Gamescom 2017: Ο απόλυτος οδηγός

Ημερομηνίες και πληροφορίες για όσα θα συμβούν στην Κολωνία
16 Αυγούστου 2017 22:16
Gamescom 2017: Ο απόλυτος οδηγός

Με την σκόνη της E3 2017 να έχει κάτσει πλέον, όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στην Gamescom 2017. Πρόκειται για την "έκθεση του κόσμου", αφού εδώ και αρκετά χρόνια επιτρέπει στον καθένα και όχι μόνο στα μέλη του Τύπου να δοκιμάσει τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια της νέας σεζόν. Παρόλο που φέτος και η E3 άνοιξε τις πύλες της στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Gamescom παραμένει εξίσου σημαντική.

Για την ιστορία, πρόκειται για την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση βιντεοπαιχνιδιών, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2009 και διεξάγεται στην Κολωνία της Γερμανίας. Φέτος, και η Καγκελάριος της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ, θα παρευρεθεί στο άνοιγμα της έκθεσης. Η πρώτη μέρα είναι η Τρίτη 22 Αυγούστου και πρόσβαση θα έχει αποκλειστικά ο Τύπος, ενώ από την Τετάρτη 23 Αυγούστου μέχρι και τις 26 Αυγούστου, οι πύλες θα είναι ανοικτές για το ευρύ κοινό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Xbox

Xbox @ gamescom Live

Ημερομηνία: Κυριακή 20 Αυγούστου

Ώρα: 10:00 μ.μ.

Twitch | Mixer

Age of Empires @ gamescom Live

Ημερομηνία: Δευτέρα 21 Αυγούστου

Ώρα: 10:00 μ.μ.

Twitch | Mixer

 


EA

Ημερομηνία: Δευτέρα 21 Αυγούστου

Ώρα: 7:30 μ.μ.

Twitch | EA.com

 


Nintendo

Super Mario Odyssey livestream

Ημερομηνία: Τετάρτη 23 Αυγούστου

Ώρα: 4:00 μ.μ.

YouTube | Nintendo.com

 Metroid: Samus Returns livestream

Ημερομηνία: Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Ώρα:  1:00 π.μ.

YouTube | Nintendo.com

 


Blizzard

Ημερομηνία: Τετάρτη 23 Αυγούστου

Ώρα: 7:00 μ.μ.

Twitch


ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑ

PlayStation

Βλέποντας τη λίστα των παρουσιάσεων πολλοί ίσως αναρωτιέστε για το λόγο που η Sony απουσιάζει. Φέτος, η εταιρεία του PlayStation, αν εξαιρέσουμε το περίπτερό της στο χώρο της έκθεσης, δεν έχει προγραμματίσει κάποια συνέντευξη Τύπου ή κάποια άλλη ζωντανή μετάδοση. Έτσι, όσοι θέλετε να μάθετε ποια είναι τα σχέδια της για το μέλλον, θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι το Paris Games Week που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.

Xbox

Μετά την παρουσίασή της στην Ε3 2017, η ομάδα του Xbox έχει ακόμα κάποια ανοιχτές υποχρεώσεις όσον αφορά το Xbox One X. Η ζωντανή παρουσίαση αναμένεται να είναι αφιερωμένη στην αναβαθμισμένη κονσόλα. Εκτός απροόπτου θα μάθουμε πότε θα ξεκινήσουν οι προ-παραγγελίες, ενώ αναμένεται να δούμε περισσότερα παιχνίδια να τρέχουν στην κονσόλα και τις διαφορές τους με το απλό Xbox One. Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας υπόσχεται πλάνα από άκρως αναμενόμενους τίτλους, συζητήσεις με developers και μερικές μικρές εκπλήξεις. Μεταξύ άλλων, τα Forza Motorsport 7 και Sea of Thieves θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Υπάρχει έντονη φημολογία για επιστροφή του Recore με μια βελτιωμένη έκδοση και για ένα τέταρτο κεφάλαιο στην ιστορική σειρά Age of Empires.

Nintendo

Η Nintendo είναι αρκετά ξεκάθαρη και έχει κάνει γνωστό πως θα μας προσφέρει μια ακόμη ματιά στο line-up τίτλων του Nintendo Switch, αλλά και του 3DS. Ο ιαπωνικός κολοσσός αναμένεται να σταθεί στους εξής τίτλους:

  • Super Mario Odyssey
  • Metroid: Samus Returns
  • Pokken Tournament DX
  • Fire Emblem Warriors
  • Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions (3DS)
  • Monster Hunter Stories (3DS)

Electronic Arts

Όπως θα είδατε και παραπάνω, η EA θα δηλώσει βροντερό "παρών" στην Gamescom, έχοντας παραγραμματίσει κανονική συνέντευξη Τύπου. Ήδη ο γιγαντιαίος publisher έχει υποσχεθεί πως θα δείξει ένα νέο trailer για το άκρως αναμενόμενο Star Wars Battlefront II, ενώ θα παρουσιάσει και τις διαστημικές μάχες του παιχνιδιού στο νέο Starfighter Assault mode. Ενδεχομένως, να δούμε κάτι από το Anthem και το Need for Speed Payback, ενώ οι αθλητικοί τίτλοι, όπως το FIFA 18, δεν υπάρχει περίπτωση να λείπουν.

Ubisoft

Αν και χωρίς κάποια ζωντανή παρουσίαση, τα παιχνίδια της Ubisoft δε θα λείψουν από την έκθεση. Από την μια έχουμε το περίπτερο της εταιρίας, όπου διάφορα μέσα θα βρουν την ευκαιρία να τραβήξουν νέα πλάνα. Από την άλλη, η συνεργασία με την Microsoft για το Assassin's Creed: Origins και με τη Nintendo για το Mario + Rabbids: Kingdom Battle καθιστούν πολύ πιθανό να δούμε νέα πλάνα από τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Τέλος, η Activison θα είναι εκεί με τα Call of Duty: WWII και Destiny 2, η Square Enix έχει αφήσει να εννοηθεί πως μας επιφυλάσσει μια έκπληξη σχετική με το Final Fantasy XV, ενώ εταιρίες όπως οι 505 Games, Bandai Namco, Bethesda, Capcom θα βρίσκονται επίσης στην έκθεση.


Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για την ταχύτερη και πληρέστερη κάλυψη της Gamescom 2017.