Παίξαμε Far Cry 5 και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας!

Ταξιδέψαμε στο Λονδίνο και παίξαμε το νέο πόνημα της Ubisoft
18 Δεκεμβρίου 2017 12:14
Παίξαμε Far Cry 5 και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας!

Στις 14 Δεκεμβρίου οι Unboxholics ήταν καλεσμένοι στο Far Cry 5 event που διοργάνωσε η Ubisoft στο Guildford, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Μεγάλη Βρετανία. Εκεί μας περίμενε o ίδιος ο executive producer του παιχνιδιού, Darryl Long, ο οποίος κάνοντας μια σύντομη αλλά περιεκτική περιγραφή του σεναρίου και των καινούργιων χαρακτηριστικών του Far Cry 5, μας άφησε για να γευτούμε από πρώτο χέρι την νέα προσθήκη της σειράς, με την δυνατότητα βέβαια να κάνουμε capture το περιεχόμενο του παιχνιδιού σε 4K ανάλυση. Για την ιστορία, παίξαμε το παιχνίδι σε ένα PS4 Pro, το οποίο ήταν συνδεδεμένο σε ένα Samsung LU32H850 32" 4K monitor και το οπτικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Ας δούμε, όμως, λίγο συνοπτικά το Far Cry 5. Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στη φανταστική Hope County με τον παίκτη να είναι ο βοηθός του σερίφη της περιοχής και να έρχεται σε απευθείας σύγκρουση με μία θρησκευτική αίρεση ονόματι «Edens Gate», καθοδηγούμενη από τον νέο villain της σειράς που ακούει στο όνομα Joseph “The Father” Seed. Σκοπός της προαναφερθείσας αίρεσης είναι να “σώσει” όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί από ένα υποτιθέμενο τέλος του κόσμου, είτε αυτοί θέλουν να σωθούν, είτε όχι. Μέσα στην Hope County, όπως φαντάζεστε, υπάρχουν και κάποιοί που αντιστέκονται στην τυραννική σωτηρία που προσφέρει ο Joseph Seed και τους συναντάμε, είτε σαν NPCs που μας δίνουν quests και tips, είτε με την μορφή των hired guns, συντρόφων που έρχονται να μας βοηθήσουν να φέρουμε σε πέρας αποστολές με τον καθένα εξ αυτών να έχει το δικό του, ιδιαίτερο στυλ. Την εμφάνισή του επίσης κάνει και το Resistance Meter το οποίο καθώς αυξάνεται σε κάθε περιοχή τόσο αυξάνεται και η αντίσταση που προβάλει απέναντί μας η αίρεση, κάτι που τελικά θα αναγκάσει το εκάστοτε mini boss της περιοχής να εγκαταλείψει το κρησφύγετό του και να αντιμετωπίσει τον παίκτη.

Η Ubisoft επέλεξε να αφαιρέσει του πύργους (Towers) που ξέραμε μέχρι τώρα και ξεκλείδωναν το περιεχόμενο του χάρτη, μιας και πλέον τα διάφορα σημεία της περιοχής θα ξεκλειδώνουν μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με τους NPCs που συναντάμε στον κόσμο. Η μετακίνηση στο χάρτη του παιχνιδιού γίνεται με μια πληθώρα οχημάτων, από buggies και muscle cars μέχρι και…αεροπλάνα. Αυτή τη φορά τα melee όπλα αναλαμβάνουν σημαντικότερο ρόλο, δίνοντας μεγαλύτερη ποικιλία στις μάχες και στον τρόπο που τις προσεγγίζει ο παίκτης.

Το Far Cry 5, κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου 2018, για PC, Xbox One και PS4. Στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο μπορείτε να ακούσετε την κουβέντα μας σχετικά με τις εντυπώσεις που είχαμε από την επαφή μας με το παιχνίδι, καθώς και «καθαρά», gameplay πλάνα που κάναμε capture οι ίδιοι μας.