MWC 2017: Τα νέα smartphones που θα δούμε

Σημαντικές απουσίες στη φετινή έκθεση
24 Φεβρουαρίου 2017 11:19
MWC 2017: Τα νέα smartphones που θα δούμε

Το Mobile World Congress 2017 είναι προ των πυλών, καθώς θα ανοίξει τις πόρτες του στις 27 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαρτίου. Παραδοσιακά όμως, μερικές εταιρίες θα ξεκινήσουν τις παρουσιάσεις τους, μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή από τις 26 Φεβρουαρίου. Στο MWC 2017 θα δούμε ότι έχουν να προσφέρουν φέτος οι εταιρίες στον τομέα των smartphones και γενικότερα στις mobile συσκευές. Η φετινή έκθεση θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί ως η πιο φτωχή από πλευράς συμμετοχών, αφού μεγάλες εταιρίες δε θα κάνουν την εμφάνισή τους. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τι θα περιμένουμε από την κάθε εταιρία.

LG

Δεν έχουν μείνει πολλά κρυφά από το LG G6 και η επίσημη παρουσίασή του από την LG θα είναι απλά τυπική διαδικασία. Αυτή τη φορά δε θα έχουμε ένα modular τηλέφωνο, αλλά unibody. Η μεγάλη “Full Vision” οθόνη θα εισάγει αναλογία 18:9 σε αντίθεση με τα άλλα τηλέφωνα που έρχονται με 16:9. Επιπλέον, το LG G6 αναμένεται να είναι και το πρώτο μη-Google τηλέφωνο που θα ενσωματώνει το Google Assistant. Όλες οι μέχρι τώρα πληροφορίες του LG G6 διαθέσιμες εδώ.

Samsung

Η Samsung θα έχει παρουσία στο MWC 2017, όχι όμως για να παρουσιάσει το Galaxy S8. Φήμες κάνουν λόγο για παρουσίαση ενός tablet, ίσως το Galaxy Tab S3 και ένα Windows 10 tablet με την ονομασία Galaxy Book, ενώ θα έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας παρουσίασης της επόμενης ναυαρχίδας της.

Nokia

Η Nokia αναμένεται να παρουσιάσει τρεις συσκευές, το Nokia 3, το Nokia 5 και αυτό που περιμένει όλος ο νοσταλγικός κόσμος της τεχνολογίας, το περίφημο Nokia 3310.

Lenovo

Από τη Lenovo αναμένουμε τα νέα Moto G5 και Moto G5 Plus και ίσως κάποιο tablet.

Alcatel

Η Alcatel, κόντρα στο ρεύμα της εποχής, θα επιχειρήσει να κυκλοφορήσει ένα modular smartphone με πολύχρωμο LED panel στο πίσω μέρος.

Sony

Η Sony έχει αρκετά smartphones να παρουσιάσει στο MWC 2017, με το πιο ενδιαφέρον να είναι ένα μοντέλο με 5.5 ιντσών οθόνη 4K ανάλυσης και Snapdragon 835 με 6GB RAM. Τα υπόλοιπα τέσσερα smartphones που ετοιμάζει, αναμένονται να κινηθούν στη mid-range κατηγορία.

Huawei

Η Huawei θα μας δώσει τις νέες ναυαρχίδες της, Huawei P10 και Huawei P10 Plus, με τα leaks να μην έχουν αφήσει και πολλά κρυφά για τα νέα τηλέφωνα. Επίσης, θα παρουσιάσει το Huawei Watch 2 το οποίο θα διαθέτει λειτουργικό Android Wear 2.0.

HTC

Η HTC παρουσίασε στη CES 2017 τα U Ultra και U Play τηλέφωνά της, εγκαταλείποντας μια παρουσία με high-end προϊόντα στο MWC 2017. Υπήρχε φήμη για την παρουσίαση του HTC 11, η οποία όμως αργότερα διαψεύστηκε.

Xiaomi

Η Xiaomi είχε παραδεχτεί πως δε θα παραστεί στο MWC 2017, ωστόσο θα παρουσιάσει στις 28 Φεβρουαρίου το νέο, δικό της επεξεργαστή, Pinecone.

Το MWC 2016 είχε επίσης και πληθώρα low-end και mid-range συσκευών από άλλους κατασκευαστές, όπως Microsoft, Meizu, ZTE, HP κλπ. Το ίδιο αναμένεται και φέτος, όχι απαραίτητα με τους ίδιους κατασκευαστές. Την έκθεση θα συμπληρώσουν και παρουσιάσεις smartwatch, tablets, VR headsets και άλλων gadgets.

Φυσικά, οι Unboxholics θα καλύψουν εκτενώς το Mobile World Congress και θα σας μεταδώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για τις νέες συσκευές που θα δούμε μέσω της Tech στήλης. Όλα τα νέα του MWC 2017 μπορείτε να τα παρακολουθείτε από εδώ. Εσείς για ποια από αυτές τις συσκευές ανυπομονείτε; Πείτε μας στα σχόλια.