Greek Legends Event + Interview with Quickshot

Η επιστροφή της Riot Games και η συνέντευξή μας με τον Trevor Henry
01 Ιουλίου 2014 02:51
Greek Legends Event + Interview with Quickshot

E-Sports και League of Legends. Δύο λέξεις που για πολλούς πάνε πακέτο συγκρούστηκαν και έγιναν ένα αυτό το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο κλειστό Γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου. Όσοι θυμούνται το Greek Launch Event της Riot Games πίσω στο 2012, γνωρίζουν πολύ καλά πως η δημοφιλής εταιρία είχε από τότε να πραγματοποιήσει μία επίσκεψη στη χώρα μας. Ευτυχώς, η ελληνική κοινότητα του League of Legends δούλεψε σκληρά και κέρδισε ξανά τη προσοχή της Riot Games με αποτέλεσμα την οργάνωση και εκτέλεση του Greek Legends Event.

Ως καλεσμένος της Riot Games για λογαριασμό των Unboxholics, είχα την ευκαιρία όχι μόνο να μιλήσω με παθιασμένα μέλη της κοινότητας, cosplayers και μέλη της εταιρίας αλλά και να δω τον μεγάλο τελικό ζωντανά. 

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε ιδιαίτερα δυνατά με το κόσμο να μαζεύεται από νωρίς το πρωί και τον καιρό να ευνοεί τους πάντες. Η Riot Games είχε σιγουρέψει για την ανταμοιβή του κοινού που παρευρέθηκε στο event με τον διαμοιρασμό paysafe cards, LoL skins, αναμνηστικών αυτοκόλλητων και βραχιολάκια στα χρώματα του League of Legends. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή, όμως, για τους φανατικούς είναι η δυνατότητα να δουν τις αγαπημένες ομάδες τους από κοντά και αυτό ήρθε στη συνέχεια με την έναρξη του πρώτου αγώνα στον οποίο οι WannaΒeez (WBZ) αντιμετώπισαν τους Void Gaming. Η VG δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στην αρχή καθώς εξασφάλισαν ένα triple kill με τη βοήθεια του OwnerFTW, ο οποίος έλεγχε τον χαρακτήρα Lucian.

Αυτή η δυναμική αρχή ανέτρεψε τα σχέδια των Wannabeez να μπουν από νωρίς στο παιχνίδι αλλά ταυτόχρονα η επιλογή του Jax από τον NaSoMaNiaC άφηνε κάποιες ελπίδες για το late game. Μπορεί το ace των Wannabeez να επέκτεινε αυτές τις ελπίδες αλλά οι παίκτες της Void Gaming δεν φάνηκαν να ανησυχούν πολύ και εξουδετερώνοντας τον Baron Nashor κατευθύνθηκαν απευθείας για τη νίκη.

Το δεύτερο παιχνίδι των δύο αυτών ομάδων είχε παρόμοιο ρυθμό αφού η γρήγορη κατάκτηση των δύο πύργων από τους Void Gaming δημιούργησε πολλά πλεονεκτήματα από νωρίς παρόλο που οι WannaBeez δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι. Τελικά, η μάχη κρίθηκε από την σύγκρουση των παικτών σε ένα baron fight από το οποίο οι παίκτες της Void Gaming βγήκαν νικητές.

Η επόμενη αναμέτρηση των ημιτελικών βρήκε αντιμέτωπους τους Different Dimension με τους GL Next. Οι DD νίκησαν τους GL Next στο πρώτο παιχνίδι που δεν πήρε την επιθετική τροπή από νωρίς όπως το συνηθίζει ο Κωνσταντίνος Τζόρτζιου (Forg1ven247) ενώ το δεύτερο παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο αλλά η ζυγαριά άρχισε να γέρνει προς το μέρος των DD περίπου στη μέση του παιχνιδιού, ειδικά όταν ο Warrior Lady πίεζε το top lane ασταμάτητα μέχρι που έφτασε στη βάση της GL Next. Το παιχνίδι έφτασε οριστικά στο τέλος του όταν ο Γιάννης Βοργκαζλής γνωστός και ως Dom1nant κέρδισε ένα quadra kill.

Και τέλος φτάσαμε στο τελικό όπου όπως ήταν αναμενόμενο απέσπασε τους μεγαλύτερους πανηγυρισμούς από το κοινό. Οι δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό ήταν τα φαβορί και ο περισσότερος κόσμος το είχε σίγουρο πως οι DD θα αντιμετωπίσουν τους Void Gaming στο τελικό του Greek Legends Event. Οι DD είχαν ένα σχετικά εύκολο πρώτο παιχνίδι κυρίως λόγω του 5-0 που επιτεύχθει από νωρίς με τη βοήθεια του Dom1nant ενώ το δεύτερο παιχνίδι που μπορούμε να πούμε πως ήταν ο πιο αγωνιώδης αγώνας λόγω της συνεχής προσπάθειας και από τις δύο ομάδες. Ενώ οι Void Gaming έφτασαν κοντά μέσα από τα teamfights, οι DD κέρδισαν ένα ace προς το τέλος, το οποίο τους οδήγησε στη κατάκτηση του τροπαίου.

Τελικά αποτελέσματα

Ημιτελικοί

Void Gaming - WannaBeez: 2 - 0

DD - GLNext: 2 - 0

Τελικός

DD - Void Gaming: 2 - 0

Σε ότι αφορά τη γενικότερη διοργάνωση, μπορώ να πω πως σε σύγκριση με το event του 2012 η Riot Games έπραξε σωστά για την αλλαγή του venue και η μεγαλύτερη ελευθερία στο χώρο των press rooms ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη. Από τις σημαίες του League of Legends να ανεμίζουν έξω από το Κλειστό Γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου, τους Έλληνες shoutcasters, τις μεγάλες οθόνες στο κέντρο της σκηνής που επέτρεπαν καλύτερη και ευκολότερη θέαση για το κοινό μέχρι και την τεράστια παρουσία του κόσμου μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως πρόκειται για το μεγαλύτερο gaming event που έχει γίνει μέχρι στιγμής σε ελληνικό έδαφος και ανυπομονούμε να υποδεχτούμε ξανά την Riot Games στη χώρα μας.  

Κάπου εδώ θα σας αφήσουμε να διαβάσετε τη συνέντευξη μας παρακάτω με τον Trevor Henry, γνωστό στη κοινότητα του League of Legends ως Quickshot, ενώ όσοι δεν ήρθατε στο event μπορείτε να δείτε όλα όσα έγιναν μέσω του Twitch player στο τέλος του άρθρου.

UH: Τώρα που η Riot Games επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στην Ελλάδα, πως βλέπεις το μέλλον των e-sports στην χώρα μας;

Trevor Henry: Ελπίζω πολύ θετικά. Είναι σπουδαίο να βλέπεις ένα τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων να συγκεντρώνεται για ένα καθαρά ελληνικό event, από τους Έλληνες παίκτες μέχρι και τους διοργανωτές. Αυτό που θα ήταν ενδιαφέρον είναι να δούμε πως η ελληνική κοινότητα θα συνεχίσει να κρατήσει το κλίμα για το παιχνίδι ζεστό και να στρέψουμε το κεφάλι μας προς τα επόμενα ελληνικά τουρνουά και την εξέλιξη των Ελλήνων παικτών, επιλέγοντας έτσι τις επόμενες κινήσεις σιγά-σιγά.

UH: Ποια πιστεύεις ότι θα είναι τα χαρακτηριστικά που θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για την εξέλιξη των e-sports παγκοσμίως;

Trevor Henry: Θα κάνω ένα βήμα πίσω πρώτα και θα αφοσιωθώ εκεί που η ερώτηση στοχεύει καθαρά, δηλαδή στο μέλλον των e-sports παγκοσμίως. Η απάντηση μου σε αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι είναι πως ο τομέας των e-sports συνολικά πρέπει να συνεχίσει να επαγγελματοποιείται και να ανεβαίνει επίπεδα. Ναι, έχουμε νέους, γεμάτους ενέργεια παίκτες που είναι οι σούπερ σταρ μας αλλά πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν ως ένα επιχειρηματικό μυαλό που ψάχνει το επόμενο μεγάλο sponsorship και να προωθήσουν τον εαυτό τους στα social media και σε δημόσιους χώρους με τους τρόπους ενός σούπερ σταρ αλλά ταυτόχρονα με προσωπικότητα.

Παίκτες όπως ο Doublelift είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Θα αποκαλέσει κάποιον “σκουπίδι” και ενώ αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί υποτιμητικό, δεν είναι ακριβώς αγενής αλλά κάποιος που εκφράζει την άποψη του με έναν αγοραίο τρόπο. Οπότε για μένα η εξέλιξη των e-sports θα έρθει μέσα από τον επαγγελματισμό, τις προσωπικότητες και το να διαχειριστείς τα πάντα μέσα στο παιχνίδι και στην πραγματική ζωή σε ένα παρόμοιο επίπεδο.

UH: Οπότε, βλέπεις τους παίκτες να βοηθάνε εταιρίες όπως την Riot Games στην εξέλιξη των e-sports; Σίγουρα κάποιοι το κάνουν ήδη αλλά εννοούμε ίσως με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο.

Trevor Henry: Φυσικά και ναι. Χωρίς τους παίκτες δεν έχουμε σόου. Χωρίς το σόου, δεν έχω δουλειά. Οπότε, η σχέση αυτή είναι αμοιβαία επωφελής. Όσο η Riot Games συνεχίζει να παράγει ένα βιντεοπαιχνίδι που αξίζει να παιχτεί σε κορυφαίο ανταγωνιστικό επίπεδο, το οποίο δικαιολογεί τον ισσοροπισμό και τις αλλαγές γενικότερα τότε οι παίκτες είναι κάπως υπεύθυνοι να μας βοηθήσουν στην δημιουργία ενός brand με το οποίο το κοινό να συνδεθεί και να έρθουν σε επαφή. Είναι κάτι για το οποίο δουλεύουμε στην Riot Games με το Pro Player Summit που γίνεται δύο φορές το χρόνο, στο οποίο διδάσκουμε τους παίκτες πράγματα για τα στατιστικά επιχειρήσεων, media training, social media management και γενικότερες πληροφορίες.

UH: Παρακολούθησες τη πρόοδο των ελληνικών ομάδων και αν ναι, ποια ομάδα υποστηρίζεις;

Trevor Henry: Ήταν ξεκάθαρο πως η Void Gaming θα προκαλούσε κάποια διαταραχή στους αντιπάλους της αλλά όπως εξελλίσεται ο τελικός ενώ μιλάμε βλέπουμε πως η Different Dimension είναι λιγάκι πιο δυνατή ομάδα.

UH: Τελευταία ερώτηση. Τι θετικά πράγματα πιστεύεις πως σου έχει δώσει η shoutcasting καριέρα σου μέχρι στιγμής;

Trevor Henry: Ω, ουάου. Είναι τόσα πολλά στη λίστα αυτή. Αυτό που σίγουρα μου έχει δώσει η shoutcasting καριέρα μου είναι η δυνατότητα να ζω το όνειρο μου κάθε μέρα που περνάει. Είμαι εθισμένος με τη σκηνή των e-sports εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια ενώ έχω συμμετάσχει σε τουρνουά διάφορων παιχνιδιών. Ήμουν σε θέση να συνδυάσω το πάθος μου για τα e-sports και την αγάπη που έχω να μιλάω συνέχεια σε μία δουλειά που πρακτικά με κάνει να νιώθω πως δεν εργάζομαι επειδή αγαπάω τα πάντα για αυτή.

UH: Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνέντευξη Trevor και ευχόμαστε να συνεχίσεις δυναμικά στη shoutcasting καριέρα σου. 

Trevor Henry: Εγώ ευχαριστώ! 

Tags: