Κακοί που δεν μπορέσαμε να μισήσουμε

Τους παλέψαμε, τους κερδίσαμε αλλά στο τέλος τους αγαπήσαμε
29 Μαΐου 2017 21:16
Κακοί που δεν μπορέσαμε να μισήσουμε

Πολλές φορές, σε αρκετά βιντεοπαιχνίδια, διόλου σπάνιο δεν αποτελεί το γεγονός ο "κακός" της υπόθεσης όχι μόνο να επισκιάζει τον ίδιο τον πρωταγωνιστή, αλλά να χαράζεται βαθιά στο μυαλό του παίκτη, σημαδεύοντάς τον για μια ζωή με τη ψηφιακή του παρουσία. Είτε είναι η μορφή του, είτε το στυλ του ή και μερικές φορές το ίδιο του το theme song, ο παραπάνω συνδυασμός εφόσον "δέσει" σωστά, έχει και τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα. Έτσι, χωρίς πολλά πολλά, στις παρακάτω γραμμές θα σας μεταφέρω μερικά παραδείγματα με βάση την δική μου γνώμη και γούστο από "κακούς" οι οποίοι ταιριάζουν στην προαναφερθείσα κατηγορία και δε μπορούμε να μισήσουμε.

Vergil

Θα ξεκινήσω με τον Vergil, τον αδερφό του Dante από τη σειρά Devil May Cry. Δυνατός χαρακτήρας, έχοντας πάντα ως κίνητρο για τις πράξεις του την απόκτηση περισσότερης δύναμης, ο δαιμονικός γιος του Sparda δεν σταματά σε κανένα εμπόδιο για να πετύχει αυτό που θέλει.

Albert Wesker

Σειρά έχει ο Albert Wesker, ένας από τους πιο διάσημους κακούς της σειράς Resident Evil, ο οποίος με τα σχέδιά του κατάφερε να προκαλέσει ένα χάος, τόσο στον κόσμο, όσο και στους πρωταγωνιστές παιχνιδιών. Τέλος, η κινητήριος δύναμη του χαρακτήρα είναι κατάκτηση της Γης και οτιδήποτε κατοικεί σε αυτή και μας έχει δείξει πως είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να το πετύχει.

Sephiroth

Ένας ακόμη από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες από τη σειρά Final Fantasy. Και φυσικά αναφέρομαι στον Sephiroth. Ένας από τους δυνατότερους πολεμιστές του SOLDIER προγράμματος, ο "One Winged Angel" ύστερα από αρκετά πειράματα και κακουχίες που πέρασε, τελικά άφησε το μίσος να τον κυριεύσει. Δυστυχώς, το μίσος αυτό δεν το κατεύθυνε μονάχα στην Shinra, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, διαγράφοντας παντελώς κάθε ίχνος ευτυχίας και γαλήνης από το μυαλό του.

Lich King

Από αυτή την λίστα δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Arthas. Ο πρίγκηπας της Lordaeron έχασε το μονοπάτι του δίκαιου Paladin, καθώς το Frostmourne, το καταραμένο σπαθί τον μετέτρεψε σε ένα αδίστακτο δολοφόνο, ο οποίος σκότωσε μέχρι και τον ίδιο του τον πατέρα. Στην συνέχεια μεταμορφώθηκε στον διάσημο Lich King που όσοι έχουν ασχοληθεί με το Warcraft/ World of Warcraft θα γνωρίζουν πολύ καλά.

Akuma

Επιστρέφουμε σε ακόμη ένα χαρακτήρα της Capcom, τον Akuma της σειράς Street Fighter. Ο Akuma είναι ένας χωρίς συναισθήματα δαίμονας και από τους πιο δυνατούς μαχητές του σύμπαντος του παιχνιδιού. Η τρομερή δύναμη του προέρχεται από το Satsui no Hado, ή Dark Hado, την σκοτεινή πηγή ενέργειας η οποία ζητά ως αντάλλαγμα την ανθρωπιά του. Η δαιμονική του παρουσία συνεχίζει μέχρι και σήμερα να "στοιχειώνει" το μυαλό μου.

Joker

Λίγο άσπρο make up, πράσινο μαλλί και ένα φτηνό κόκκινο κραγιόν σε συνδυασμό με ένα μωβ κοστούμι αρκούν για να μετατρέψεις τον εαυτό σου στον αιώνιο εχθρό του σκοτεινού Ιππότη. Βέβαια χρειάζεται και βαριά σχιζοφρένεια. Ο λόγος για τον Joker. Χωρίς να αφήνει τον Batman σε ησυχία, ο Joker συνεχίζει καθημερινά να σκέφτεται όχι μόνο πως να δυσκολέψει τη ζωή του Bruce Wayne, αλλά και τι άλλο σκανδαλώδες μπορεί να σκεφτεί ο σατανικός εγκέφαλός του για να κάνει τη ζωή των κατοίκων της Gotham City δυσκολότερη.

Artorias

Εδώ, όσοι έχετε ασχοληθεί με τα Souls παιχνίδια και συγκεκριμένα το Dark Souls 1, γνωρίζετε πολύ καλά τι κρύβεται πίσω από το σκοτάδι που καλύπτει τον Artorias. Έχοντας χάσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς, ο παλαιός και πλέον διεφθαρμένος ιππότης του Gwyn, στέκεται εμπόδιο στο μονοπάτι σας και έχοντας χάσει την λογική του ζει για ένα και μόνο πράγμα: τον θάνατο.


Όπως καταλαβαίνετε, λογικό είναι από τα παραπάνω παραδείγματα να λείπουν αρκετοί χαρακτήρες που έρχονται στο μυαλό σας. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι παραπάνω χαρακτήρες είναι όντως "κακοί". Έτσι, θα ήθελα στα σχόλια να μου γράψετε ποιος κακός και από ποιο βιντεοπαιχνίδι έχει καταφέρει να κερδίσει μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά σας και να σας αποτρέψει από το να τον μισήσετε και να του κρατήσετε...κακία.