Τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του 2017

40 τίτλοι που θα μας απασχολήσουν το νέο έτος και όχι μόνο
28 Δεκεμβρίου 2016 20:40
Τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του 2017

Το 2016 ήταν μια χρονιά γεμάτη από μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια, ανακοινώσεις και εξελίξεις για τη βιομηχανία. Εδώ θα βρείτε τα αγαπημένα παιχνίδια της ομάδας των Unboxholics για φέτος, ενώ μπορείτε να ψηφίσετε το δικό σας αγαπημένο παιχνίδι πατώντας εδώ.

Ωστόσο, μιας και το έτος φτάνει στο τέλος του, ας ρίξουμε μια ματιά σε 40 από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια που μας περιμένουν το 2017. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιχνίδια που συμπεριλάβαμε είναι καταταγμένα με βάση την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Ξεκινάμε με τα παιχνίδια που έχουν οριστική ημερομηνία και καταλήγουμε στα παιχνίδια που δε γνωρίζουμε πότε θα έρθουν στην αγορά. Αν η ημερομηνία τους είναι ίδια, χρησιμοποιείται αλφαβητική σειρά. Τέλος, κάποια από τα παιχνίδια, ενδεχομένως να "χάσουν" το 2017.

Έχοντας κάνει αυτές τις σημαντικές διευκρινήσεις, ας ξεκινήσουμε!

Resident Evil 7 Biohazard

24/1/2017 | PS4, Xbox One, PC

Το έβδομο κεφάλαιο της σειράς της Capcom έρχεται ριζικά αλλαγμένο, με προοπτική πρώτου προσώπου πλέον. Ωστόσο μας υπόσχεται πως θα επιστρέψει ξανά στις horror ρίζες του.

Nioh

8/2/2017 | PS4

Η Team Ninja σαφώς επηρεασμένη από τις δημιουργίες της FromSoftware, έρχεται και αυτή να προσφέρει μια σκληροπυρηνική εμπειρία με υψηλά επίπεδα πρόκλησης.

For Honor

14/2/2017 | PS4, Xbox One, PC

Βίκινγκς, Ιππότες και Σαμουράι σε ένα παιχνίδι. Στην Ubisoft φαίνεται να αρέσει να επισκέπτεται ιδιαίτερες χρονικές περιόδους και για άλλη μια φορά κάνει ταξίδι στο παρελθόν. Ο hack & slash τίτλος κλείνει το μάτι σε πολλούς.

Halo Wars 2

21/2/2017 | Xbox One, PC

Με την έμπειρη στα RTS Creative Assembly να έχει αναλάβει την ανάπτυξη του Halo Wars 2, τα πράγματα δείχνουν θετικά για το νεότερο spin-off κεφάλαιο της δημοφιλούς σειράς της Microsoft που υπόσχεται επικές μάχες μεγάλης κλίμακας.

Horizon Zero Dawn

1/3/2017 | PS4

Η Guerilla Games δοκιμάζει την τύχη με ένα ολόφρεσκο concept που συνδυάζει μια προϊστορική ανθρωπότητα με ρομπότ δεινοσαύρους. Ο καθηλωτικός τομέας και η πρωτότυπη ιδέα των Ολλανδών σίγουρα καταφέρνουν να κινήσουν το ενδιαφέρον.

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

7/3/2017 | PS4, Xbox One, PC

Με το νέο Ghost Recon τίτλο της, η Ubisoft έχει βάλει στόχο να μας προσφέρει την απόλυτη ελευθερία προσέγγισης σε ένα τεράστιο και ζωντανό χάρτη.

NieR: Automata

10/3/2017 | PS4, PC

Η Platinum Games φαίνεται να ετοιμάζει τον επόμενο μεγάλο Hack & Slash τίτλο της, μετά το επιτυχημένο Bayonetta. Η γρήγορη ταχύτητα, οι επικές μάχες, το βαθύ σύστημα μάχης, προς το παρόν όλα δείχνουν να είναι εκεί.

Persona 5

4/4/2017 | PS3, PS4

Μια ευχή των σκληροπυρηνικών οπαδών των ιαπωνικών παιχνιδιών επιτέλους πραγματοποιείται. Το Persona 5 που περιμένουμε από το 2013 επιτέλους καταφθάνει στην Δύση.

Yooka-Laylee

11/5/2017 | PS4, Xbox One, PC Nintendo Switch

Τα platformers είναι μια κατηγορία που έχει χάσει την αίγλη της με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, η Playtronic Games που αποτελείται από πρώην δημιουργούς του Banjo-Kazooie έρχεται να δώσει μια άκρως απαραίτητη ένεση νοσταλγίας στους φίλους της κατηγορίας.

Outlast 2

Αρχές 2017 | PS4, Xbox One, PC

Αν το πρώτο Outlast δεν κατάφερε να σας τρομάξει αρκετά, η Red Barrels ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά πάνες ακράτειας για το sequel, πράγμα που μάλλον λέει πολλά.

Prey

Αρχές 2017 | PS4, Xbox One, PC

Πολλοί νόμιζαν πως η σειρά Prey δύσκολα θα επανέρθει στο παρασκήνιο, μετά την ακύρωση του δεύτερου παιχνιδιού. Παρόλα αυτά η Arkane Studios ανέλαβε την αποκατάστασή της με ένα reboot που δείχνει να ξεχωρίζει για την σκοτεινή ατμόσφαιρά και το έξυπνο gameplay του.

South Park: The Fractured But Whole

Αρχές 2017 | PS4, Xbox One, PC

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το South Park. Όσοι γνωρίζετε την animated σειρά, προετοιμαστείτε για το άφθονο γέλιο που θα σας προσφέρει ξανά ο Cartman και η παρέα του.

Syberia 3

Αρχές 2017 | PS4, Xbox One, PC

Το Syberia 3 ανακοινώθηκε το 2009 για το PS3 και το PC. Επιτέλους, η αναμονή για τους φίλους της σειράς φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, αφού θα εξερευνήσουν την συνέχεια της ιστορίας της Kate Walker στις αρχές του επόμενου έτους.

Tekken 7

Αρχές 2017 | PS4, Xbox One, PC

Δυνατή αναμένεται να είναι η παρουσία των fighting games το 2017, με το Tekken 7 να κάνει επιτέλους το βήμα από τις arcade καμπίνες στις οικιακές κονσόλες.

Mass Effect Andromeda

Άνοιξη 2017 | PS4, Xbox One, PC

Η λατρεμένη για πολλούς σειρά Mass Effect θα λάβει επιτέλους το άκρως αναμενόμενο κεφάλαιό της μέσα στο 2017. Η BioWare αυτή τη φορά μάς μεταφέρει στον γαλαξία Andromeda, προς αναζήτηση ενός νέου σπιτιού για την ανθρωπότητα.

Crackdown 3

Τέλη 2017 | Xbox One, PC

Το Crackdown 3 υπόσχεται καταστροφή δίχως προηγούμενο και έχει να αποδείξει πολλά, μιας και είναι ο τίτλος-πείραμα της Microsoft για το cloud gaming και ενδεχομένως ένα από τα μεγάλα χαρτιά της για το Project Scorpio.

Red Dead Redemption 2

Τέλη 2017 | PS4, Xbox One

Η θεματολογία της Άγριας Δύσης είναι από μόνη της ελκυστική, αλλά όταν η ταλαντούχα Rockstar βρίσκεται στην ανάπτυξη, η ανυπομονησία πολλαπλασιάζεται. Ήδη με την ανακοίνωση του παιχνιδιού, το στούντιο “ταρακούνησε” το Internet.

Shenmue 3

Τέλη 2017 | PS4, PC

Η σειρά Shenmue ήταν πολύ δύσκολο κατά πολλούς να επιστρέψει σήμερα. Ωστόσο ο Yu Suzuki με την βοήθεια του Kickstarter κατάφερε να κάνει το όνειρο του και πολλών fans, πραγματικότητα.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

2017 | PS4

Η μασκότ του PlayStation 1, ο αγαπημένος μας Crash έρχεται φρεσκαρισμένος στη νέα γενιά, σε μια remastered συλλογή που απευθύνεται τόσο στους νοσταλγούς όσο και στους νέους παίκτες.

Cuphead

2017 | Xbox One, PC

Το Cuphead είναι μια ακόμη κυκλοφορία που περιμένουμε αρκετά χρόνια, αλλά το μοναδικό και ιδιαίτερο εικαστικό του που θυμίζει cartoon του 1930 κρατά το ενδιαφέρον και την προσμονή στα ύψη.

Gran Turismo Sport

2017 | PS4

Η ιστορική racing σειρά του PlayStation καταφθάνει ανανεωμένη στο PS4, με την Polyphony Digital και τον δημιουργός της Kazunori Yamauchi να αναφέρει πως πρόκειται για μια νέα εποχή για τα Gran Turismo.

Hellblade: Senua's Sacrifice

2017 | PS4, PC

Η Ninja Theory αν και indie ομάδα επιδιώκει να δημιουργήσει μια AAA παραγωγή με το Hellblade, το οποίο θα μας μεταφέρει στον εφιαλτικό κόσμο των σκέψεων της Senua.

Injustice 2

2017 | PS4, Xbox One

Η δεύτερη σημαντική κυκλοφορία fighting παιχνιδιού για το 2017, φέρνει ξανά χαρακτήρες από το σύμπαν της DC σε σύγκριση, με τον πατέρα της σειράς Mortal Kombat να είχε αναλάβει ξανά τη θέση του director.

Marvel vs. Capcom: Infinite

2017 | PS4, Xbox One, PC

Πέρα από την DC και χαρακτήρες της Marvel θα κληθούν να παλέψουν φέτος στην αγαπημένη fighting σειρά της Capcom, η οποία αποτελεί άλλη μια αξιοσημείωτη fighting κυκλοφορία για το επόμενο έτος. 

Oddworld: Soulstorm

2017

Μπορεί να μην ξέρουμε πολλά για τα σχέδια της Oddworld Inhabitants, αλλά η ιστορική σειρά της επιστρέφει με ένα νέο κεφάλαιο που θα ξαναπεί μια πιο σκοτεινή εκδοχή της ιστορίας του Abe's Exoddus.

Scalebound

2017 | Xbox One, PC

O Hideki Kamiya των Resident Evil 2 και Devil May Cry συνεργάζεται αυτή τη φορά με την Microsoft για ένα RPG που συνδυάζει hack & slash στοιχεία, δράκους και δυνατή μουσική.

Sea of Thieves

2017 | Xbox One, PC

Η Rare είναι ένα ιστορικό στούντιο που τα τελευταία χρόνια είχε εστιάσει τις προσπάθειές της σε τίτλους για το Kinect. Πλέον αφήνεται ελεύθερη να δημιουργήσει ξανά και το αποτέλεσμα δείχνει άκρως διασκεδαστικό εκ πρώτης όψεως.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

2017 | Wii U, Nintendo Switch

Το κύκνειο άσμα του Wii U και ένα από τα δυνατά χαρτιά της Nintendo για το Switch, ο νέος τίτλος της θρυλικής σειράς έρχεται να της δώσει ένα νέο αέρα αλλαγής και εξέλιξης.

Uncharted: The Lost Legacy

2017 | PS4

Έχοντας ξεκινήσει ως ένα single player DLC για το Uncharted 4, η κλίμακα μεγάλωσε αρκετά για το The Lost Legacy που αποτελεί την πρώτη standalone spin-off κυκλοφορία της σειράς για το PS4.

Vampyr

2017 | PS4, Xbox One, PC

Η Dontnod Entertainment του Life is Strange, στη νέα της προσπάθεια, μας μεταφέρει στο Λονδίνο του 1918 που ταλαιπωρείται από την ιαπωνική γρίπη και έχουμε τον έλεγχο ένος πρωταγωνιστή που γίνεται βαμπίρ.

We Happy Few

2017 | Xbox One, PC

Το επηρεασμένο από το BioShock πόνημα της Compulsion Games αφηγείται μια εναλλακτική εξέλιξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, όπου οι κάτοικοι μιας πόλης της Αγγλίας χρησιμοποιούν μια περίεργη ουσία για να ξεχάσουν τα εγκλήματά τους.

Cyberpunk 2077

TBC | PS4, Xbox One, PC

Πολλά χρόνια έχουν περάσει από την αποκάλυψη της επόμενης δημιουργίας της CD Projekt RED. Με τους Πολωνούς να έχουν ολοκληρώσει πλέον την ανάπτυξη του Witcher 3, τα φώτα πλέον είναι στραμμένα στο Cyberpunk 2077.

Days Gone

TBC | PS4

Το Bend Studio των Syphon Filter έρχεται να προσφέρει την δική του εκδοχή ενός open world παιχνιδιού με ζόμπι και προοπτικής τρίτου προσώπου. Η εκτενής παρουσίαση του τίτλου στην E3 2016, για πολλούς κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις.

Death Stranding

TBC | PS4

Ο πατέρας των Metal Gear αποδεσμευμένος πλέον από τα δεσμά της Konami, έρχεται γεμάτος όρεξη να δημιουργήσει κάτι νέο.  Έχοντας παραδώσει ήδη δύο καθηλωτικά trailer, ο Ιάπωνας δημιουργός δεν δείχνει ηττημένος, αλλά απεναντίας πιο ορεξάτος από ποτέ.

Detroit: Become Human

TBC | PS4

O David Cage και η γαλλική Quantic Dream ετοιμάζονται για το ντεμπούτο τους στην τρέχουσα γενιά, με το Kara tech demo να λαμβάνει σάρκα και οστά σε ένα θρίλερ που θα κληθούμε να πάρουμε πολλές και σημαντικές αποφάσεις, επηρεάζοντας την ροή της ιστορίας.

Final Fantasy VII Remake

TBC | PS4

Η Square Enix έκανε πραγματικότητα την ευχή πολλών οπαδών της κατηγορίας των JRPG το 2015. Το remake του θρυλικού Final Fantasy VII θα χωρίζεται σε δύο παιχνίδια και θα μας πει ξανά την επική ιστορία των Cloud και Sephiroth, με εξ' ολοκλήρου νέο τεχνικό τομέα, νέο σύστημα μάχης και δεκάδες ακόμη προσθήκες και βελτιώσεις.

God of War

TBC | PS4

Ο Kratos, ριζικά αλλαγμένος και πλέον πατέρας, εισβάλει στην νορβηγική μυθολογία αυτή τη φορά. Στο reboot του franchise θα λειτουργήσει ως μέντορας και προστάτης για τον γιο του και θα πρέπει να συγκρατήσει τον θυμό που ήταν η κινητήρια δύναμη του εδώ και χρόνια.

Kingdom Hearts 3

TBC | PS4, Xbox One

Το Kingdom Hearts III έχει ανακοινωθεί από το 2013 και θα είναι το τελευταίο κεφάλαιο του Dark Seeker saga. Για άλλη μια φορά θα μας δίνει τον έλεγχο του Sora που θα συνοδεύεται από μιας πληθώρα χαρακτήρων της Disney.

Spider-Man

TBC | PS4

Η Insomniac Games φαίνεται να ταιριάζει γάντι για το νέο εγχείρημα της Sony που κατέχει τα δικαιώματα για τον πασίγνωστο χαρακτήρα της Marvel. Πολύ δύσκολα κάποιος οπαδός του ανθρώπου-αράχνη δεν ενθουσιάστηκε με τα πρώτα gameplay πλάνα.

The Last of Us Part II

TBC | PS4

Το πολυβραβευμένο The Last of Us γίνεται πλέον σειρά, με το Part II που βρίσκει την Ellie γεμάτη θυμό και επιθυμία για εκδίκηση. Η Naughty Dog δείχνει πιο ώριμη και ικανή από ποτέ για να σταθεί αντάξια των προσδοκιών.


Φυσικά δεν γίνονταν να συμπεριλάβουμε όλες τις κυκλοφορίες του 2017, όποτε πείτε μας στα σχόλια τυχόν ελλείψεις. Ποιο παιχνίδι περιμένετε περισσότερο το νέο έτος;

Tags: