Diablo III Necromancer Preview

Το επερχόμενο character pack για το Reaper of Souls, στα χέρια μας
26 Απριλίου 2017 21:56
Diablo III Necromancer Preview

Η Blizzard ήταν ανέκαθεν από τις εταιρίες που αγαπούσε με υπερβάλλοντα ζήλο τα project της και τα περισσότερα από αυτά, αν και πολυετή, συνεχίζει να τα υποστηρίζει ασταμάτητα με νέο πλούσιο περιεχόμενο και ενδιαφέρουσες ιδέες. Από την οικογένεια των τίτλων της Blizzard δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά το franchise του Diablo, ένα παιχνίδι που τόσο πολύ αγαπήθηκε από τον κόσμο. Φέτος, ο Άρχοντας του Τρόμου γιορτάζει τα εικοστά του γενέθλια και με δεδομένο ότι στην Blizzard αρέσει να τιμάει τις επετείους των τίτλων της, ξέραμε ότι επρόκειτο να δούμε κάποια μεγάλη προσθήκη αυτή τη χρονιά. Δεν σας κρύβω ότι ανήκω στην μερίδα των fans που ήθελαν να δουν ένα νέο και ολοκληρωμένο expansion, μία συνέχεια στην κεντρική ιστορία, νέα γεγονότα και χαρακτήρες σε αυτό τον σκοτεινό και αμαρτωλό κόσμο του Diablo. Αντί αυτού, πήραμε ένα character pack για το Diablo III: Reaper of Souls που όπως προϊδεάζει και το όνομά του, προσθέτει ένα νέο class στο παιχνίδι. Η επιλογή του συγκεκριμένου class όμως μόνο τυχαία δεν είναι. Ας πάμε να το δούμε αναλυτικά.

Πλήρες expansion μπορεί να μην είδαμε, αλλά η δουλειά και οι ώρες που χρειάστηκε να δαπανηθούν ώστε να πάρει σάρκα και οστά αυτό το νέο class και να ενσωματωθεί αρμονικά στο παιχνίδι, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα classes, είναι εντυπωσιακή. Ας ξεκινήσουμε όμως με το πιο βασικό ερώτημα, ποιο είναι αυτό το νέο class; Ακόλουθοι του Rathma, άρχοντες της μαύρης μαγείας, αποκαταστάτες της ισορροπίας ανάμεσα στα High Heavens και την Burning Hell, ή απλώς necromancers. Οι necromancers υπήρξαν από τα πιο δημοφιλή classes του Diablo II, με ιδιαίτερη φιλοσοφία, μοναδικά mechanics και φυσικά πολλά play styles. Η μεταφορά τους από το Diablo II στο Diablo III ήταν, όπως και οι ίδιοι οι δημιουργοί παραδέχτηκαν, μία τρομερά μεγάλη πρόκληση τόσο από άποψη αισθητικής και look and feel αλλά και άποψη μηχανισμών που θα ήταν ταιριαστοί στο ύφος του νεότερου τίτλου της σειράς.

Τόσο στον τομέα της εμφάνισης όσο και στον τομέα του gameplay η Blizzard έκανε καταπληκτική δουλειά και “ανέστησε” το class του Necromancer, δίνοντας σε παλιούς και νέους παίκτες μία αυθεντική και ταυτόχρονα γεμάτη νοσταλγία εμπειρία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία από τις πιο ευχάριστες και πετυχημένες προσθήκες στο παιχνίδι. Χρησιμοποίησα ήδη μία φορά τη λέξη “ανάσταση” αλλά είμαι σίγουρος ότι όσοι από εσάς παίξετε το Rise of the Necromancer θα την χρησιμοποιήσετε πολλές περισσότερες. Το update φέρνει ένα ολοκαίνουργιο για το Diablo III mechanic, αυτό των corpses. Τα πτώματα των εχθρών που σκοτώνετε γίνονται πλέον εργαλείο στα χέρια των σκοτεινών μάγων του Rathma καθώς μπορείτε να τα απορροφήσετε για να πάρετε mana ή να τα χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε τα spells σας, πολλά από τα οποία είναι εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα του Diablo II. Και εδώ έχει γίνει προσεκτική δουλειά καθώς τα spells δεν είναι απλή αντιγραφή των ήδη γνωστών αντιθέτως έχουν προσαρμοστεί στο ύφος και τις ανάγκες ενός παίκτη του Diablo III.

Για όσους έχετε ήδη μία επαφή με τους necromancers, spells όπως το Corpse Explosion, όπου ανατινάζετε πτώματα κάνοντας physical damage, το Command Skeletons όπου μετατρέπετε τα corpses σε undead σκελετούς και πολεμούν για εσάς, ή το Bone Spear, σίγουρα θα σας ξυπνήσουν αναμνήσεις. Όσον αφορά τα play styles που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι αρκετά για την ώρα και με την προσθήκη νέων items και μετά από ενδεχόμενες αλλαγές στα skills θα προκύψουν κι άλλα. Δεν είχα την ευκαιρία και το χρόνο να εξερευνήσω πολλά builds μιας η access στη beta μου ήρθε αρκετά αργά, αλλά για την ώρα χρησιμοποιώ ένα bone spear build που μου φαίνεται αρκετά αποτελεσματικό. Η χαρά των RPGs εξάλλου βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς την εξερεύνηση νέων τρόπων να παίξεις το παιχνίδι. Ένα ακόμα στοίχημα που κέρδισε η Blizzard με την προσθήκη των necromancers, ήταν να καταφέρουν να τους δώσουν διαφορετική αίσθηση στο gameplay από τους witch doctors, που πρακτικά παρουσιάστηκαν ως οι αντικαταστάτες των necromancers για το Diablo III.

Πράγματι παρόλο που και τα δύο classes χρησιμοποιούν summons και ξόρκια, οι necromancers παραμένουν πολύ διαφορετικοί από τους μάγους των zombie pets γιατί αντλούν τη δύναμή τους από το αίμα και τα οστά των αντιπάλων τους για να απελευθερώσουν πανίσχυρη μαύρη μαγεία, κάτι που τους κάνει πολύ πιο επικίνδυνους, σκοτεινούς και αιμοβόρους και τελικά είναι αυτό που τους δίνει και την ταυτότητα τους, αυτό που τους χαρακτηρίζει και τους κάνει μοναδικούς στον κόσμο του Diablo III. Μέχρι στιγμής, μπορώ να πω ότι το gameplay με τον necromancer φαίνεται απολαυστικό, πολύ διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον. Το class έχει δημιουργηθεί πολύ προσεκτικά, αν και σε αυτή τη φάση του beta testing δίνεται πολύ μεγάλη προσοχή στο σχεδιασμό και τη διόρθωση των skills, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Θα είμαστε σε θέση να σας μεταφέρουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα όταν θα έχουν τελειοποιηθεί τα skills, όταν θα έχουν περάσει από play testing πολλά διαφορετικά builds και όταν φυσικά προστεθούν τα πολυπόθητα necromancer item sets και class legendary items που όπως και σε κάθε class, θα επιφέρουν εκ νέου αλλαγές στα βασικά στατιστικά.

Tags: