα έξοδά του, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η φρενήρης πορεία του στην αγορά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σαν και αυτή του Destiny, αποδεικνύεται πόση δύναμη έχει το marketing και το «καύσιμό» του, που δεν είναι άλλος από τα ήδη υπάρχοντα χρήματα σε μια τσέπη. Τα πολλά, παχιά χρήματα. 

Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση την ποιότητα και την αξία του τίτλου, απεναντίας περιμένω πολλά από αυτον, οπότε φροντίστε να μην το παρεξηγήσετε. Και η αλήθεια είναι ότι με αυτό το hype και τα τόσα εκατοντάδες εκατομμύρια που έχουν ξοδευτεί για την ανάπτυξη και προώθησή του, το Destiny είναι, σχεδόν, υποχρεωμένο να αρέσει. Δεν έχει άλλη επιλογή. Είναι το παιχνίδι για το οποίο ακούμε και βλέπουμε χρόνια τώρα. Είναι το παιχνίδι που «κλείδωσε» ένα από τα σπουδαιότερα development studios στη μοναξιά του κελαριού της Activision. Πλουσιοπάροχο κελάρι, δε λέω. Αλλά κελάρι…

Μη ξεχνάτε ότι η Bungie για τα επόμενα 7-8 χρόνια είναι υποχρεωμένη να δουλεύει για το Destiny και τα expansion packs του, για λογαριασμό της Activision. Φαντάζεστε όλο αυτό το εγχείρημα να μην έβρισκε αντίκτυπο και να πήγαινε «στράφι»; Εδώ έρχεται η βοήθεια του πιο σύγχρονου και αποτελεσματικού όπλου που έχουν οι μεγάλες εταιρίες: την επιστήμη του marketing. Αυτό, είναι που θα υπογράψει την επιτυχία, μίας επικείμενης αποτυχίας. Το marketing δεν ανεβάζει τις πωλήσεις ενός προϊόντος. Τουλάχιστον όχι πάντα. Το marketing χρησιμοποιείται και για να σώσει, να διαβεβαιώσει και να αναστήσει προϊόντα.

Δεν είναι λιγάκι απίστευτο το πόσο «παντού» υπάρχει το Destiny; Όποια ιστοσελίδα κι αν ανοίξετε υπάρχει κάτι σχετικό με το παιχνίδι. Είναι, λοιπόν, αδύνατον να αποτύχει. Ακόμη κι αν το παιχνίδι δε βλέπεται, οι πωλήσεις θα ήταν το ίδιο υψηλές. Αυτό θα πρέπει γενικά να μας απασχολεί ως κοινό αυτού του μέσου.

Πριν σας αφήσω να απολαύσετε το Σαββατοκύριακό σας, να σας υπενθυμίσω πως αύριο, Σάββατο, 13/9 στις 16:15 οι Unboxholics θα ανέβουν στην σκηνή του eGaming στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εκεί πάνω θα παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, θα μιλήσουμε για τις προσπάθειές μας και θα ανακοινώσουμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Τέλος, ακριβώς λόγω της παρουσίας μας στο eGaming, οι ζωντανές εκπομπές των Unboxholics πήραν και αυτήν την εβδομάδα παράταση.

Να έχετε όλοι και όλες ένα υπέροχο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο!

Tags: