Τα "μικρούλια" του launch line-up του Nintendo Switch

Οι υπόλοιπες επιλογές, μετά το νέο Zelda...
13 Μαρτίου 2017 11:37
Τα

Μπορεί οι περισσότεροι κάτοχοι της νέας υβριδικής κονσόλας της Nintendo να απολαμβάνουν στον απύθμενο κόσμο του The Legend Of Zelda: The Breath Of The Wild, για το οποίο το review θα διαβάσετε σύντομα από τους Unboxholics, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν περισσότερες επιλογές  για να απολαύσει ο καταναλωτής. Ήδη πολλά Indies έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μία γεύση για το κάθε ένα, ύστερα από την ενασχόληση μας μαζί τους. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι άλλες επιλογές έχουν όσοι απέκτησαν το Nintendo Switch, τώρα στο launch του.

Arcade επιλογές

Τελευταία όλο και πιο συχνά βλέπουμε σε launch line-up λίστες, να συγκαταλέγονται και μία πληθώρα από τα βιντεοπαιχνίδια της χρυσής εποχής των arcade. Έτσι, δε θα μπορούσαν να λείπουν από το Nintendo Switch και μάλιστα την εμφάνισή τους κάνουν κάποια μεγάλα ονόματα θρυλικών παιχνιδιών του παρελθόντος. Μπείτε στη μάχη των Beat ‘em up με τα, Waku Waku 7, The King Of Fighters και World Heroes Perfect ή κατακτήστε τα στρατόπεδα των εχθρών σας με τα Metal Slug 3 και World Shock Troopers. Η συνταγή δεν έχει αλλάξει, γεμίστε με ψηφιακά κέρματα την αρχική οθόνη του κάθε τίτλου και μεταφερθείτε για ακόμα μία φορά πίσω στη δεκαετία του 1990, είτε μόνοι σας, είτε με παρέα, δίνοντας το δεύτερο joy-con σε κάποιο φίλο. Ωστόσο κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε για ακόμα μια φορά, την τραγική κατά την άποψη μας, τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν οι συγκεκριμένοι τίτλοι φτάνοντας πολλές φορές τα €9.99 έκαστος, για δημιουργίες εικοσαετίας.

Voez

Το Voez έκανε την εμφάνισή του στις πλατφόρμες iOS και Android την άνοιξη του 2016, αποκτώντας διθυραμβικές κριτικές. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα μουσικό τίτλο που φέρνει στην ίδια λογική που έκτισε το Guitar Hero. Ανακαλύψτε της ιστορίες που κρύβονται πίσω από κάθε χαρακτήρα, φτάνοντας στο τέλος κάθε μουσικής «αποστολής». Η λογική είναι ίδια, πατήστε πάνω στην οθόνη αφής του Switch ανάλογα με το ρυθμό και τα τριγωνομετρικά σχέδια που εμφανίζονται, ώστε να αποκτήσετε το ανάλογο σκορ. Αν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου είδους καθώς και της Anime φιλοσοφίας, ρίξτε του μια ματιά.

I Am Setsuna

Είμαστε πίσω στα τέλη του 1990, τα Japanese Role Playing Games βρίσκονται στο απόγειό τους και το I Am Setsuna κάνει την εμφάνισή του. Έχουμε στην κατοχή μας τον Endir, ένα μισθοφόρο που αποστολή του είναι να συνοδεύσει μια μυστηριώδη κοπέλα στο ταξίδι της προς την ίδια της τη θυσία. Σκοπός αυτής της πράξης είναι να κατευνάσει τους δαίμονες που εμφανίζονται στο χιονισμένο κόσμο του παιχνιδιού. Με σύστημα μάχης  που θυμίζει Chrono Trigger, μία ενδιαφέρουσα ιστορία που θα σας κρατήσει μέχρι τέλους ανεξάρτητα αν φέρνει επικίνδυνα Final Fantasy X και όλα αυτά κάτω από τους μελαγχολικούς τόνους ενός πιάνου. Δεν είμαστε στα τέλη του 1990, αλλά στο 2017. Το I Am Setsuna ήρθε για να μας δείξει πως ήταν κάποτε τα JRPG και καταφέρνει να μας βάλει στο πνεύμα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, μέσα σε ένα ταξίδι που θα διαρκέσει το λιγότερο 15 ώρες. Αν είστε λάτρεις, λοιπόν, των JRPG και σας έχουν λείψει οι μοναχικές εξερευνήσεις σε μελαγχολικούς κόσμους σε ένα ταξίδι προς το θάνατο, τότε το I Am Setsuna είναι για εσάς.

Shovel Knight: Treasure Trove

Το Shovel Knight έκανε την εμφάνισή του το 2014, ως ένας τίτλος που παρουσιάστηκε στο Kickstarter. Ήρθε αμέσως αντιμέτωπο με τη θετική αποδοχή του κοινού, κυρίως λόγο της αισθητικής του.  Πρόκειται για ένα 2D Platformer σε γραφικό περιβάλλον 8-bit  βγαλμένο από το χθες. Η έκδοση του Nintendo Switch, περιέχει το αρχικό τίτλο που κυκλοφόρησε τρία χρόνια πριν, καθώς και μία αναβαθμισμένη έκδοση αυτού που να ταιριάζει στη φορητή φύση της κονσόλας. Μπορείτε να παίξετε μόνοι σας, με τους βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας είτε να προσθέσετε κάποιον μέσω των Amiibos που κυκλοφορούν στην αγορά. Κάπου εδώ να προσθέσω ότι ο τίτλος μπορεί να παιχτεί συνεργατικά με κάποιο φίλο σε co-op επίπεδο.  Αν αρέσκεστε σε παιχνίδια του είδους τότε το  Shovel Knight: Treasure Trove είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Othello

Για το γνωστό σε σχεδόν όλους μας παιχνίδι στρατηγικής, Othello, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Ο τίτλος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να παίζει μόνο ένας παίκτης απέναντι στην A.I. είτε με κάποιο φίλο, σε τοπικό όμως επίπεδο και όχι μέσο διαδικτύου. Το παιχνίδι λαμβάνει μέρος σε ένα 8x8 θέσεων ταμπλό με τον παίκτη να επιλέγει πούλια, ανάμεσα στο λευκό ή μαύρο χρώμα. Σκοπός του είναι, να γεμίσει το ταμπλό, με όσα περισσότερα του ίδιου χρώματος πούλια, τοποθετώντας το δικό του χρώμα, δίπλα σε αυτό του αντιπάλου, υπό ορισμένες συνθήκες, έως ότου αυτό γεμίσει.

Super Bomberman R

To Bomberman λίγο πολύ όλοι μας το γνωρίζουμε. Έχουμε στην κατοχή μας τον κεντρικό χαρακτήρα, ο οποίος τοποθετείτε μέσα σε μία αρένα μάχης, με σκοπό την εξόντωση των πλασμάτων που βρίσκονται στο χώρο αυτού. Η ιδέα στο ότι σε μια συσκευή Switch μπορούν να παίξουν έως και τέσσερα άτομα ταυτόχρονα, ή έως και οκτώ μέσω multiplayer, κάνει την ιδέα ενός φορητού Bomberman ακόμα πιο δελεαστική. Θα πρέπει να εξερευνήσουμε πέντε επίπεδα όπου με τι σειρά τους εμπεριέχουν εννέα αρένες. Τα επίπεδα, αν και καλοσχεδιασμένα, μετά από λίγη ώρα γίνονται επαναλαμβανόμενα και πως δε θα μπορούσε άλλωστε, τη στιγμή που φτάνουν τα πενήντα. Η ιδέα δεν έχει αλλάξει και ο βασικός στόχος είναι ο ίδιος, βρείτε αναβαθμίσεις για τις βόμβες, καταστρέψτε τα σημεία που καταστρέφονται καθώς και τους εχθρούς μέσα στην αρένα. Παλιά, καλή αλλά γερασμένη συνταγή.

Snipperclips

Το Snipperclips είναι ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια, πέραν φυσικά του The Breath of the Wild, από το launch line-up του Nintendo Switch. Πρόκειται για ένα puzzle game, που ενδείκνυται για παιχνίδι από δύο έως και τεσσάρων παικτών, σε τοπικό επίπεδο. Σκοπός των παικτών είναι να συνεργαστούν στα πολλά και με κλιμακωτής δυσκολίας επίπεδα, ώστε να ολοκληρώσουν το εκάστοτε objective. Η συνεργασία, δεν αφορά μόνο το platforming, αλλά κυρίως το…κόψιμο των σωμάτων τους, όπως συμβαίνει με το χαρτί και το ψαλίδι. Έτσι, λοιπόν, οι γλυκύτατοι χαρακτήρες που παρελαύνουν από την οθόνη του Switch, θα πρέπει να πάρουν συγκεκριμένα σχήματα, είτε για να σκάσουν μπαλόνια με κάποια κοφτερή τους γωνία, είτε να γίνουν ράμπες για να κυλίσουν αυγά που δεν πρέπει να σπάσουν κ.ο.κ. Το Snipperclips είναι ιδανικό για παρέα και θεωρούμε πως μπορεί να προσφέρει χαλαρές και διασκεδαστικές στιγμές.

Εσείς έχετε αποκτήσει το Nintendo Switch; Αν ναι, ποια είναι τα παιχνίδια με τα οποία θα ασχοληθείτε; Πείτε μας στα σχόλια!